måndag 8 maj 2017

TORSK I HUMMERSÅS . 4 PERS.



                    HEJSAN !

mmm...!

HÄR ÄR RECEPTET :

600 g djupfryst  TORSKFILE',
1 fänkålsstånd,
½ tsk salt,
2 dl CREME fraiche,
3/4 dl mjölk,
2 msk  hummerfond,
1 tomat,
10-12 oliver,
färsk timjan ,

SÅ HÄR GÖR DU :
TINA  TORSKEN  något och skär den i portionsbitar .
Salta dem lätt .
ANSA och tärna fänkålen .
Fräs den mjuk och glansig i lite smör utan att den får
färg.
TILLSÄTT  CREME fraiche, mjölk och hummerfond .
Låt det koka upp under omrörning .
LÄGG  ner fiskbitarna  och ös lite sås över dem.
Låt allt puttra  under lock på svag värme,  6- 8 min.
Smaka av såsen .
HACKA  tomaten under tiden .
Garnera med tomathack och oliver .
Strö över lite färsk timjan .

SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA TILL !


Inga kommentarer: