lördag 1 juli 2017
RÄK- OCH LAXCHEESECAKE 6- 12 PERS.
HEJSAN !
Allt för Din SOMMARFEST !
Dags att samla vänner och familj
för en av årets bästa tider - SEMESTERN !
VARFÖR inte bjuda denna läckra CHEESEKAKE
med varmrökt lax och räkor .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kavring , ca 550 g
50 g smör/margarin,
FYLLNING :
250 g skalade räkor,
250 g varmrökt lax,
200 g färskost ,
t ex Philadelphia ,
1 dl vispgrädde ,
1 msk dijonsenap,
salt å peppar ,
tabasco,
SERVERING :
Valfri fiskrom,
10- 12 hand- skalade räkor,
och några vippor dill.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Skär bort kanterna på kavringen och fin-smula
i en bunke.
Smält smöret, rör ihop med kavringen och tryck
ut i en pajform med löstagbar kant.
Grädda i 15 minuter. Låt svalna.
KÖR ingredienserna till fyllningen i en matberedare
tills Du får en slät massa.
Smaka av med salt , peppar och några droppar tabasco.
HÄLL fyllningen i formen , släta till ytan, täck
och ställ kallt över natten.
BRE fiskrommen FÖRSIKTIGT över kakan.
GARNERA MED RÄKOR OCH DILL.
LYCKA TILL !
OCH
TREVLIG SOMMAR!
SESAMKYCKLING MED ROTFGRUKTSMOS. 2 PORT.
HEJSAN !
Det här var gott tyckte alla , prova Du också - jag
tror att de flesta gillar denna rätt !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g kycklingben,
½ dl soja,
3/4 dl sesamfrö.
ROTFRUKTSMOS :
400 g potatis ,
250 g persiljerot,
eller rotselleri,
3/4 dl kokande mjölk,
1 tsk olivolja,
salt å peppar,
SERVERA MED :
sallad,
UGN :200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG kycklingbenen i en smord ugnsfast form,
Häll på soja och strö över sesamfrö.
Tillaga mitt i ugnen, ca 40 minuter.
Kontrollera att köttsaften är ofärgad.
ROTFRUKTSMOS :
SKALA och tärna potatis och persiljerot och koka
mjukt i lättsaltat vatten, ca 25 minuter.
Häll av vattnet och mosa med en potatisstöt eller
elvisp.
TILLSÄTT mjölk och olja.
Smaka av med salt och peppar .
SERVERA med sallad.
SMAKLIG MÅLTID, LYCKA TILL !
FILOKNYTEN MED FETA OCH SPENAT 6 PERS..
HEJSAN !
mmm...Det här var jättegott !
Prova Du också !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g fetaost,
1 påse babyspenat, 50 g
2 tsk grovkrossad svartpeppar,
4 ark FILODEG,
1 ägg till pensling,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER.
Smula ner osten i en skål.
Grovhacka spenaten och rör ihop med osten.
Smaka av med peppar och blanda väl.
LÄGG FILODEGSARKEN två och två ovanpå
varandra .
SKÄR ut 12 fyrkanter och lägg 1 msk fyllning
på varje .
Pensla kanterna med ägg och vik ihop dem tätt
till små rullar .
PLACERA rullarna på en bakpappersklädd plåt.
Pensla med ägg och baka mitt i ugnen i ca 15
minuter eller tills de får gyllenbrun färg.
Ha gärna en god sallad till .
LYCKA TILL !
onsdag 28 juni 2017
SALLAD MED FETA OCH QUINOA 4 PERS.
HEJSAN !
Matig sallad med QUINOA , krispiga grönsaker , fetaost
och en fräsch dressing !
Det här får Du inte missa !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 portioner QUINOA ,
3 tomater ,
2 gröna paprikor ,
150 - 200 g blandade salladsblad
från påse,
200 g fetaost
DRESSING :
1 liten citron ,
½ msk japansk soja ,
4 msk raps eller olivolja,
salt å peppar.
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA QUINOAN enligt anvisningarna på paketet.
DRESSING :
FINRIV så mycket citronskal att det blir en knapp tesked.
Pressa ur saften.
Vispa eller skaka ihop alla ingredienserna till dressingen.
Smaka av med salt å peppar.
SKÄR tomater och paprika i jämnstora bitar.
Skär löken i tunna klyftor.
Blanda grönsakerna med den kokta QUINOAN och sallads-
bladen.
Tärna fetaosten och strö över.
RINGLA ÖVER DRESSINGEN OCH SERVERA .
LYCKA TILL !
tisdag 27 juni 2017
UGNSBAKAD TORSK MED RÖDBETOR , 4 PERS.
HEJSAN !
Smaka på denna supergoda rätt , med syrligt äpple och riven pepparrot.
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g TORSKFILE' ,
eller annan fisk ,
salt ,
lite socker = en nypa,
ca 8 - 10 små rödbetor ,
1 litet spetskålshuvud ,
SERVERING & GARNERING :
1 syrligt strimlat äpple ,
riven pepparrot ,
färska dillvippor ,
olivolja,
eventuellt peppar,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR torsken i bitar .
Krydda med lite salt och en nypa socker.
KOKA rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten
ca 20 minuter .
Kontrollera med sticka att de är klara .
Häll bort vattnet och dra av skalet .
SÄTT ugnen på 150 grader .
Skär spetskålen i 4 klyftor och koka i lättsaltat vatten
ca 4 minuter .
Låt rinna av ordentligt .
STEK snittytorna på spetskålsklyftorna i lite olivolja i
en stekpanna .
Stek på medelvärme , ca 3 minuter på var sida .
LÄGG torsken i en lättsmord , eldfast form och
baka i ugnen i ca 12 minuter .
Tryck lite försiktigt på fiskbitarna för att kolla att
de är färdiga , lamellerna ska gå lätt att dela .
LÄGG upp fisken på tallrikar tillsammans med spets-
kålen , rödbetor och strimlat äpple .
GARNERA :
med färsk riven pepparrot , färska dillvippor och timjan .
DROPPA över lite god olivolja och krydda med lite peppar.
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
måndag 26 juni 2017
CHOKLADRULLTÅRTA MED JORDGUBBAR 14-16 SKIVOR.
HEJSAN !
Denna är ett måste på sommaren, så himla god !
LYXIG kräm med jordgubbar gör den här rulltårtan extra god !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg,
1 ½ dl strösocker ,
1 dl potatismjöl ,
3 msk kakao ,
1 tsk bakpulver,
FYLLNING :
75 g mjukt smör/margarin,
75 g färskost ,
2 dl florsocker ,
2 tsk vaniljsocker ,
1 äggula ,
ca 150 g hackade jordgubbar ,
UGN 225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker riktigt pösigt .
Sikta samman potatismjöl, kakao och bakpulver .
Vänd ner det i äggsmeten .
BRED ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna
ca 30 x 40 cm .
GRÄDDA mitt i ugnen i 5 - 7 minuter .
STJÄLP upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper .
Ta bort pappret som rulltårtan gräddats på .
Låt svalna under långpannan eller under en fuktig handduk.
FYLLNING :
VISPA ihop alla ingredienser utom jordgubbarna .
Bred krämen på rulltårtan .
Strö över jordgubbarna .
Rulla samman .
Ställ rullen kallt .
Skär i skivor före servering .
HOPPAS ATT NI GILLAR DEN !
LYCKA TILL !
söndag 18 juni 2017
SOMMARTÅRTA MED JORDGUBBAR till MÅNGA .
HEJSAN !
MIDSOMMARTÅRTA , en mycket saftig mandelbotten
som bakas lätt och snabbt av färdig mandelmassa och ägg.
Apelsinskalet är fin krydda till jordgubbarna .
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g mandelmassa ,
3 ägg ,
rivet skal av 1 apelsin,
GARNERING :
Vaniljkräm eller vispad grädde ,
skivade och hela jordgubbar .
SÅ HÄR GÖR DU :
RIV mandelmassan grovt på rivjärn .
Blanda de med äggen och rivet apelsinskal
och vispa till en slät smet.
HÄLL den i en smord, bröad form, ca 1 ½ liter.
och grädda i 175 grader 35- 40 minuter .
LÄGG ett lager skivade jordgubbar på den kalla
kakan, därpå ett lager vaniljkräm eller vispad grädde
och stick ner tätt med hela jordgubbar.
DEKORERA gärna fatet, runtom med jordgubbar.
LYCKA TILL !
TREVLIG MIDSOMMAR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)