onsdag 5 september 2018
KRUSBÄR UNDER SKUMTÄCKE ?
HEJSAN !
Vad sägs om detta ?
Vi som ofta är sugna på något gott efter maten .
Smaka på det här !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 liter krusbär
2 äggvitor
1 msk strösocker
1 dl vatten.
SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT krusbären koka i vattnet tills de känns mjuka.
Häll över i form .
VISPA äggvitorna och sockret till hårt skum
och bred försiktigt över krusbären.
SÄTT i ugn 125 grader ca 20 minuter.
SERVERA med en klick lättglass.
LYCKA TILL !
MJUK NÖTKAKA
HEJSAN !
Ett annat recept på nöt-kaka.
Himla gott ...mmm !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 ägg
2 1/2 dl socker
3 dl (200 g) malda
hasselnötskärnor
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR samman ägg och socker.
Blanda ner de malda nötkärnorna.
Häll smeten i en välsmord och bröad
rund form (minst 1 1/4 liter form) .
GRÄDDA kakan i 175 grader tills
kakan släpper formens kanter - ca 40 min.
LÅT kakan svalna något .
Stjälp upp den på fat och låt den kallna
under formen .
LYCKA TILL !
TANT ASTRIDS BLÅBÄRSKAKA .
HEJSAN !
Smakar sommar , mmm...
HÄR ÄR RECEPTET :
1 ägg
2 1/2 dl strösocker
75 g smält smör eller margarin
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl BERTE QVARN = vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 - 4 dl färska blåbär
SÅ HÄR GÖR DU:
SÄTT ugnen på 200 grader . Smörj och bröa en rund form
med löstagbar kant , rymd ca 1 1/2 liter .
VISPA ägg och socker vitt.
TILLSÄTT fettet, mjölken och mjölet blandat med bak-
pulvret . RÖR tills allt är blandat.
BLANDA ner blåbären och häll smeten i formen.
GRÄDDA på första falsen i ugn ca 50 minuter.
SERVERA kakan kall eller ljummen med vispad grädde.
LYCKA TILL !
tisdag 4 september 2018
JORDNÖTSKAKOR 60 ST.
HEJSAN !
mmm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör/margarin
2 dl socker
1 ägg
2 1/2 dl BERTE QVARN =vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl havregryn
2 dl salta jordnötter
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA ingredienserna .
Klicka ut smeten på lätt smorda plåtar.
GRÄDDA i 150 grader ca 15 min.
Låt kallna på plåten .
Du ångrar Dig inte !
LYCKA TILL !
SNABB-KAKOR 45 - 50 ST
HEJSAN !
VISST kan jag väl bli sugen på något litet till kaffet !
Då gör jag dessa försvinnande goda kakor.
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör/margarin
1 1/2 dl socker
4 dl BERTE QVARN = vetemjöl
1 1/2 dl russin
2 tsk bakpulver
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ihop smör och socker.
Tillsätt mjölet blandat med russin
och bakpulver.
RULLA bollar som läggs på bakpappersklädd
plåt och platta till kakorna med gaffel.
GRÄDDA i 200 grader ca 5 minuter.
LYCKA TILL !
JOHANS, SPECIAL-KASSLER 4 PERS.
HEJSAN !
Det här var smaskens !
HÄR ÄR RECEPTET :
6 hg benfri kassler
500 g fryst broccoli
2 dl tjock grädde
1/2 dl CREME Fraiche
1 burk stuvade champinjoner
1 dl chilisås
1 tsk grönsaksbuljongpulver
2 tsk idealmjöl
1 påse gratängost(ca 2 dl riven)
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR kasslern i tunna skivor.
TINA broccolin och skär stjälkarna i små bitar.
VARVA kassler och broccoli i en STOR ugnsfast form.
VISPA grädden och blanda med CREME Fraiche,
stuvad svamp, chilisås, buljongpulver och mjöl.
KLICKA smeten över och täck med riven ost .
GRATINERA i ca 15 minuter i 225 - 250 grader, strax
under mitten i ugnen tills ytan fått fin färg .
PRESSAD potatis och tomater smakar gott till .
Och ett glas röd mjölk.
LYCKA TILL !
CITRONKAKA MED GURKMEJA .
HEJSAN !
En nyttig kaka ? Javisst, helt fri från socker men innehåller
i stället bra saker som honung, ägg och gurkmeja .
Varför inte smaka denna goda kaka !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl MANDELMJÖL
1 tsk bakpulver
1 tsk torkad gurkmeja
1/2 tsk salt
1 dl honung
4 ägg
1 citron, skal och saft
1/2 dl kokosolja rumstempererad /smält
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader. RÖR ihop alla torra ingredienser
och tillsätt därefter honung, ägg, citron och kokosolja.
HÄLL upp i en avlång bakform ; klä den eventuellt med
bakplåtspapper för att lätt få ut kakan ur formen.
GRÄDDA i ca 25 - 30 minuter. Känn i mitten på kakan
om den känns fast - då är den färdig.
TIPS !
Använd ekologisk citron när
skalet ska användas i mat och bak .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)