lördag 23 februari 2019
FRUKOST, Äppelmos med mysli och havremjölk. kokt ägg. 1 port.
HEJSAN !
Vad säger Ni om den här frukosten ?
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl osötat äppelmos
1 dl mysli med russin
1 dl blåbär
1 dl havremjölk
1 skiva rågbröd
Bregott
ost
1 kokt ägg
1 glas färskpressad juice
kaffe eller te.
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG upp äpplemoset i en skål och strö
över mysli och blåbär, servera havremjölken till.
SERVERA med en ostsmörgås, kokt ägg och
färskpressad juice.
BRYGG kaffe eller te.
LYCKA TILL !
RABARBER- OCH FLÄDERMARMELAD.
HEJSAN !
Mycket lättgjord och god marmelad .
Om Du har rabarber i frysen ?
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g rabarber
5 dl syltsocker
1 dl koncentrerad flädersaft
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR rabarbern i mindre bitar.
Blanda med syltsocker och flädersaft
i en kastrull.
Sjud på svag värme 10 minuter tills
rabarbern mjuknat .
HÄLL upp på rengjorda glasburkar
och förslut.
LYCKA TILL !
fredag 22 februari 2019
CHOKLAD - KOKOSKAKA , MED GRÄDDE OCH BANAN .
HEJSAN !
Den här är mmm... himla god !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin
2 dl socker
3 ägg
1 dl gräddfil
1 dl kokosflingor
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 1/2 tsk bakpulver
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en bakform
rymd ca 1 1/2 liter .
RÖR smör och socker smidigt. Tillsätt ett ägg i taget och
rör kraftigt mellan varje. Rör ner gräddfilen .
Blanda mjöl, kakao, kokosflingor och bakpulver.
Blanda i det i smeten. Häll smeten i formen .
GRÄDDA kakan långt ner i ugnen tills den fått fin färg och
är genomgräddad, ca 45 minuter .
Låt den svalna något i formen och stjälp sedan upp den .
STRYK lite vispad grädde över kakan och lägg på bananskivor
eventuellt lite aningens kanel.
LYCKA TILL !
GRATINERAD SQUASH, 2 PORT.
HEJSAN !
Inte så dumt !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 medelstor squash, ca 400 g
50 g färska champinjoner
3 msk finstrimlad purjolök eller salladslök
2 tsk bordsmargarin
1 ägg
75 g riven ost
1 msk hackad färsk timjan eller körvel
salt, peppar
SÄTT ugnen 225 grader. Skölj squashen och skär den i halvor
på längden . Skrapa ur inkråmet med en tsk utan att skada skalet.
Ställ skalen i en ugnssäker form.
HÄLL en tunn bottenskyla av vatten i formen . Täck med
aluminiumfolie och koka skalen i ugnen tills de börjar bli lite mjuka,
8 - 10 minuter.
SKÖLJ och skiva under tiden champinjonerna och hacka squash-
inkråmet . Fräs champinjoner och purjolök eller salladslök i
margarinet i en stekpanna på ganska svag värme .
VISPA upp ägget och rör ner ost, squash-inkråm, kryddor och de
frästa grönsakerna .
Fördela blandningen i squashskalen .
GRATINERA rätten i ugnen tills osten smält och ytan fått fin färg
15 - 20 minuter .
SERVERA som ensamrätt med brytbröd eller kokt ris .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
onsdag 20 februari 2019
LINGON - och HALLONSMOOTHIE , 2 GLAS.
HEJSAN !
Det här är gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl naturell yoghurt, 3 - 4 %
1 dl grädde
2 dl frysta hallon
2 dl färska lingon
1 apelsin
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG yoghurt, grädde, hallon och lingon
i en mixer.
Skär bort skalet på apelsinen och skär köttet
i skivor och lägg ner i mixern .
MIXA till en jämn SMOOTHIE och
servera direkt.
Späd med vatten om det behövs .
LYCKA TILL !
KVÄLL !
HEJSAN !
Småätandet framför tv :n är en stor bov för mig.
HÄR ÄR RECEPTET :
För att bryta det hela .
En lagom skål med bladgrönsaker, liten mängd
grönsaksstavar, god ost i lagom mängd, oliver
eller rostade nötter och bladgrönsaker .
Det är gott !
LYCKA TILL !
HALLONOMELETT MED BRIEOST , 1 PORT.
HEJSAN !
mmm....njut !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg
2 msk grädde eller vatten
salt och vitpeppar
1 tsk smör/margarin
3 skivor Brieost
1 dl färska hallon
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ihop ägg, grädde, salt och peppar
i en skål .
Hetta upp en stekpanna med fett och häll i smeten.
Stek omeletten på svag värme i några minuter .
LÄGG på Brieosten och toppa med färska hallon.
Lägg upp på en tallrik och njut med en kopp
kaffe eller te .
SERVERA till omeletten en skål med gröna blad .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)