tisdag 11 februari 2020
HALLONDESSERT, 4 PERS.
HEJSAN !
Visst är det väl gott med efterrätt ibland,
smaka gärna på denna ,...mmm..!
HÄR ÄR RECEPTET :
2 msk smör/margarin
2 dl havregryn
1/2 dl farinsocker
6 dl hallon
5 dl CREME FRAICHE mini
1/2 dl GELESOKER MULTI
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT matfettet i en stekpanna .
Fräs havregryn och farinsocker
i fettet . STÄLL åt sidan .
Rensa hallonen .
VISPA CREME Fraichen mini, med
GELE Sockret .
Varva mini Fraichen och hallonen
i 4 glas .
Strö på havrefräset och servera direkt .
LYCKA TILL !
RIS MED RÄKOR OCH BÖNOR , 4 PERSONER.
HEJSAN !
mmm...så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg räkor med skal
2 1/2 dl ris
1 pkt frysta brytbönor
1 dl hackad persilja
125 g smör/ margarin
1 1/2 dl torrt vitt vin /vatten
3 vitlöksklyftor
1 krm kajennpeppar
1/2 tsk salt.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA räkorna . KOKA riset i 20 min
i dubbel mängd vatten .
När 3 minuter återstår av koktiden så blanda
ner brytbönorna i riset .
SMÄLT smöret .
Tillsätt vin, krossade vitlöksklyftor, kajenn och
salt och låt puttra ett par minuter .
BLANDA ner räkor och persilja i det färdigkokta
heta riset .
Häll över det heta smöret och blanda om .
SERVERA GENAST .
LYCKA TILL !
UGNSOMELETT MED PAPRIKA, 4 PORT.
HEJSAN !
mmm....den här är go och mättande.
HÄR ÄR RECEPTET :
1 stor gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
7 msk flytande smör/margarin
500 g Keso
5 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
SÄTT ugnen på 175 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och hacka löken.
Skölj, kärna ur och hacka paprikan .
Fräs lök och paprika smör och
lägg i en ugnssäker form.
VISPA samman Keso, ägg , salt
och peppar .
Häll smeten över lök och paprika
i formen .
GRÄDDA i ugnen ca 40 minuter.
SERVERA med en sallad och kokt skinka .
SMAKLIG MÅLTID !
måndag 10 februari 2020
VARMA PERSIKOR , 4 PORT.
HEJSAN !
En mycket lättgjord efterrätt .
Servera den gärna med iskall
vispad grädde smaksatt med
vaniljsocker .
HÄR ÄR RECEPTET :
8 PERSIKOHALVOR
100 g smör/margarin
1 dl brun farin
50 g flagad rostad mandel
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÖRJ en ugnsform och lägg ut
PERSIKOHALVORNA .
Blanda smör och farin och lägg
en klick i varje PERSIKOHALVA.
STÄLL in i ugnen på 200 grader
ca 20 minuter .
LYCKA TILL !
Varma persikor i farinsås är lika gott som lättgjort .
KATRINPLOMMON SUFFLE' 4 - 6 PORT
HEJSAN !
Hemligheten med en lyckad SUFFLE
är att inte ha bråttom och inte öppna
ugnsluckan förrän SUFFLEN är klar.
mmm...himla gott och luftigt !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g katrinplommon utan kärnor
6 äggvitor
1 dl strösocker
SÅ HÄR GÖR DU :
BLÖTLÄGG katrinplommonen några timmar .
Kör dem till mos i en mixer eller matberedare .
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör
försiktigt i sockret .
Vänd ner plommonmoset med varsam hand
så att så mycket luft som möjligt stannar kvar.
HÄLL smeten i en smord och sockrad SUFFLE'-
form .
GRÄDDA i 175 grader 35 minuter.
Bär fram den till bordet och servera den gärna
med kall vispad grädde smaksatt med vaniljsocker.
KATRINPLOMMONSUFFLE',
en klassiker bland efterrätter, kräver inte mycket
arbete, bara lite omsorg .
LYCKA TILL !
MIN FINA ÄPPELPAJ , 6 PORT.
HEJSAN !
En snabb-gjord och god efterrätt
som passar året om .
Vaniljsås eller vispad grädde
är gott till .
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
150 g saltat smör
2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
FYLLNING :
4 äpplen
2 msk ljus sirap
smör
kanel
pärlsocker
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret och blanda med
mjöl, socker och bakpulver till
en slät deg .
Tryck ut den tunt i en pajform.
Skala och skiva äpplena och lägg
dem som " taktegel" i pajskalet .
Häll över sirapen och täck med
ett tunt lager hyvlat smör .
Strö på rikligt med kanel och
pärlsocker .
GRÄDDA i 225 grader ca 30 min
tills pajen fått fin färg .
Ett sött mousserande vin blir
pricken över i:et .
LYCKA TILL !
söndag 9 februari 2020
KIWI - SMOOTHIE, 1 PERSON.
HEJSAN !
Färgglada Drinkar för Kropp och Knopp !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 kiwifrukter
1 banan
1 - 2 dl vaniljyoghurt
några iskuber .
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA frukterna / bären med is
om de inte är frysta .
(Tillsätt yoghurt/ mjölk /vatten )
Häll upp i glas, dekorera och servera .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)