måndag 10 februari 2020
KATRINPLOMMON SUFFLE' 4 - 6 PORT
HEJSAN !
Hemligheten med en lyckad SUFFLE
är att inte ha bråttom och inte öppna
ugnsluckan förrän SUFFLEN är klar.
mmm...himla gott och luftigt !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g katrinplommon utan kärnor
6 äggvitor
1 dl strösocker
SÅ HÄR GÖR DU :
BLÖTLÄGG katrinplommonen några timmar .
Kör dem till mos i en mixer eller matberedare .
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör
försiktigt i sockret .
Vänd ner plommonmoset med varsam hand
så att så mycket luft som möjligt stannar kvar.
HÄLL smeten i en smord och sockrad SUFFLE'-
form .
GRÄDDA i 175 grader 35 minuter.
Bär fram den till bordet och servera den gärna
med kall vispad grädde smaksatt med vaniljsocker.
KATRINPLOMMONSUFFLE',
en klassiker bland efterrätter, kräver inte mycket
arbete, bara lite omsorg .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar