måndag 10 februari 2020

KATRINPLOMMON SUFFLE' 4 - 6 PORT



                      HEJSAN !

Hemligheten med en lyckad  SUFFLE
är att inte ha bråttom  och inte öppna
ugnsluckan förrän  SUFFLEN är klar.
mmm...himla gott och luftigt !

HÄR ÄR RECEPTET :
200  g katrinplommon utan kärnor
6 äggvitor
1 dl strösocker

SÅ HÄR GÖR DU :
BLÖTLÄGG  katrinplommonen några timmar .
Kör dem till mos i en mixer eller matberedare .
Vispa  äggvitorna  till  hårt  skum  och rör
försiktigt i  sockret .
Vänd  ner  plommonmoset  med  varsam  hand
så att så mycket luft som möjligt  stannar  kvar.
HÄLL smeten i en smord och sockrad  SUFFLE'-
form .
GRÄDDA  i 175 grader 35 minuter.
Bär fram den till bordet och servera den gärna
med kall vispad grädde smaksatt med vaniljsocker.

KATRINPLOMMONSUFFLE',
en klassiker bland efterrätter,  kräver inte mycket
arbete, bara lite omsorg .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: