måndag 10 februari 2020

MIN FINA ÄPPELPAJ , 6 PORT.



       
                             HEJSAN !

En  snabb-gjord  och  god  efterrätt
som  passar  året  om .
Vaniljsås eller vispad grädde
är  gott  till  .

HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
150 g saltat smör
2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver

FYLLNING :
4 äpplen
2 msk ljus sirap
smör
kanel
pärlsocker

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret och blanda med
mjöl, socker och bakpulver till
en slät deg .
Tryck ut den tunt i en pajform.
Skala och skiva äpplena och lägg
dem som " taktegel" i pajskalet .
Häll över sirapen och täck med
ett tunt lager hyvlat smör .
Strö på rikligt med kanel och
pärlsocker .
GRÄDDA i 225 grader ca 30 min
tills pajen fått fin färg .
Ett sött mousserande vin blir
pricken över i:et .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: