onsdag 24 februari 2021

AVOKADOSALLAD MED RÖKT MAKRILL , 4 PORT.





                                    HEJSAN  !

Det  här  måste  NI  smaka - så  himla  gott !

HÄR ÄR RECEPTET  :
SKÄR  eller  bryt  ett  litet  huvud FRISE'ESALLAD  i  bitar 
och  fördela  på  tallrikar .
SKÄR  1  gul  lök  ,  1  grön  paprika  och  1  avokado  i  
strimlor  och  bitar .
LÄGG dem  ovanpå  salladen .
Droppa  över  saft  från  1  lime  och  aningen  olivolja .
TOPPA  med  rostade  solrosfrön .
SERVERA med  rökt  fisk och  potatis
DU kan också ha 1 dl  CREME FRAICH till
lätt  kryddat med lite  citronpeppar och lite salt .

Det  här  har jag  ätit sen  jag var liten tös,
och tröttnar  aldrig ,....mmm...!

SMAKLIG MÅLTID  och LYCKA  TILL !



tisdag 23 februari 2021

OSTFYLLD TORSKFILE' MED HASSELNÖTSTÄCKE 4 PORT.





                                                 HEJSAN  !

Det  här  åt  vi  i  förra  veckan  till  middag ,  och  det  var  så  himla  gott
så  nu  ska  vi  äta  det  idag igen !
Dessutom  är  det  enkelt  att  göra i  ordning .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
600  g  TORSKFILE'
salt och peppar
1  burk  färskost  med  vitlök
50  g  hackade  hasselnötter

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  175  grader .
Dela  FILE'ERNA  i   4 bitar och  lägg  på  en  ugnsplåt.
SKÄR  ett  snitt  i  fisken  och  lägg  ner  
1 msk  färskost  i  varje  fisk -FILE' .
Strö  på  salt  och  peppar .
TOPPA  med  hackade  hasselnötter .
Sätt  in  i  ugnen  i  15  minuter  eller  
tills  fisken  är  genomstekt .

SMAKLIG MÅLTID   och  LYCKA  TILL !

söndag 21 februari 2021

MIN , BASILIKATORSK I PAKET , 4 PORT .





                                               HEJSAN  !

DET HÄR FÅR DU  INTE  MISSA !
LÄCKRA  PAKET  SOM  SPRIDER  LJUVLIG  
VÄLDOFT  NÄR  DE  ÖPPNAS.
LÅT  VAR  OCH  EN  ÖPPNA  SITT  EGET  PAKET .

HÄR ÄR RECEPTET :
400 g  SEJFILE'
300 g squash ,  grön och gul
4  tomater
2  tsk  vitvinsvinäger
salt , peppar
10  blad  basilika 

SÅS :
1  dl  matlagningsyoghurt
2  msk  finhackad  basilika
salt, peppar

SERVERING :
Couscous 

UGN :  200  GRADER.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
DELA  fisken  i  4  bitar .
Skiva  squash  och  tomat.
Fördela  hälften  av  grönsakerna
mitt  på  fyra  bakplåtspapper .
Lägg  fiskbitarna  ovanpå  och  täck 
med  resten  av  det  gröna .
Droppa  över  vinäger .
Krydda  med  salt  och  peppar .
Strö  över  basilika .
VIK IN  bakplåtspapprets  långsidor .
Lyft  upp  kortsidorna  emot  varandra 
och  rulla  ihop  till  paket .
Lägg  paketen  med  skarven  neråt  på  plåten.
Baka  mitt  i  ugnen tills  fiskköttet  är  vitt
ca 15  minuter .
BLANDA  yoghurt  och  basilika  till  såsen .
Smaka  av  med  salt  och  peppar .

SMAKLIG  MÅLTID !
och   LYCKA  TILL  !

lördag 20 februari 2021

KYCKLINGBEN PÅ PLÅT, 2 - 3 PORT.





                                               HEJSAN  !

KYCKLINGBEN ! ?
INTE  MYCKET MAT PÅ BENEN  KAN MAN  TYCKA   !
MEN DET FINNS JU  LITE  ANNAT  GOTT PÅ  PLÅTEN  OCKSÅ !

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g  kycklingben
1 skivad  morot
150  g  squash 
100 g  broccoli och  
100 g  blomkålsbuketter
1 röd paprika  i  bitar
1  klyftad  rödlök
100 g  champinjoner
1 msk olivolja
1  msk  ljus  soja
1/2  msk  riven  ingefära
1  msk  lime- eller  citronsaft
salt och peppar 

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT  ugnen  på  220  grader .
LÄGG  kycklingben  och  grönsaker   på  bakpappersklädd  
plåt  eller  i  en  ugnssäker  form .
BLANDA  olja,  soja,  ingefära,  citronsaft,  salt  och  peppar
och  pensla  över  kycklingben  och  grönsaker .
STEK  mitt  i  ugnen  ca  25  minuter .
Vänd  runt  på  plåten  då och då ,  så  att  det  blir  jämnt  stekt.

KALL  SÅS TILL DET HELA 
1 1/2  dl  turkisk  yoghurt
1 tsk  riven  ingefära
1-2 vitlöksklyftor , pressade
1 - 2 kläm  på  akacia honung - flytande 
RÖR samman  och  servera .

SMAKLIG  MÅLTID  och  LYCKA  TILL !

MELLIS , FYLLD AVOKADO , 1 PORT .




     
                                         HEJSAN  !

mmm...!

HÄR ÄR RECEPTET :
2  msk  svart  tångkaviar
1 1/2  msk  turkisk  yoghurt
1/2 - 1  tsk  riven  ingefära
1/2  msk  hackad  koriander
salt å peppar
1/2  avokado

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA  tångkaviar,  yoghurt,
ingefära  och  koriander .
Smaka  av  röran  med salt
och  peppar  och  fyll  hålet
i  avokadohalvan .
HOPPAS DET SMAKAR !


DU  kan  också  fylla  avokadon  med
t ex keso,  kräftstjärtar  eller  skinka.

LYCKA  TILL !

                            

TORSKRYGG PÅ GRÖN BÄDD 2 PORT.





                                                          HEJSAN  !

mmm  .....!  
JAG  NJUTER NÄR  JAG ÄTER DETTA  !

HÄR ÄR RECEPTET :
300  g  torskrygg
2  msk  rapsolja
salt å peppar
2  tsk  sesamfrön
2  påsar  babyspenat,  65 g
1  påse  rucola , 35 g
150  g  halverade  körsbärstomater
SÅS :
2  msk  turkisk  yoghurt
1  msk  sweet  chilisås
2  tsk  riven  ingefära
1  tsk  japansk  soja

SÅ HÄR GÖR DU :
PENSLA  fisken  med  lite  av  oljan .
Salta ,  peppra  och  strö  över  sesamfrön 
och  halstra  den  ca  2  minuter  på  var  sida .
SMÄLT i  en  annan  stekpanna  ner  spenaten 
i  resten  av  oljan  tillsammans  med  rucolan ,
lägg  i  tomaterna  som  får  bli  lite  varma .
RÖR  ihop  alla  ingredienser  till  såsen  .
PLACERA  fisken  på  en  bädd  av  gröna  blad 
och  servera  såsen  därtill .

SMAKLIG  MÅLTID !

fredag 19 februari 2021

KESOSALLAD MED BACON , 1 PORT.




                                   HEJSAN !

DEN  HÄR FRUKOSTEN GILLAR  VI BÅDE  MAKEN OCH JAG !

2  salladsblad
1/2  burk  naturell Keso
ca 75  g 
1  msk  skivad  purjolök
3-4  små tomater
3-4 skivor bacon
1 1/2  dl  grapefruktjuice 

SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG  salladsblad  på  en  tallrik .
TOPPA med  keso  och  skivad  purjo .
LÄGG på  några  skivade  tomater .
HETTA  upp  en  stekpanna  och  stek 
bacon  i  några  minuter .
SERVERA med  ett  glas  färskpressad 
grapefruktjuice.

NJUT AV  DIN  FRUKOST !










 i några  minuter