lördag 9 maj 2020
NU SKA VI BAKA, - NATTJÄSTA YOGHURTBITAR, 16 - 20 ST.
HEJSAN !
Både yoghurt och filmjölk gör brödet saftigare .
Gör arbetet på kvällen och få doftande,
nygräddat bröd till frukost .
HÄR ÄR RECEPTET :
1/4 paket jäst (ca 12 g)
1 1/2 tsk salt
1 msk olivolja
1 dl yoghurt eller filmjölk
3 dl vatten, 37 grader
2 dl DINKEL-mjöl av fullkorn
ca 5 dl vetemjöl special
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA ner jäst, salt, olivolja och
yoghurt i en rymlig bunke.
Häll i vattnet och rör tills jästen löst
sig. Tillsätt allt mjöl och rör i någon
minut. Ställ svalt över natten.
SÄTT ugnen på 250 grader.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord .
Skär ut bitar och lägg på plåt med
bakplåtspapper .
GRÄDDA mitt i ugnen 7 - 12 minuter .
Spreja in lite vatten i botten på ugnen
precis när de ställts in, så får de lite
skjuts att lyfta .
Låt svalna på galler innan de serveras ljumma.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar