måndag 24 augusti 2020
MAUDS, LÄTTBAKADE VANILJRUTOR , CA 24 ST .
HEJSAN !
Fortare än så här kan det inte gå !
Och så underbart goda , pröva själv !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl mjölk
50 g jäst
1/2 dl strösocker
150 g smör/margarin
7 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornssalt
FYLLNING :
4 dl vaniljkräm
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ut jästen i mjölken .
Arbeta raskt ihop alla ingredienser till en deg .
Smöra en mindre långpanna, 25x 35 cm och
platta ut degen i den .
LÅT degen jäsa 1 - 1 1/2 timme, till dubbel storlek .
GRÄDDA i 225 grader ca 10 minuter.
Låt brödet kallna under bakduk .
DELA brödet i två bottnar och bred vaniljkräm
mellan bottnarna .
SIKTA florsocker över kakan och skär den i rutor .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar