måndag 24 augusti 2020

MAUDS, LÄTTBAKADE VANILJRUTOR , CA 24 ST .



                      HEJSAN !

Fortare än så här kan det inte gå !
Och så underbart goda ,  pröva själv !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl mjölk
50 g jäst
1/2 dl strösocker
150 g smör/margarin
7 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornssalt
FYLLNING :
4 dl vaniljkräm

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ut jästen i mjölken .
Arbeta raskt ihop alla ingredienser till en deg .
Smöra en mindre långpanna, 25x 35 cm och
platta ut degen i den .
LÅT degen jäsa 1 - 1 1/2 timme, till dubbel storlek .

GRÄDDA i 225 grader  ca 10 minuter.
Låt brödet kallna under bakduk .
DELA brödet i två bottnar  och bred vaniljkräm
mellan  bottnarna .
SIKTA florsocker över kakan  och skär den i rutor .

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: