Detta gillar jag på kvällen.
mmm så gott alldeles varmt i magen.
7 muggar lättmjölk
2,5 dl havregryn
6 tsk sockerersättning
1/2 tsk salt
3 tsk finhackade mandlar
1 tsk vaniljsocker
kanel
Så här gör Du:
Häll alla ingredienserna i en
kastrull och koka upp.
Häll upp vällingen i muggar
och strö över kanel .
jättegott.
lördag 28 februari 2009
tisdag 24 februari 2009
TONFISKPATE .8 PORT.
Enkelt och lätt att göra
när Du får oväntat besök .
180 g tonfisk i olivolja
som fått rinna av .
4 msk storbladig persilja
8 msk osaltat smör , mjukrört
1 msk citronjuice
salt och nymalen peppar .
Så här gör Du :
Kör tonfisk och persilja i matberedaren
tills persiljan är fint hackad.
Tillsätt smör och citronjuice
och kör till en jämn smet .
Krydda med salt och peppar .
Servera med blancherade grönsaker
eller med bröd eller riskakor.
Gärna ett gott te till.
Du ångrar Dig inte .
när Du får oväntat besök .
180 g tonfisk i olivolja
som fått rinna av .
4 msk storbladig persilja
8 msk osaltat smör , mjukrört
1 msk citronjuice
salt och nymalen peppar .
Så här gör Du :
Kör tonfisk och persilja i matberedaren
tills persiljan är fint hackad.
Tillsätt smör och citronjuice
och kör till en jämn smet .
Krydda med salt och peppar .
Servera med blancherade grönsaker
eller med bröd eller riskakor.
Gärna ett gott te till.
Du ångrar Dig inte .
PANNKAKOR MED RICOTTAOCH APRIKOSFYLLNING . 4 PORT.
DETTA ÄR GODIS.
3 ägg
3 msk sojamjöl
1/4 tsk salt
3/4 dl vispgrädde
170 g ricotta
1/2 dl sockerfri aprikosmarmelad
1 tsk sockerersättning
2 msk smör
Så här gör Du :
Vispa ihop ägg sojamjöl och salt
till en jämn smet.
Vispa i grädden i omgångar.
Låt stå i 5 min.
Pressa ricottan genom en fin sil
i en liten skål .
Blanda i marmelad och sockerersättning.
Smält smör i en liten teflonpanna
över medelgod värme .
Tillsätt 2 msk av pannkakssmeten
vippa på pannan så att botten täcks .
Grädda tills pannkakan är gyllenbrun
vänd och grädda andra sidan ca 1 min / sida.
Bred ut ricottablandningen över pannkakorna
rulla ihop och servera .
Du måste prova.
3 ägg
3 msk sojamjöl
1/4 tsk salt
3/4 dl vispgrädde
170 g ricotta
1/2 dl sockerfri aprikosmarmelad
1 tsk sockerersättning
2 msk smör
Så här gör Du :
Vispa ihop ägg sojamjöl och salt
till en jämn smet.
Vispa i grädden i omgångar.
Låt stå i 5 min.
Pressa ricottan genom en fin sil
i en liten skål .
Blanda i marmelad och sockerersättning.
Smält smör i en liten teflonpanna
över medelgod värme .
Tillsätt 2 msk av pannkakssmeten
vippa på pannan så att botten täcks .
Grädda tills pannkakan är gyllenbrun
vänd och grädda andra sidan ca 1 min / sida.
Bred ut ricottablandningen över pannkakorna
rulla ihop och servera .
Du måste prova.
TJOCKA VÅFFLOR. 8 PORT.
Har Du smakat dessa våfflor ?
prova.
2 dl sojamjöl
1 tsk bakpulver
3 tsk sockerersättning (eller vad Du tycker är lämpligt)
1 tsk salt
1/2 dl vispgrädde
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl iskallt vatten
Så här gör Du.
Värmvåffeljärnet.
Blanda samman sojamjöl
bakpulver,sockerersättning och salt.
Tillsätt grädde , ägg ,vaniljsocker
och vatten.
Smeten ska vara tjock (tillsätt lite mer vatten om nödvändigt)
1 msk i taget, tills den är lätt att breda ut .
Lägg ca 2 msk av smeten i våffeljärnet.
Stek våfflorna tills de är krispiga och gyllengula.
Så goda , med vispad grädde och en god sylt.
prova.
2 dl sojamjöl
1 tsk bakpulver
3 tsk sockerersättning (eller vad Du tycker är lämpligt)
1 tsk salt
1/2 dl vispgrädde
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl iskallt vatten
Så här gör Du.
Värmvåffeljärnet.
Blanda samman sojamjöl
bakpulver,sockerersättning och salt.
Tillsätt grädde , ägg ,vaniljsocker
och vatten.
Smeten ska vara tjock (tillsätt lite mer vatten om nödvändigt)
1 msk i taget, tills den är lätt att breda ut .
Lägg ca 2 msk av smeten i våffeljärnet.
Stek våfflorna tills de är krispiga och gyllengula.
Så goda , med vispad grädde och en god sylt.
FRUKT , NÖTTER OCH HONUNG I FOLIEPAKET.
Snabb o´jättego´efterrätt.
Lägg några fruktbitar på
en bit folie , toppa med några nötter
av valfri sort och ringla över 1 msk honung.
Förslut paketet och låt det stå i
eftervärmen i ugnen 5 minuter.
225 grader.
Lägg några fruktbitar på
en bit folie , toppa med några nötter
av valfri sort och ringla över 1 msk honung.
Förslut paketet och låt det stå i
eftervärmen i ugnen 5 minuter.
225 grader.
UGNSBAKADE PÄRON MED VARMA VALNÖTTER. 4 PERS.
Detta är gott till efterrätt och
det måste man ju ha ibland.
4 jämnstora päron
SÅS:
1msk smör
2 msk färsk apelsinsaft
1 dl vitt vin
1/4 tsk mald ingefära
1/4 tsk mald kanel
20 valnötskärnor
SÅ HÄR GÖR DU:
Sätt ugnen på 220 grader.
Skala päronen och klyv dem på längden.
Tag försiktigt ut kärnhuset.
Låt skaften vara kvar .
Smörj en trång form , så att de 8 halvorna,
precis får plats .
Lägg päronen med den kupade sidan uppåt.
Blanda samman saft , vin och kryddor
och häll över frukten .
Täck med folie .
Baka päronen mjuka 20-30 min
och låt svalna .
Lyft över på tallrikar och
skeda över såsen .
Värm nötterna i en liten skål i micron 30 sek.
Servera med glass.
åååå , så himla gott.
det måste man ju ha ibland.
4 jämnstora päron
SÅS:
1msk smör
2 msk färsk apelsinsaft
1 dl vitt vin
1/4 tsk mald ingefära
1/4 tsk mald kanel
20 valnötskärnor
SÅ HÄR GÖR DU:
Sätt ugnen på 220 grader.
Skala päronen och klyv dem på längden.
Tag försiktigt ut kärnhuset.
Låt skaften vara kvar .
Smörj en trång form , så att de 8 halvorna,
precis får plats .
Lägg päronen med den kupade sidan uppåt.
Blanda samman saft , vin och kryddor
och häll över frukten .
Täck med folie .
Baka päronen mjuka 20-30 min
och låt svalna .
Lyft över på tallrikar och
skeda över såsen .
Värm nötterna i en liten skål i micron 30 sek.
Servera med glass.
åååå , så himla gott.
söndag 22 februari 2009
FISK I KOKOSMJÖLK 4 PORT.
Prova detta .
600-700 g spätta file
eller vit fiskfile
1 röd paprika
1 tsk riven ingefära
1 vitlök (klyfta)
1 msk olja
4 dl kokosmjölk
+1 fiskbuljongtärning
2-3 krm sambal oelek
hackad persilja
Så här gör Du :
Fräs paprika , ingefära och
vitlök i oljan , i en låg vid gryta .
Smula i buljongtärningen .
Häll i kokosmjölken och koka upp .
Salta fisken och vik ihop den .
Lägg ner den i såsen , och sjud
på svag värme under lock 5-7 min.
Strö över kryddgrönt och servera
med ris eller kornris och wokade grönsaker .
mmmm,så goott, detta måste Du smaka .
600-700 g spätta file
eller vit fiskfile
1 röd paprika
1 tsk riven ingefära
1 vitlök (klyfta)
1 msk olja
4 dl kokosmjölk
+1 fiskbuljongtärning
2-3 krm sambal oelek
hackad persilja
Så här gör Du :
Fräs paprika , ingefära och
vitlök i oljan , i en låg vid gryta .
Smula i buljongtärningen .
Häll i kokosmjölken och koka upp .
Salta fisken och vik ihop den .
Lägg ner den i såsen , och sjud
på svag värme under lock 5-7 min.
Strö över kryddgrönt och servera
med ris eller kornris och wokade grönsaker .
mmmm,så goott, detta måste Du smaka .
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)