tisdag 24 februari 2009

TJOCKA VÅFFLOR. 8 PORT.

Har Du smakat dessa våfflor ?
prova.

2 dl sojamjöl
1 tsk bakpulver
3 tsk sockerersättning (eller vad Du tycker är lämpligt)
1 tsk salt
1/2 dl vispgrädde
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl iskallt vatten

Så här gör Du.
Värmvåffeljärnet.
Blanda samman sojamjöl
bakpulver,sockerersättning och salt.
Tillsätt grädde , ägg ,vaniljsocker
och vatten.
Smeten ska vara tjock (tillsätt lite mer vatten om nödvändigt)
1 msk i taget, tills den är lätt att breda ut .
Lägg ca 2 msk av smeten i våffeljärnet.
Stek våfflorna tills de är krispiga och gyllengula.

Så goda , med vispad grädde och en god sylt.

Inga kommentarer: