tisdag 24 februari 2009

UGNSBAKADE PÄRON MED VARMA VALNÖTTER. 4 PERS.

Detta är gott till efterrätt och
det måste man ju ha ibland.

4 jämnstora päron

SÅS:
1msk smör
2 msk färsk apelsinsaft
1 dl vitt vin
1/4 tsk mald ingefära
1/4 tsk mald kanel
20 valnötskärnor
SÅ HÄR GÖR DU:
Sätt ugnen på 220 grader.
Skala päronen och klyv dem på längden.
Tag försiktigt ut kärnhuset.
Låt skaften vara kvar .
Smörj en trång form , så att de 8 halvorna,
precis får plats .
Lägg päronen med den kupade sidan uppåt.
Blanda samman saft , vin och kryddor
och häll över frukten .
Täck med folie .
Baka päronen mjuka 20-30 min
och låt svalna .
Lyft över på tallrikar och
skeda över såsen .
Värm nötterna i en liten skål i micron 30 sek.
Servera med glass.
åååå , så himla gott.

Inga kommentarer: