Hur mår din mage?
Prova detta .
1/2 dl linfrö
1/2 dl russin
1/2 dl katrinplommon
(hackade)
1/2 dl aprikoser
(hackade)
1/2 tsk salt
7 dl vatten
1 dl havrekli
2 dl fiberhavregryn
Så här gör Du :
Alla ingredienser utom
havrekli och havregryn
läggs i blöt på kvällen.
På morgonen tillsätts
havrekli och havregryn
och blandningen kokas
i 3 -5 minuter under omrörning.
Eventuellt tillsätts mera vatten .
Färdig gröt kan förvaras
i flera dagar i kylen och
värmas i mikron .
Servera med eller utan mjölk .
Inte dumt alls, att ta till ibland .
lördag 7 mars 2009
FETAOSTFYLLDA ROSTADE PAPRIKOR 6-8 PERSONER.
Detta är jättegott före en köttbit
eller till.
6-8små röda paprikor
100 g fetaost
3 msk creme fraiche
Så här gör Du :
Sätt ugnen på hög värme och grill.
Skär toppen av paprikorna
men behåll den avskurna biten
med skaftet kvar.
Ta bort hinnor och kärnor.
Placera paprikorna och lock
på bakpappersklädd plåt och
rosta dem i övre delen av ugnen .
De ska bli lätt svarta och bubbliga.
Ta ut paprikorna och lägg i plastpåse.
Låt dem svalna.
Mosa fetaost och creme fraiche
till en ganska slät blandning.
Dra försiktigt bort skalet
från paprikorna.
Fyll dem med röran och
sätt på locket.
mmm,gott.och festligt tycker jag.
smaklig måltid.
eller till.
6-8små röda paprikor
100 g fetaost
3 msk creme fraiche
Så här gör Du :
Sätt ugnen på hög värme och grill.
Skär toppen av paprikorna
men behåll den avskurna biten
med skaftet kvar.
Ta bort hinnor och kärnor.
Placera paprikorna och lock
på bakpappersklädd plåt och
rosta dem i övre delen av ugnen .
De ska bli lätt svarta och bubbliga.
Ta ut paprikorna och lägg i plastpåse.
Låt dem svalna.
Mosa fetaost och creme fraiche
till en ganska slät blandning.
Dra försiktigt bort skalet
från paprikorna.
Fyll dem med röran och
sätt på locket.
mmm,gott.och festligt tycker jag.
smaklig måltid.
tisdag 3 mars 2009
SKOGSBÄR MED FÄRSKOST OCH HONUNG . 4 PORT
Nu är jag tillbaka igen..usch influensatider.
4 dl blåbär eller hallon
4 msk keso
4 tsk flytande honung
SÅ HÄR GÖR DU :
Lägg bären i en skål
lägg keson ovanpå
och ringla över honungen.
Lägg några bär till dekoration överst.
DET HÄR VAR DET GODASTE JAG ÄTIT PÅ LÄNGE.
SMAKA DU OCKSÅ.
4 dl blåbär eller hallon
4 msk keso
4 tsk flytande honung
SÅ HÄR GÖR DU :
Lägg bären i en skål
lägg keson ovanpå
och ringla över honungen.
Lägg några bär till dekoration överst.
DET HÄR VAR DET GODASTE JAG ÄTIT PÅ LÄNGE.
SMAKA DU OCKSÅ.
lördag 28 februari 2009
HAVREVÄLLING. CA 3 MUGGAR
Detta gillar jag på kvällen.
mmm så gott alldeles varmt i magen.
7 muggar lättmjölk
2,5 dl havregryn
6 tsk sockerersättning
1/2 tsk salt
3 tsk finhackade mandlar
1 tsk vaniljsocker
kanel
Så här gör Du:
Häll alla ingredienserna i en
kastrull och koka upp.
Häll upp vällingen i muggar
och strö över kanel .
jättegott.
mmm så gott alldeles varmt i magen.
7 muggar lättmjölk
2,5 dl havregryn
6 tsk sockerersättning
1/2 tsk salt
3 tsk finhackade mandlar
1 tsk vaniljsocker
kanel
Så här gör Du:
Häll alla ingredienserna i en
kastrull och koka upp.
Häll upp vällingen i muggar
och strö över kanel .
jättegott.
tisdag 24 februari 2009
TONFISKPATE .8 PORT.
Enkelt och lätt att göra
när Du får oväntat besök .
180 g tonfisk i olivolja
som fått rinna av .
4 msk storbladig persilja
8 msk osaltat smör , mjukrört
1 msk citronjuice
salt och nymalen peppar .
Så här gör Du :
Kör tonfisk och persilja i matberedaren
tills persiljan är fint hackad.
Tillsätt smör och citronjuice
och kör till en jämn smet .
Krydda med salt och peppar .
Servera med blancherade grönsaker
eller med bröd eller riskakor.
Gärna ett gott te till.
Du ångrar Dig inte .
när Du får oväntat besök .
180 g tonfisk i olivolja
som fått rinna av .
4 msk storbladig persilja
8 msk osaltat smör , mjukrört
1 msk citronjuice
salt och nymalen peppar .
Så här gör Du :
Kör tonfisk och persilja i matberedaren
tills persiljan är fint hackad.
Tillsätt smör och citronjuice
och kör till en jämn smet .
Krydda med salt och peppar .
Servera med blancherade grönsaker
eller med bröd eller riskakor.
Gärna ett gott te till.
Du ångrar Dig inte .
PANNKAKOR MED RICOTTAOCH APRIKOSFYLLNING . 4 PORT.
DETTA ÄR GODIS.
3 ägg
3 msk sojamjöl
1/4 tsk salt
3/4 dl vispgrädde
170 g ricotta
1/2 dl sockerfri aprikosmarmelad
1 tsk sockerersättning
2 msk smör
Så här gör Du :
Vispa ihop ägg sojamjöl och salt
till en jämn smet.
Vispa i grädden i omgångar.
Låt stå i 5 min.
Pressa ricottan genom en fin sil
i en liten skål .
Blanda i marmelad och sockerersättning.
Smält smör i en liten teflonpanna
över medelgod värme .
Tillsätt 2 msk av pannkakssmeten
vippa på pannan så att botten täcks .
Grädda tills pannkakan är gyllenbrun
vänd och grädda andra sidan ca 1 min / sida.
Bred ut ricottablandningen över pannkakorna
rulla ihop och servera .
Du måste prova.
3 ägg
3 msk sojamjöl
1/4 tsk salt
3/4 dl vispgrädde
170 g ricotta
1/2 dl sockerfri aprikosmarmelad
1 tsk sockerersättning
2 msk smör
Så här gör Du :
Vispa ihop ägg sojamjöl och salt
till en jämn smet.
Vispa i grädden i omgångar.
Låt stå i 5 min.
Pressa ricottan genom en fin sil
i en liten skål .
Blanda i marmelad och sockerersättning.
Smält smör i en liten teflonpanna
över medelgod värme .
Tillsätt 2 msk av pannkakssmeten
vippa på pannan så att botten täcks .
Grädda tills pannkakan är gyllenbrun
vänd och grädda andra sidan ca 1 min / sida.
Bred ut ricottablandningen över pannkakorna
rulla ihop och servera .
Du måste prova.
TJOCKA VÅFFLOR. 8 PORT.
Har Du smakat dessa våfflor ?
prova.
2 dl sojamjöl
1 tsk bakpulver
3 tsk sockerersättning (eller vad Du tycker är lämpligt)
1 tsk salt
1/2 dl vispgrädde
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl iskallt vatten
Så här gör Du.
Värmvåffeljärnet.
Blanda samman sojamjöl
bakpulver,sockerersättning och salt.
Tillsätt grädde , ägg ,vaniljsocker
och vatten.
Smeten ska vara tjock (tillsätt lite mer vatten om nödvändigt)
1 msk i taget, tills den är lätt att breda ut .
Lägg ca 2 msk av smeten i våffeljärnet.
Stek våfflorna tills de är krispiga och gyllengula.
Så goda , med vispad grädde och en god sylt.
prova.
2 dl sojamjöl
1 tsk bakpulver
3 tsk sockerersättning (eller vad Du tycker är lämpligt)
1 tsk salt
1/2 dl vispgrädde
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl iskallt vatten
Så här gör Du.
Värmvåffeljärnet.
Blanda samman sojamjöl
bakpulver,sockerersättning och salt.
Tillsätt grädde , ägg ,vaniljsocker
och vatten.
Smeten ska vara tjock (tillsätt lite mer vatten om nödvändigt)
1 msk i taget, tills den är lätt att breda ut .
Lägg ca 2 msk av smeten i våffeljärnet.
Stek våfflorna tills de är krispiga och gyllengula.
Så goda , med vispad grädde och en god sylt.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)