Är det någon mer än jag, som gillar Fiskbullar?
mmmm....sååå goott!
Det är snabb, lättlagad mat som kan få helt olika
karaktär beroende på vilken krydda eller
smaksättning Du väljer.
1 burk Fiskbullar i buljong,375g
3 morötter
3 paprikor, gul,röd å grön
2 msk olja
1 tsk salt
saft och rivet skal av 1/2 citron
1 dl vatten10-12 cocktailtomater
Så här gör DU:
SKALA morötterna och skär dem i slantar.
Ansa och strimla paprikorna.
VÄRM oljan i en gryta och fräs grönsakerna.
Tillsätt salt,citronsaft och -skal samt vatten.
Låt puttra under lock ca 5 min.
HALVERA tomaterna.
Lägg i fiskbullar och tomathalvor och
låt allt bli genomvarmt.
SMAKLIG MÅLTID! ÖNSKAR JAG ER.
torsdag 18 oktober 2012
RIMMAD FILE¨MED DRUVOR.4 PORT.
Att rimma kyckling är både enkelt och
väldigt gott.
600g kycklingfile
RIMLAG:
1 liter vatten
1 dl salt
1 msk dillfrön
SÅS:
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
75g grönmögelost
SERVERING:
Kokt ris
vindruvor
Så här gör DU:
KOKA upp samtliga ingredienser
till lagen.
Lägg i kycklingfileerna och
koka upp lagen igen.
Ta kastrullen från värmen
och låt stå 20 minuter.
SÅS:
Blanda gräddfil och majonnäs.
Smula i osten och blanda väl.
Låt vila i kylen en stund.
Gör "skålar"av salladsblad till
riset och dekorera med halverade
vindruvor.
Jag tycker det ser lite festligare ut.
ALL LYCKA TILL!
SMAKLIG MÅLTID.
väldigt gott.
600g kycklingfile
RIMLAG:
1 liter vatten
1 dl salt
1 msk dillfrön
SÅS:
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
75g grönmögelost
SERVERING:
Kokt ris
vindruvor
Så här gör DU:
KOKA upp samtliga ingredienser
till lagen.
Lägg i kycklingfileerna och
koka upp lagen igen.
Ta kastrullen från värmen
och låt stå 20 minuter.
SÅS:
Blanda gräddfil och majonnäs.
Smula i osten och blanda väl.
Låt vila i kylen en stund.
Gör "skålar"av salladsblad till
riset och dekorera med halverade
vindruvor.
Jag tycker det ser lite festligare ut.
ALL LYCKA TILL!
SMAKLIG MÅLTID.
SNABBASTE LÖVBIFFEN.2 PERSONER.
Ibland är man vrålhungrig när man
kommer hem
då får inte maten ta nå'n tid.
Kanske kan Du prova detta. 10-15 minuter tar det.
200g nudlar
300g lövbiff
1 paket bacon
100g champinjoner
2 färska lökar
olja till stekning
salt o peppar
2 dl kraftig kalvbuljong
Servering. soja
Så här gör DU:
KOKAupp lättsaltat vatten i en kastrull
och koka nudlarna enl.anvisning på paketet.
STRIMLA lövbiffen och skär baconet i bitar
(eller klipp baconet)
Skiva svampen och skär löken i kvartar.
HETTA upp lite olja i en stekpanna och
fräs lövbiffen tills den får fin färg.
Salta o peppra.
LÄGG i bacon och svamp och lök i pannan
och låt fräsa med några minuter.
HÄLL på buljongen och låt koka upp.
SERVERA med nudlarna och soja.
SMAKLIG MÅLTID!
kommer hem
då får inte maten ta nå'n tid.
Kanske kan Du prova detta. 10-15 minuter tar det.
200g nudlar
300g lövbiff
1 paket bacon
100g champinjoner
2 färska lökar
olja till stekning
salt o peppar
2 dl kraftig kalvbuljong
Servering. soja
Så här gör DU:
KOKAupp lättsaltat vatten i en kastrull
och koka nudlarna enl.anvisning på paketet.
STRIMLA lövbiffen och skär baconet i bitar
(eller klipp baconet)
Skiva svampen och skär löken i kvartar.
HETTA upp lite olja i en stekpanna och
fräs lövbiffen tills den får fin färg.
Salta o peppra.
LÄGG i bacon och svamp och lök i pannan
och låt fräsa med några minuter.
HÄLL på buljongen och låt koka upp.
SERVERA med nudlarna och soja.
SMAKLIG MÅLTID!
PÄRONPAJ MED VANILJYOGHURT. 5-6 PORT.
Hej Alla!
Den här är god må Ni tro!
Lagom mogna päron i frasigt
gott pajskal mmmm....
PAJDEG:
100 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl farinsocker
2 dl vetemjöl
FYLLNING:
5-6 mogna päron
3 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 tsk stött kardemumma
1/2 msk färsk riven
ingefära
UGN:200 GRADER.
Så här gör DU:
HACKA samman ingredienserna
till pajdegen för hand eller i
matberedare.
Svep in degen i plastfolie och
låt vila i kylen i 30 min.
TRYCK ut degen i en pajform.
ca 24 cm i diameter.
Sätt fast en remsa av aluminiumfolie
runt degkanten och förgrädda
skalet i 7 minuter.
Ta bort folieremsan.
SKALA ,kärna ur och skiva päronen.
Täck pajskalets botten med skivorna.
Vispa samman resten av ingredienserna
till fyllningen och häll över päronen.
GRÄDDA pajen 25-30 minuter tills
äggstanningen stelnat och päronen
har fått färg.
SERVERA gärna med yoghurt smaksatt
med vaniljsocker.
JÄTTEGOTT.
LYCKA TILL!
Den här är god må Ni tro!
Lagom mogna päron i frasigt
gott pajskal mmmm....
PAJDEG:
100 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl farinsocker
2 dl vetemjöl
FYLLNING:
5-6 mogna päron
3 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 tsk stött kardemumma
1/2 msk färsk riven
ingefära
UGN:200 GRADER.
Så här gör DU:
HACKA samman ingredienserna
till pajdegen för hand eller i
matberedare.
Svep in degen i plastfolie och
låt vila i kylen i 30 min.
TRYCK ut degen i en pajform.
ca 24 cm i diameter.
Sätt fast en remsa av aluminiumfolie
runt degkanten och förgrädda
skalet i 7 minuter.
Ta bort folieremsan.
SKALA ,kärna ur och skiva päronen.
Täck pajskalets botten med skivorna.
Vispa samman resten av ingredienserna
till fyllningen och häll över päronen.
GRÄDDA pajen 25-30 minuter tills
äggstanningen stelnat och päronen
har fått färg.
SERVERA gärna med yoghurt smaksatt
med vaniljsocker.
JÄTTEGOTT.
LYCKA TILL!
söndag 14 oktober 2012
BÄRGLASS I REKORDFART. 4 PERS.
Nu tar vi detta goda också....mmmm.
Lägg 1 Burk Kesella Vanilj(ca 2 1/2dl)
ca 1/2 dl florsocker och 5-6 dl Blandade
Frysta Bär i en matberedare och kör till
en fast glassmet.
Lägg i glas, toppa med färska bär och
servera genast.
LYCKA TILL!
Lägg 1 Burk Kesella Vanilj(ca 2 1/2dl)
ca 1/2 dl florsocker och 5-6 dl Blandade
Frysta Bär i en matberedare och kör till
en fast glassmet.
Lägg i glas, toppa med färska bär och
servera genast.
LYCKA TILL!
PLOMMON OCH HASSELNÖTSMUFFINS 12 ST.
Hej allesammans,
här kommer ett recept på jättegoda muffins.
Prova gärna.
1 1/2 dl hasselnötter
3-4 plommon
100g rumsvarmt smör
1 dl strösocker+1 dl råsocker
2 ägg
1 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Dessutom behöver DU
12 bakformar i papper
muffinsplåt.
Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 200 grader.
Mal hasselnötterna.
Kärna ur plommonen och
skär dem i 1/2 cm breda klyftor.
Strö lite av råsockret på dem
och ställ åt sidan.
Ställ 12 pappersformar i en
muffinsplåt.
VISPA smöret och sockret
vitt.
Vispa i äggen ett i taget och
rör ner creme fraiche.
BLANDA de torra ingredienserna,
inklusive de malda hasselnötterna,
och rör ner i smeten.
Klicka ut smeten i formarna.
Stick ner 2-3 plommonklyftor
i varje muffins.
Strö lite råsocker över och
grädda mitt i ugnen ca 20 min.
mmm...så goda.
LYCKA TILL!
här kommer ett recept på jättegoda muffins.
Prova gärna.
1 1/2 dl hasselnötter
3-4 plommon
100g rumsvarmt smör
1 dl strösocker+1 dl råsocker
2 ägg
1 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Dessutom behöver DU
12 bakformar i papper
muffinsplåt.
Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 200 grader.
Mal hasselnötterna.
Kärna ur plommonen och
skär dem i 1/2 cm breda klyftor.
Strö lite av råsockret på dem
och ställ åt sidan.
Ställ 12 pappersformar i en
muffinsplåt.
VISPA smöret och sockret
vitt.
Vispa i äggen ett i taget och
rör ner creme fraiche.
BLANDA de torra ingredienserna,
inklusive de malda hasselnötterna,
och rör ner i smeten.
Klicka ut smeten i formarna.
Stick ner 2-3 plommonklyftor
i varje muffins.
Strö lite råsocker över och
grädda mitt i ugnen ca 20 min.
mmm...så goda.
LYCKA TILL!
torsdag 11 oktober 2012
RÅKOSTSOPPA. 1 PERSON.
Den här soppan har blivit en av mina
bästa vänner , när jag inte haft tid att
laga mat.
Vikten på rotsakerna är i skalat skick.
bästa vänner , när jag inte haft tid att
laga mat.
Vikten på rotsakerna är i skalat skick.
HÄR ÄR RECEPTET :
1/4 morot ca 25 g
en liten bit rotselleri ca 15 g
3 cm purjolök ca 15g
1 persiljekvist
1/4 grönsaksbuljong-
tärning
1 dl varm mjölk
1 1/2 dl kokande vatten
örtsalt
Så här gör DU:
Lägg grönsakerna,buljongtärningen
och mjölken i matberedaren.
Mixa tills det är finfördelat.
Häll i det kokande vattnet medan
maskinen är igång.
Krydda.
Servera genast.
Prova Du också
nu när det börjar bli kallare ute
är det gott med något varmt när
man kommer hem.
SMAKLIG MÅLTID!
1/4 morot ca 25 g
en liten bit rotselleri ca 15 g
3 cm purjolök ca 15g
1 persiljekvist
1/4 grönsaksbuljong-
tärning
1 dl varm mjölk
1 1/2 dl kokande vatten
örtsalt
Så här gör DU:
Lägg grönsakerna,buljongtärningen
och mjölken i matberedaren.
Mixa tills det är finfördelat.
Häll i det kokande vattnet medan
maskinen är igång.
Krydda.
Servera genast.
Prova Du också
nu när det börjar bli kallare ute
är det gott med något varmt när
man kommer hem.
SMAKLIG MÅLTID!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)