torsdag 18 oktober 2012

PÄRONPAJ MED VANILJYOGHURT. 5-6 PORT.

Hej Alla!

Den här är god må Ni tro!
Lagom mogna päron i frasigt
gott pajskal mmmm....

PAJDEG:
100 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl farinsocker
2 dl vetemjöl
FYLLNING:
5-6 mogna päron
3 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 tsk stött kardemumma
1/2 msk färsk riven
ingefära
UGN:200 GRADER.
Så här gör DU:

HACKA samman ingredienserna
till pajdegen för hand eller i
matberedare.
Svep in degen i plastfolie och
låt vila i kylen i 30 min.
TRYCK ut degen i en pajform.
ca 24 cm i diameter.
Sätt fast en remsa av aluminiumfolie
runt degkanten och förgrädda
skalet i 7 minuter.
Ta bort folieremsan.
SKALA ,kärna ur och skiva päronen.
Täck pajskalets botten med skivorna.
Vispa samman resten av ingredienserna
till fyllningen och häll över päronen.
GRÄDDA pajen  25-30 minuter tills
äggstanningen stelnat och päronen
har fått färg.
SERVERA gärna med yoghurt smaksatt
med vaniljsocker.

JÄTTEGOTT.
LYCKA TILL!

Inga kommentarer: