Detta är gott till en lunch , å , jag älskar stekt tomat
eller grillad tomat .
mmm..
4 bakpotatisar
(1 paket bacon om man vill)
100 g keso
1 dl finstrimlad purjolök
1 dl CREME FRAICHE
salt och svartpeppar
SALLAD:
5 dl blandad sallad
1/2 tunt skivad rödlök
1 msk olivolja
VARMA TOMATER:
4 mogna tomater
FLING-SALT
Så här gör DU:
TVÄTTA potatisarna och pricka med en gaffel.
Ställ in på ett galler i mitten av ugnen i 200 grader
och baka i 50 minuter ca.
SKÄR baconet i små bitar och knaperstek.
Låt rinna av på hushållspapper .
BLANDA keson med( baconet) , purjolöken
och CREME FRAICHEN.
Smaksätt med salt och peppar.
BLANDA en enkel sallad med
tunt skuren rödlök och lite olivolja.
HALVERA tomaterna och stek snittytan
i torr panna i 3 minuter.
Vänd på tomaterna och strö lite FLING-SALT
på stekytan .
SKÄR ett snitt i toppen på potatisarna och
tryck ihop dem med fingrarna.
FYLL med kesoblandningen.
SERVERA med salladen och de varma tomaterna.
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL!
tisdag 11 februari 2014
måndag 10 februari 2014
FRITTATA med SPARRIS och SVARTA OLIVER 4 port .
Hej !
Det här är jättesmarrigt..
200 g färsk eller djupfryst sparris
2 msk olivolja
10 små tomater
100 g fetaost
6 ägg
1/2 dl vatten
1 dl urkärnade svarta oliver
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 dl färskriven parmesanost
Så här gör DU:
SKÄR sparrisen i mindre bitar och fräs
dem någon minut i hälften av oljan i en
ugnssäker stekpanna.
SKÖLJ och halvera tomaterna.
Smula fetaosten .
Blanda ner tomater , fetaost och oliver i pannan.
VISPA ihop ägg och vatten och häll i pannan.
Krydda med salt och peppar och strö över
parmesanosten.
GRÄDDA FRITTATAN mitt i ugnen 200 grader
i 20 minuter eller tills den stelnat.
SERVERA Frittatan i bitar med en blandad sallad
och ett gott bröd till .
HOPPAS ATT DET SMAKAR
LYCKA TILL !
Det här är jättesmarrigt..
200 g färsk eller djupfryst sparris
2 msk olivolja
10 små tomater
100 g fetaost
6 ägg
1/2 dl vatten
1 dl urkärnade svarta oliver
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 dl färskriven parmesanost
Så här gör DU:
SKÄR sparrisen i mindre bitar och fräs
dem någon minut i hälften av oljan i en
ugnssäker stekpanna.
SKÖLJ och halvera tomaterna.
Smula fetaosten .
Blanda ner tomater , fetaost och oliver i pannan.
VISPA ihop ägg och vatten och häll i pannan.
Krydda med salt och peppar och strö över
parmesanosten.
GRÄDDA FRITTATAN mitt i ugnen 200 grader
i 20 minuter eller tills den stelnat.
SERVERA Frittatan i bitar med en blandad sallad
och ett gott bröd till .
HOPPAS ATT DET SMAKAR
LYCKA TILL !
fredag 7 februari 2014
GLUTENFRI ÄPPELKAKA MED KARDEMUMMA. 8 - 10 BITAR.
Den här är mm.. Jättegott !
SMÄLT 100 g smör och låt det svalna .
Vispa 2 ägg och 1 dl mjölk .
Blanda 4 dl glutenfri mjölmix med
1 tsk bakpulver och 1 tsk stött
kardemumma.
RÖR ner blandningen i smeten.
Häll smeten i en smord form ,
ca 24 cm i diameter, med löstagbar
kant .
SKALA och skiva 2 äpplen och stick
ner i smeten.
Strö över pärlsocker och hackad mandel.
GRÄDDA kakan i 175 grader ca 20 minuter .
LYCKA TILL !
SMÄLT 100 g smör och låt det svalna .
Vispa 2 ägg och 1 dl mjölk .
Blanda 4 dl glutenfri mjölmix med
1 tsk bakpulver och 1 tsk stött
kardemumma.
RÖR ner blandningen i smeten.
Häll smeten i en smord form ,
ca 24 cm i diameter, med löstagbar
kant .
SKALA och skiva 2 äpplen och stick
ner i smeten.
Strö över pärlsocker och hackad mandel.
GRÄDDA kakan i 175 grader ca 20 minuter .
LYCKA TILL !
KÖTTFÄRSSÅS SOM I ITALIEN 4 PORT.
.. det här är riktigt , riktigt gott .
Prova DU också !
Bacon , rotselleri och lite rött vin
gör den här köttfärssåsen till
något alldeles extra.
1/2 paket bacon
1 gul lök
100 g rotselleri
400 g blandfärs
2 vitlöksklyftor
salt, svartpeppar
2 msk tomatpure
1 1/2 dl rött vin
eller
matlagningsvin
2 dl krossade tomater
1 tsk oregano
Så här gör DU:
SKÄR baconet i bitar.
Hacka löken .
Skala och skär rotsellerin i
mycket små tärningar .
STEK bacon , lök , rotselleri
köttfärs och pressad vitlök i
en stekpanna eller stekgryta
lite i taget .
SMAKA av med salt och peppar .
Tillsätt tomatpure , vin , tomat -
kross och oregano till grytan .
LÅT det småkoka i ca 10 minuter .
SERVERA med pasta och färskriven parmesan .
NJUT !
SMAKLIG MÅLTID !
Prova DU också !
Bacon , rotselleri och lite rött vin
gör den här köttfärssåsen till
något alldeles extra.
1/2 paket bacon
1 gul lök
100 g rotselleri
400 g blandfärs
2 vitlöksklyftor
salt, svartpeppar
2 msk tomatpure
1 1/2 dl rött vin
eller
matlagningsvin
2 dl krossade tomater
1 tsk oregano
Så här gör DU:
SKÄR baconet i bitar.
Hacka löken .
Skala och skär rotsellerin i
mycket små tärningar .
STEK bacon , lök , rotselleri
köttfärs och pressad vitlök i
en stekpanna eller stekgryta
lite i taget .
SMAKA av med salt och peppar .
Tillsätt tomatpure , vin , tomat -
kross och oregano till grytan .
LÅT det småkoka i ca 10 minuter .
SERVERA med pasta och färskriven parmesan .
NJUT !
SMAKLIG MÅLTID !
HERRGÅRDSBRÖD 24 ST. kaffebröd .
Det här är kaffebröd.
Jättegoda.
125 g matfett
1 1/2 dl florsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
MARÄNG:
2 äggvitor
1/2 dl socker
1/2 dl russin
25 g mandelspån
Så här gör DU:
RÖR matfett och florsocker smidigt .
Tillsätt äggen ett i taget och rör emellan
varje ägg .
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner
i smeten.
BRED ut i en form 35 x 25 cm ,
klädd med bakpapper.
Vispa äggvitorna till hårt skum .
Tillsätt sockret under vispning .
BRED marängen över smeten och
strö på russin och mandelspån .
GRÄDDA i 175 grader 15 - 20 minuter .
Låt kakan svalna och skär ut rutor.
TREVLIG FIKA - STUND !
Jättegoda.
125 g matfett
1 1/2 dl florsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
MARÄNG:
2 äggvitor
1/2 dl socker
1/2 dl russin
25 g mandelspån
Så här gör DU:
RÖR matfett och florsocker smidigt .
Tillsätt äggen ett i taget och rör emellan
varje ägg .
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner
i smeten.
BRED ut i en form 35 x 25 cm ,
klädd med bakpapper.
Vispa äggvitorna till hårt skum .
Tillsätt sockret under vispning .
BRED marängen över smeten och
strö på russin och mandelspån .
GRÄDDA i 175 grader 15 - 20 minuter .
Låt kakan svalna och skär ut rutor.
TREVLIG FIKA - STUND !
FIBERGRÖT 4-6 PORT.
Den här är god.
1/2 dl linfrö
1/2 dl russin
1/2 dl katrinplommon
1/2 dl aprikoser
7 dl vatten
1/2 tsk salt
1 dl havrekli eller
Kruska kli
2 dl fiberhavregryn
SKÄR aprikoser och katrinplommon i bitar.
Blanda allt i en kastrull och koka 3 - 5 min.
SERVERA med mjölk .
SMAKLIG MÅLTID !
1/2 dl linfrö
1/2 dl russin
1/2 dl katrinplommon
1/2 dl aprikoser
7 dl vatten
1/2 tsk salt
1 dl havrekli eller
Kruska kli
2 dl fiberhavregryn
SKÄR aprikoser och katrinplommon i bitar.
Blanda allt i en kastrull och koka 3 - 5 min.
SERVERA med mjölk .
SMAKLIG MÅLTID !
LINGONVATTEN. 1 LITER .
Så här i förkylningstider dricker jag lingonvatten.
1 liter vatten
3 msk lingonsylt
Mät upp vattnet, häll i lingonsylten.
När det börjar bubbla KOKA 3 MINUTER.
Låt det svalna något .
Sila av lingonen - om Du inte vill dricka dem.
Så nu är det KLART .
LYCKA TILL !
1 liter vatten
3 msk lingonsylt
Mät upp vattnet, häll i lingonsylten.
När det börjar bubbla KOKA 3 MINUTER.
Låt det svalna något .
Sila av lingonen - om Du inte vill dricka dem.
Så nu är det KLART .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)