tisdag 11 februari 2014

PURJOPOTATIS MED STEKT TOMAT . 4 PERSONER.

Detta är gott till en lunch , å , jag älskar stekt tomat
eller grillad tomat .
mmm..

4 bakpotatisar
(1 paket bacon om man vill)
100 g keso
1 dl finstrimlad purjolök
1 dl CREME FRAICHE
salt och svartpeppar
SALLAD:
5 dl blandad sallad
1/2 tunt skivad rödlök
1 msk olivolja
VARMA TOMATER:
4 mogna tomater
FLING-SALT

Så här gör DU:
TVÄTTA potatisarna och pricka med en gaffel.
Ställ in på ett galler i mitten av ugnen  i 200 grader
och baka i 50 minuter ca.
SKÄR baconet i små bitar och knaperstek.
Låt rinna av på hushållspapper .
BLANDA keson med( baconet) , purjolöken
och CREME FRAICHEN.
Smaksätt  med salt och peppar.
BLANDA en enkel sallad med
tunt skuren rödlök och lite olivolja.
HALVERA tomaterna och stek snittytan
i torr panna i 3 minuter.
Vänd på tomaterna och strö lite FLING-SALT
på stekytan .
SKÄR ett snitt i toppen på potatisarna och
tryck ihop dem med fingrarna.
FYLL med kesoblandningen.
SERVERA med salladen och de varma tomaterna.

SMAKLIG MÅLTID !
                                         LYCKA TILL!

Inga kommentarer: