fredag 7 februari 2014

KÖTTFÄRSSÅS SOM I ITALIEN 4 PORT.

 .. det här är riktigt ,  riktigt gott .

Prova DU också !
Bacon , rotselleri  och lite rött vin
gör den här köttfärssåsen till
något alldeles extra.

1/2 paket bacon
1 gul lök
100 g rotselleri
400 g blandfärs
2 vitlöksklyftor
salt, svartpeppar
2 msk tomatpure
1 1/2 dl rött vin
eller
matlagningsvin
2 dl krossade tomater
1 tsk oregano

Så här gör DU:
SKÄR baconet i bitar.
Hacka löken .
Skala och skär rotsellerin i
mycket små tärningar .
STEK bacon , lök , rotselleri
köttfärs och pressad vitlök i
en stekpanna eller stekgryta
lite i taget .
SMAKA av med salt och peppar .
Tillsätt tomatpure , vin , tomat -
kross och oregano till grytan .
LÅT det småkoka i ca 10 minuter .

SERVERA  med pasta och färskriven parmesan .

NJUT !
SMAKLIG MÅLTID !

Inga kommentarer: