Hej igen !
mmm... det här längtar jag efter ibland !
Koka 2 dl fullkornsmakaroner enligt
anvisningen på förpackningen.
Vispa 2 ägg och 1 1/2 dl mjölk,
smaka av med 2 krm salt å peppar
Tärna 100 g rökt skinka i bit och
strimla 1/2 purjolök
Blanda allt med 1 dl majskorn och
2 msk hackad blad persilja i en
smord form ugnsform .
Strö över 1 dl riven ost 17%
och grädda i 200 grader ca 25 min.
SERVERA med sallad.
SMAKLIG MÅLTID !
lördag 30 maj 2015
MARÄNGTÅRTA FÖR MÅNGA - MORSDAGSTÅRTA.
Hej igen !
Kanske lite nyttigare ,men ack så god .
Fluffig yoghurtgrädde, sommar - bär och kokos
på spröd nötmaräng .
Är Ni många så blir detta ett bra alternativ
till MORS DAGS TÅRTA.
BOTTEN:
2 dl rostade hasselnötter
6 äggvitor
3 dl strösocker
TOPPING:
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
2 dl Turkisk Yoghurt
2 liter bär, t ex hallon ,
blåbär och vinbär
1 dl kokosflingor
citronmeliss
UGN 100 GRADER.
Så här gör Du:
BOTTEN:
HACKA nötterna.
Vispa vitorna till ett fast skum i en bunke.
Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa
tills smeten är tjock .
(vänd bunken upp å ner för att se om det räcker att vispa )
Vänd snabbt ner de hackade nötterna .
BRED ut smeten jämt i en bakpappersklädd långpanna.
ca 30 x 40 cm.
GRÄDDA 5 TIMMAR mitt i ugnen tills bottnen känns
torr och släpper pappret .
LÅT KALLNA .
TOPPING:
VISPA grädden fluffig och smaksätt den med vaniljsocker.
RÖR ner Yoghurten .
Strö rikligt med bär över grädden och garnera med
kokosflingor och citronmeliss .
LYCKA TILL !
Kanske lite nyttigare ,men ack så god .
Fluffig yoghurtgrädde, sommar - bär och kokos
på spröd nötmaräng .
Är Ni många så blir detta ett bra alternativ
till MORS DAGS TÅRTA.
BOTTEN:
2 dl rostade hasselnötter
6 äggvitor
3 dl strösocker
TOPPING:
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
2 dl Turkisk Yoghurt
2 liter bär, t ex hallon ,
blåbär och vinbär
1 dl kokosflingor
citronmeliss
UGN 100 GRADER.
Så här gör Du:
BOTTEN:
HACKA nötterna.
Vispa vitorna till ett fast skum i en bunke.
Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa
tills smeten är tjock .
(vänd bunken upp å ner för att se om det räcker att vispa )
Vänd snabbt ner de hackade nötterna .
BRED ut smeten jämt i en bakpappersklädd långpanna.
ca 30 x 40 cm.
GRÄDDA 5 TIMMAR mitt i ugnen tills bottnen känns
torr och släpper pappret .
LÅT KALLNA .
TOPPING:
VISPA grädden fluffig och smaksätt den med vaniljsocker.
RÖR ner Yoghurten .
Strö rikligt med bär över grädden och garnera med
kokosflingor och citronmeliss .
LYCKA TILL !
MORS DAGS TÅRTA .
Hej igen !
När jag var liten flicka , då bakade jag och min syster
MORS DAGS TÅRTA till Mamma .
Det var en vanlig sockerkaka , som var smaksatt med rivet
apelsinskal och saft .
När kakan var klar i ugnen fick den svalna .
Sedan la' vi på vispad grädde med en nypa socker i
och krossad
ananas från burk , däröver riven choklad .
(mamma bakade kakan dagen innan och vi ,
min syster å jag, "bakade" la' på garneringen)
Å Mamma blev så glad ,
som fick Kaffe på Sängen och MORSDASTÅRTA
och en liten teckning som vi gjort .
LYCKA TILL !.
När jag var liten flicka , då bakade jag och min syster
MORS DAGS TÅRTA till Mamma .
Det var en vanlig sockerkaka , som var smaksatt med rivet
apelsinskal och saft .
När kakan var klar i ugnen fick den svalna .
Sedan la' vi på vispad grädde med en nypa socker i
och krossad
ananas från burk , däröver riven choklad .
(mamma bakade kakan dagen innan och vi ,
min syster å jag, "bakade" la' på garneringen)
Å Mamma blev så glad ,
som fick Kaffe på Sängen och MORSDASTÅRTA
och en liten teckning som vi gjort .
LYCKA TILL !.
fredag 29 maj 2015
NÖTCHOKLADKAKA MED KOLA. CA 12 BITAR.
Hej igen !
Den här blev jag bjuden på häromdagen.
Ni måste bara smaka -...mmm,så himla god 1
Underbar smak av rostade hasselnötter och kola
har den här lyxiga kladdkakan .
100 g smör
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
2 dl strösocker
1 msk ljus sirap
3 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
GARNERING:
100 g rostade hela hasselnötter
1 - 2 msk kolasås
UGN 175 GRADER.
Så här gör DU:
SMÄLT smöret i en kastrull.
Hacka all choklad .
Ta kastrullen från värmen och
låt chokladen smälta i det heta
smöret under omrörning.
Låt blandningen svalna.
RÖR i resten av ingredienserna
till smeten.
Bred ut smeten i en form, ca
24 cm i diameter, med löstagbar botten.
GARNERING:
STRÖ på nötter och ringla över kolasås.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen
17-20 minuter.
Låt svalna.
Ringla över lite mer kolasås före servering.
ROSTADE HASSELNÖTTER :
ROSTA nötterna på svag värme i stekpanna
utan fett tills skalen börjar få färg.
Gnugga av skalen i en ren handduk .
LYCKA TILL !
Den här blev jag bjuden på häromdagen.
Ni måste bara smaka -...mmm,så himla god 1
Underbar smak av rostade hasselnötter och kola
har den här lyxiga kladdkakan .
100 g smör
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
2 dl strösocker
1 msk ljus sirap
3 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
GARNERING:
100 g rostade hela hasselnötter
1 - 2 msk kolasås
UGN 175 GRADER.
Så här gör DU:
SMÄLT smöret i en kastrull.
Hacka all choklad .
Ta kastrullen från värmen och
låt chokladen smälta i det heta
smöret under omrörning.
Låt blandningen svalna.
RÖR i resten av ingredienserna
till smeten.
Bred ut smeten i en form, ca
24 cm i diameter, med löstagbar botten.
GARNERING:
STRÖ på nötter och ringla över kolasås.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen
17-20 minuter.
Låt svalna.
Ringla över lite mer kolasås före servering.
ROSTADE HASSELNÖTTER :
ROSTA nötterna på svag värme i stekpanna
utan fett tills skalen börjar få färg.
Gnugga av skalen i en ren handduk .
LYCKA TILL !
torsdag 28 maj 2015
KARDEMUMMA - GLASS 4 PORTIONER.
Hej igen !
Gillar Ni glass.... mmm så gott .
Smaka på denna .
Mest smak ger kardemumman om den är ny - stött.
2 äggulor
1/2 dl strösocker
1/2 tsk ny-stött kardemumma
eventuellt, 1 krm chiliflakes
2 dl vispgrädde
2 äggvitor
1/2 krm salt
TOPPING:
3 Passionsfrukter
25 g vit choklad
eventuellt , mynta
Så här gör DU:
VISPA äggulor, socker, kardemumma
och eventuellt chili pösigt.
Vispa grädden.
VISPA ÄGGVITORNA STYVA MED SALTET.
Blanda varsamt ägg - gule - smet och grädde,
vänd ner äggvitorna .
FÖRDELA smeten i fyra portionsskålar (fryståliga)
och låt stå i frysen i minst 3 timmar.
Ta fram ca 15 minuter före servering.
TOPPING:
DELA två av Passionsfrukterna och fördela fruktköttet
över de fyra portionerna .
Skär den sista i klyftor och lägg ovanpå.
Hyvla över vit choklad .
GARNERA eventuellt med lite mynta .
LYCKA TILL !
Gillar Ni glass.... mmm så gott .
Smaka på denna .
Mest smak ger kardemumman om den är ny - stött.
2 äggulor
1/2 dl strösocker
1/2 tsk ny-stött kardemumma
eventuellt, 1 krm chiliflakes
2 dl vispgrädde
2 äggvitor
1/2 krm salt
TOPPING:
3 Passionsfrukter
25 g vit choklad
eventuellt , mynta
Så här gör DU:
VISPA äggulor, socker, kardemumma
och eventuellt chili pösigt.
Vispa grädden.
VISPA ÄGGVITORNA STYVA MED SALTET.
Blanda varsamt ägg - gule - smet och grädde,
vänd ner äggvitorna .
FÖRDELA smeten i fyra portionsskålar (fryståliga)
och låt stå i frysen i minst 3 timmar.
Ta fram ca 15 minuter före servering.
TOPPING:
DELA två av Passionsfrukterna och fördela fruktköttet
över de fyra portionerna .
Skär den sista i klyftor och lägg ovanpå.
Hyvla över vit choklad .
GARNERA eventuellt med lite mynta .
LYCKA TILL !
BACONLINDADE RULLADER I GRÄDDSÅS. 4 PORT.
Hej igen !
mmm...så gott .
600 g lövbiff
salt å peppar
12 bitar soltorkade tomater i olja
100 g naturell färskost t ex CANTADOU
2 paket bacon a' 140 g
2 msk smör
SÅS :
3 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
1 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 dl grädde
soja
Så här gör DU:
LÄGG ut köttet på en skärbräda.
Salta och peppa på köttet.
Hacka tomaterna grovt .
Lägg klickar av färskosten på köttet,
toppa med tomathack och rulla samman.
Linda baconskivor runt rulladerna och
fäst med en tandpetare .
BRYN rulladerna runtom i smör tills de
får fin färg ,
Ta upp rulladerna ur pannan .
SÅS:
HÄLL vattnet i stekpannan .
Smula ner buljongtärningen, låt koka upp.
Rör ut mjölet i grädden och tillsätt i skyn.
Låt såsen koka samman och lägg i rulladerna
som får puttra i såsen 5-10 minuter .
Smaka av med salt , peppar och soja.
SERVERA : MED KOKT POTATIS OCH
SVARTVINBÄRSGELE'.
(finns att köpa i glas i affären )
LYCKA TILL !
mmm...så gott .
600 g lövbiff
salt å peppar
12 bitar soltorkade tomater i olja
100 g naturell färskost t ex CANTADOU
2 paket bacon a' 140 g
2 msk smör
SÅS :
3 dl vatten
1/2 köttbuljongtärning
1 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 dl grädde
soja
Så här gör DU:
LÄGG ut köttet på en skärbräda.
Salta och peppa på köttet.
Hacka tomaterna grovt .
Lägg klickar av färskosten på köttet,
toppa med tomathack och rulla samman.
Linda baconskivor runt rulladerna och
fäst med en tandpetare .
BRYN rulladerna runtom i smör tills de
får fin färg ,
Ta upp rulladerna ur pannan .
SÅS:
HÄLL vattnet i stekpannan .
Smula ner buljongtärningen, låt koka upp.
Rör ut mjölet i grädden och tillsätt i skyn.
Låt såsen koka samman och lägg i rulladerna
som får puttra i såsen 5-10 minuter .
Smaka av med salt , peppar och soja.
SERVERA : MED KOKT POTATIS OCH
SVARTVINBÄRSGELE'.
(finns att köpa i glas i affären )
LYCKA TILL !
Mors Dag . OST & SPENATPAJ MED LAX. 4 PORT.
Hej igen !
Vi tar väl en paj till för Mors Dag.
Smaka på denna !
Låt formen stå i frysen INNAN pajskalet gräddas
så håller sig degkanten på plats.
PAJDEG;
100 g smör /margarin
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
FYLLNING;
300 g djupfryst tinad bladspenat.
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm peppar
3 ägg
3 dl kaffegrädde
2 dl riven ost (ca 100 g )
200 g kallrökt lax
GARNERING:
100 g kallrökt lax i skivor
citron
dill
SERVERING:
NOBISÅS
UGN 200 GRADER
Så här gör DU:
ARBETA samman ingredienserna till degen i
matberedare eller för hand.
Kavla eller tryck ut den i en form med löstagbar
kant, ca 24 cm i diameter .
Låt stå i frysen eller kylen 20 minuter.
FÖRGRÄDDA pajskalet mitt i ugnen 12 minuter.
Krama ur och fräs spenaten i smör i en stekpanna.
Pressa över vitlök , salta och peppra.
Vispa samman ägg och grädde .
FÖRDELA osten i pajskalet.
Strimla och lägg på laxen , bred ut spenaten ovanpå.
Häll över äggblandningen.
GRÄDDA pajen mitt i ugnen ca 40 minuter.
GARNERA MED LAX , CITRON OCH DILL.
LYCKA TILL !
Vi tar väl en paj till för Mors Dag.
Smaka på denna !
Låt formen stå i frysen INNAN pajskalet gräddas
så håller sig degkanten på plats.
PAJDEG;
100 g smör /margarin
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
FYLLNING;
300 g djupfryst tinad bladspenat.
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm peppar
3 ägg
3 dl kaffegrädde
2 dl riven ost (ca 100 g )
200 g kallrökt lax
GARNERING:
100 g kallrökt lax i skivor
citron
dill
SERVERING:
NOBISÅS
UGN 200 GRADER
Så här gör DU:
ARBETA samman ingredienserna till degen i
matberedare eller för hand.
Kavla eller tryck ut den i en form med löstagbar
kant, ca 24 cm i diameter .
Låt stå i frysen eller kylen 20 minuter.
FÖRGRÄDDA pajskalet mitt i ugnen 12 minuter.
Krama ur och fräs spenaten i smör i en stekpanna.
Pressa över vitlök , salta och peppra.
Vispa samman ägg och grädde .
FÖRDELA osten i pajskalet.
Strimla och lägg på laxen , bred ut spenaten ovanpå.
Häll över äggblandningen.
GRÄDDA pajen mitt i ugnen ca 40 minuter.
GARNERA MED LAX , CITRON OCH DILL.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)