torsdag 28 maj 2015

Mors Dag . OST & SPENATPAJ MED LAX. 4 PORT.

Hej igen !

Vi tar väl en paj till för Mors Dag.
Smaka på denna !

Låt formen stå i frysen INNAN pajskalet gräddas
så håller sig degkanten på plats.

PAJDEG;
100 g smör /margarin
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
FYLLNING;
300 g djupfryst tinad bladspenat.
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
2 krm peppar
3 ägg
3 dl kaffegrädde
2 dl riven ost (ca 100 g )
200 g kallrökt lax

GARNERING:
100 g kallrökt lax i skivor
citron
dill
SERVERING:
NOBISÅS

UGN 200 GRADER

Så här gör DU:
ARBETA samman ingredienserna till degen i
matberedare eller för hand.
Kavla eller tryck ut den i en form med löstagbar
kant, ca 24 cm i diameter .
Låt stå i frysen eller kylen 20 minuter.
FÖRGRÄDDA pajskalet mitt i ugnen 12 minuter.
Krama ur och fräs spenaten i smör i en stekpanna.
Pressa över vitlök , salta och peppra.
Vispa samman ägg och grädde .
FÖRDELA osten i pajskalet.
Strimla och lägg på laxen , bred ut spenaten ovanpå.
Häll över äggblandningen.
GRÄDDA pajen mitt i ugnen ca 40 minuter.

GARNERA MED LAX , CITRON OCH DILL.
LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: