måndag 6 juni 2016
KALKONSALLAD MED MANGO 6 PERSONER.
HEJSAN !
Den här är frisk och jättego' .
Det här behöver DU :
150 g skivat rökt kalkonbröst ,
2 mangor ,
1 chili ,
1 rödlök ,
6- 7 cocktailtomater ,
1 påse salladsmix ,
5 kokta ägg ,
färsk koriander ,
saft från 1 lime ,
1 msk honung ,
Så här gör DU :
SKALA mangon och tärna den i 1 cm stora kuber .
Kärna ur och finhacka chilin samt skiva rödlöken
mycket tunt . Dela tomaterna på hälften .
LÄGG upp salladen på ett fat .
Lägg på kalkonskivorna, mangon, chilin, löken och tomaterna.
SKALA äggen , skär i klyftor och lägg på salladen ihop med
örterna . RINGLA över limesaft och honung och servera .
LYCKA TILL !
söndag 5 juni 2016
KASSLER PÅ GRÖNSAKSBÄDD 4 PERS.
HEJSAN !
KASSLER är alltid käckt att ha hemma, det finns
många varianter att laga, -här är en av dem.
Det här behöver DU :
600 g kassler i skivor ,
olja till stekning ,
2 morötter ,
1 persiljerot ,
150 g sockerärter ,
5 salladslökar ,
2 dl hönsbuljong ,
2 dl grädde ,
majsstärkelse (vid behov )
1/2 tsk fransk ljus senap ,
salt å peppar .
SERVERING :
Kokt potatis och riven pepparrot .
Så här gör DU :
ANSA grönsakerna och skär i mindre bitar .
LÄGG morötter och persiljerot i en kastrull ,
tillsätt buljong och grädde .
Koka rotfrukterna mjuka, tillsätt sockerärter
och salladslökar och låt dem koka i 2- 3 minuter.
Red eventuellt med lite majsstärkelse utrört i
vatten . Smaka av med senap salt å peppar .
HETTA upp lite olja i en stekpanna och stek
kasslerskivorna ca 1 minut på varje sida .
SERVERA Kasslern med grönsakerna.
LÄGG:FÖRST grönsakerna på tallrik , kasslern ovanpå
och kokt potatis och riven pepparrot därtill .
SMAKLIG MÅLTID , - LYCKA TILL !
CHEESECAKE I MUFFINSFORM. 10 ST.
HEJSAN !
Här är kakan smaksatt med kardemumma och
bakad i portionsformar .
Det här behöver DU :
100 g smör / margarin ,
1 Digestivekex
1 tsk stött kardemumma ,
FYLLNING :
1 citron ,
1 ägg ,
200 g färskost ,
2 dl CREME fraiche ,
2 msk flytande honung ,
1 tsk stött kardemumma ,
DEKORATION :
1/2 liter jordgubbar ,
UGN : 150 GRADER .
Så här gör DU :
SMÄLT smöret .
Mixa digestivekex , smör och kardemumma .
Tryck ut degen i 10 pappersformar för muffins (1 1/2 dl)
Ställ i kylen i 20 minuter .
FYLLNING :
TVÄTTA citronen och riv skalet .
Pressa ur saften (1/2 dl) , rör samman med ägg, färskost,
och CREME Fraiche, honung och kardemumma .
Stick en jordgubbe i varje form .
Ställ in i ugnen ca 25 minuter .
Låt svalna .
LYCKA TILL !
LÄCKER, GAMMAL GODING 5-6 PORT.
HEJSAN !
Små fina Kavring- bakelser med klassisk nubbesallad ,
lite mer finskuren än vanligt.
Men minst lika god , tack vare ORÖKT kaviar som
ger extra sting .
Det här behöver DU :
2 burkar MATJESILL , 250 g avrunnen vikt
4 ägg ,
5 potatisar , kokta kalla
1 rödlök ,
15 cm purjolök , det vita,
1 knippe dill ,
1 knippe gräslök ,
1 1/2 dl gräddfil ,
1/2 dl majonnäs ,
4 msk orökt kaviar , t ex EJDERNS ,
10 - 12 skivor kavring ,
valfri sallad .
GARNERING :
rädisor ,
dill ,
gräslök,
Så här gör DU :
LÅT sillen rinna av .
Hårdkoka äggen och låt kallna .
Skala och hacka dem .
Skär sill och potatis i små bitar .
Skala och finhacka löken . Finhacka purjon .
Hacka dill och gräslök .
BLANDA gräddfil, majonnäs och kaviar .
Rör ner lök, purjo, dill och gräslök .
Vänd försiktigt ner sill, ägg och potatis .
Låt vila kallt minst 4 TIMMAR .
TRYCK ut rundlar ur brödskivorna med
hjälp av ett glas .
Lägg salladsblad på brödet, fördela sillsalladen
och garnera .
SERVERA .
LYCKA TILL !
Små fina Kavring- bakelser med klassisk nubbesallad ,
lite mer finskuren än vanligt.
Men minst lika god , tack vare ORÖKT kaviar som
ger extra sting .
Det här behöver DU :
2 burkar MATJESILL , 250 g avrunnen vikt
4 ägg ,
5 potatisar , kokta kalla
1 rödlök ,
15 cm purjolök , det vita,
1 knippe dill ,
1 knippe gräslök ,
1 1/2 dl gräddfil ,
1/2 dl majonnäs ,
4 msk orökt kaviar , t ex EJDERNS ,
10 - 12 skivor kavring ,
valfri sallad .
GARNERING :
rädisor ,
dill ,
gräslök,
Så här gör DU :
LÅT sillen rinna av .
Hårdkoka äggen och låt kallna .
Skala och hacka dem .
Skär sill och potatis i små bitar .
Skala och finhacka löken . Finhacka purjon .
Hacka dill och gräslök .
BLANDA gräddfil, majonnäs och kaviar .
Rör ner lök, purjo, dill och gräslök .
Vänd försiktigt ner sill, ägg och potatis .
Låt vila kallt minst 4 TIMMAR .
TRYCK ut rundlar ur brödskivorna med
hjälp av ett glas .
Lägg salladsblad på brödet, fördela sillsalladen
och garnera .
SERVERA .
LYCKA TILL !
söndag 29 maj 2016
MORS DAG , BIFF MED ROSMARINTARTAR 4 PERS.
HEJSAN !
Det här är ruskigt gott ,
varför inte överraska idag på MORS DAG !
DET HÄR BEHÖVER DU :
4 bitar NÖTYTTERFILE' .
1 msk färsk rosmarin ,
1 tsk chiliflakes ,
salt å peppar ,
TARTARSÅS :
1 liten inlagd gurka ,
1 msk rosmarin ,
1 dl majonnäs ,
2 msk Gräddfil ,
1 msk senap ,
salt å svartpeppar
Så här gör DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Gnid in köttet med rosmarin, chiliflakes, salt och peppar.
Lägg biffarna på en bakpappersklädd plåt och hel-stek
biffarna i ca 15 minuter.
GÖR sedan tartarsåsen .
Finhacka gurka och rosmarin.
Blanda med majonnäs, gräddfil, och senap och smaka av
med salt och peppar .
SERVERA biffen tillsammans med tartarsåsen och en grönsallad.
EFTERRÄTT :
SMÖRSTEKTA ÄPPLEFLARN MED LÄTTVISPAD GRÄDDE .
4 Stora äpplen - ta ur och skiva ,
2 msk smör - stek äpplena hastigt i smör ,
kanel - strö över ,
3 dl vispad grädde ,
GÖR SÅ HÄR :
När Du har stekt äpplena lägg dem på ett fat .
SERVERA med lättvispad grädde .
LYCKA TILL !
lördag 28 maj 2016
MIDDAG PÅ EN PINNE , 4 PORT, 4- 8 SPETT.
HEJSAN !
Nu börjar grilltiden .
Du behöver :
4 grillkorvar ,
1 liten burk ananas i skivor ,
12 köttbullar ,
8 körsbärstomater ,
200 g HALLOUMIOST ,
Så här gör DU :
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär korv och ananas i bitar .
Skär osten i tärningar .
Trä korv, ananas, köttbullar, tomater
och ost på spett eller långa trästickor.
Lägg spetten i en lätt smord långpanna (eller på grillen )
och stek dem mitt i ugnen 10- 15 min.
Vänd spetten ett par gånger under tiden .
SMAKLIG MÅLTID !
RÖDBETOR MED MAKRILL-RÖRA 6 PERS.
HEJSAN !
Det här låter kanske konstigt, men det var inbjudande
att göra fler gånger - mm.. prova !
DET HÄR BEHÖVER DU :
1 rökt MAKRILLFILE, 150 g,
1 schalottenlök ,
1 msk kapris ,
1 dl majonnäs ,
2 msk dijonsenap ,
saft från 1/2 citron ,
salt och peppar ,
2 kokta rödbetor ,
GARNERING :
färsk dill
Så här gör DU :
PLOCKA Makrillen, ren från skinn och små ben .
Dela den i små bitar och lägg i en bunke .
SKALA löken och finhacka den och kaprisen .
Tillsätt lök, kapris, majonnäs, senap och citronsaft i samma
bunke som Makrillen .
Mosa till en röra med gaffel .
Smaka av med salt och peppar .
Täck och ställ kallt i minst 3 timmar,
men helst över natten.
SKIVA rödbetorna i ca 5 mm tjocka skivor .
Stansa ut 12 cirklar , ca 5 cm i diameter .
Fördela Makrillröra på rödbetsskivorna .
Garnera med dill och servera.
LYCKA TILL !
Det här låter kanske konstigt, men det var inbjudande
att göra fler gånger - mm.. prova !
DET HÄR BEHÖVER DU :
1 rökt MAKRILLFILE, 150 g,
1 schalottenlök ,
1 msk kapris ,
1 dl majonnäs ,
2 msk dijonsenap ,
saft från 1/2 citron ,
salt och peppar ,
2 kokta rödbetor ,
GARNERING :
färsk dill
Så här gör DU :
PLOCKA Makrillen, ren från skinn och små ben .
Dela den i små bitar och lägg i en bunke .
SKALA löken och finhacka den och kaprisen .
Tillsätt lök, kapris, majonnäs, senap och citronsaft i samma
bunke som Makrillen .
Mosa till en röra med gaffel .
Smaka av med salt och peppar .
Täck och ställ kallt i minst 3 timmar,
men helst över natten.
SKIVA rödbetorna i ca 5 mm tjocka skivor .
Stansa ut 12 cirklar , ca 5 cm i diameter .
Fördela Makrillröra på rödbetsskivorna .
Garnera med dill och servera.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)