lördag 28 oktober 2017

QUINOA OCH SÖTPOTATISBIFFAR MED TOMATDRESSING 4 PORT.



               HEJSAN !

HOPPAS  ATT  DETTA  SMAKAR !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2  dl  svart  QUINOA ,
2  dl  hirs ,
1  liten  sötpotatis ,
3  ägg ,
salt ,
svartpeppar,
1  msk FIBERHUSK ,
1  vitlöksklyfta ,

TOMATDRESSING :
4  tomater ,
1  msk  olivolja ,
1  msk  rödvinsvinäger ,
1  tsk  flytande  honung ,

TILLBEHÖR :
Sallad  med  rucola ,
och  rödlök ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KOKA  QUINOA  och  hirs  i  olika  kastruller
enligt  anvisningarna  på  paketet .
Häll  av  vattnet  och  lägg  i  en  skål .
SKALA  och skär  sötpotatis  i  bitar  och  koka
ca  10  minuter  eller  tills  den  är  mjuk  i  lätt-
saltat  vatten .
HÄLL  av  vattnet  och  mixa  sötpotatisen  i  en
matberedare  eller  med  en  stavmixer .
Blanda  med QUINOA  och  hirs .
Tillsätt  ägg,  salt,  FIBERHUSK  och  pressa  ner
en  vitlöksklyfta .
FORMA  smeten  till  biffar  och  stek  i  lite  olja
3 - 4  minuter  per  sida .
GÖR  dressingen  genom  att  dela  tomater  och  ta
bort  kärnhuset .
Lägg  tomaterna  i  en  matberedare  och  mixa 
tillsammans  med  olja,  vinäger  och  honung .
SERVERA ,  biffarna  med  tomatdressingen,  rucola
skivade  tomater  och  rödlök .

LYCKA  TILL !

KRÄMIG KYCKLINGSALLAD 4 PORT.



             HEJSAN !

DET HÄR ÄR GOTT OCH  FRÄSCHT !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1/2  salladshuvud ,
50 g rucolasallad ,
1  grillad  kyckling ,
3  msk  lättmajonnäs eller 
vanlig  majonnäs,
0 , 5 dl  äppeljuice ,
salt ,
svartpeppar ,
0,5 dl  strimlad  purjolök ,
2  äpplen ,
4  apelsinskivor ,
lite  NIGELLAFRÖN ,
eller  svarta  sesamfrön  till  dekoration.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKIVA  och  fördela  sallad  på  ett  uppläggningsfat.
BENA  ur  kycklingen  och  skär  köttet  i  mindre  bitar.
Lägg  i  en  skål  och  blanda  ner  purjolök, majonnäs,
äppeljuice,  salt  och  svartpeppar .
SKÄR  det  ena  äpplet  i  mindre  bitar  och  blanda  ner
i  kycklingröran  och  det  andra  skärs  i  skivor .
LÄGG  kycklingröran  på  salladen  och  fördela  äppel-
skivor  över .
DEKORERA  med  apelsinskivor  runt  om .

LYCKA  TILL !

fredag 27 oktober 2017

KÖTTBULLAR MED MYNTA OCH TOMATSALLAD . 4 PORT.



                HEJSAN !

Detta  äter  alla ,  Blomkålsris,  är  gott  till !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1 liten  gul  lök ,
1 vitlöksklyfta,
500 g  blandfärs ,
1  msk  hackad  persilja ,
1  tsk  senapspulver ,
salt  och  svartpeppar,

MYNTA OCH TOMATSALSA :
4 PORT.
5 tomater ,
1  knippe  mynta ,
1  msk  flytande  honung ,
salt  och  svartpeppar ,
1  tsk  olivolja ,
1  citronklyfta ,
eller  varför  inte  smaka  våra  goda  vitlökstomater,
2  tomater,  1 pressad  klyfta , vitlök ,  1 - 2  tsk  flytande  honung.
Passar  till  fisk,  köttfärs , korv , på mackan eller vad  Du vill .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKALA  och  riv  lök  grovt  och  fin-riv  vitlöken .
Lägg  i  en  skål   och  blanda  med  färs,  persilja,
senapspulver,  salt  och  peppar .
FORMA  till  STORA  köttbullar  och  bryn  i  lite
olja  i  en  stekpanna  ca  5  minuter .
Häll  på  lite  vatten  och  låt  sjuda  i  ytterligare
några  minuter  tills  färsen  är  klar .
GÖR  under  tiden  tomatsalsan  genom  att  hacka
tre  av  tomaterna  grovt  och  lägg  i  en  skål.
Pressa  ner  lite  citron  .
Hacka  myntan  och  blanda  ner  tillsammans  med
honung,  salt,  svartpeppar  och  olja .
Skiva  de  andra  tomaterna  och  lägg  på  ett 
serveringsfat .
LÄGG  på  de  varma  köttbullarna  och  servera
med  tomatsalsa .

SMAKLIG MÅLTID
och
LYCKA  TILL !

BLOMKÅLSRIS :
Riv  ett  stort  blomkålshuvud  på  den
grövsta  sidan  på  rivjärnet.
Släpp  ner  det  rivna i  kokande  vatten
i  ca  10  sekunder .
Häll  av  i  durkslag .
STÄLL  fram  på  bordet i  en  fin  skål .

LYCKA  TILL !



KARIBISK TONFISKRÖRA 2 PORT.



               HEJSAN !

Det  här  är  smaskens !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

1/2  ananas ,
185  g  tonfisk  i  vatten ,
1  msk  gräddfil ,
0,5  msk  majonnäs ,
0,5  msk  hackad  färsk  gräslök ,
salt ,
peppar ,
ärtskott ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
GRÖP  ur  ananasen  och  hacka  köttet  grovt .
LÄGG  i en skål  och  blanda  ner  tonfisk,
gräddfil, majonnäs  och  gräslök.
SMAKA  av  med  salt  och  peppar .

Jättegott  på  riktigt  grovt  bröd !

LYCKA  TILL !

torsdag 26 oktober 2017

FISKGRYTA MED GLASNUDLAR OCH KORIANDER . 4 PORT.



                 HEJSAN !

Härligt  underbart god fiskgryta ,  smaka  Ni  också .

HÄR ÄR RECEPTET :
400 g fisk  i  bitar ,  t ex lax, torsk  och  HOKI
5  dl  matlagningsgrädde,
1/2  dl  fisksås ,
6  dl  vatten ,
1/2  finhackad  rödlök ,
3  lime ,
2  krukor  koriander ,
100  g  sockerärter ,
1  dl  jordnötter +  extra  till  garnering ,
200  g  glasnudlar ,
1  röd  finhackad  chili ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KOKA  upp  grädde,  fisksås,  vatten  och  rödlök .
Riv  limeskalet  och  lägg  i  och  pressa  sedan  ner
limesaften  i  såsen .
Lägg  i  fisken  och  låt  sjuda  i  7  minuter .
STRIMLA  sockerärterna  på  längden ,  grovhacka
koriandern  och  finhacka  jordnötterna .
Sänk  värmen  och  avsluta  med  att  lägga  i  glas-
nudlar  och  sockerärter  i  3  minuter .
TILLSÄTT  koriandern .
Häll  upp  i  soppskålar  och  toppa  med  jordnötter
och  lite  finhackad  chili om  hetta  önskas .

SMAKLIG MÅLTID
och
LYCKA  TILL !

onsdag 25 oktober 2017

FISKGRATÄNG MED PEPPARROTSKESO, 4 PORT.



                HEJSAN  !

Smaka på det här !
Så himla gott , kan Du tro !

HÄR ÄR RECEPTET :
800 g fryst TORSKRYGGSFILE' .
1 liten grön squash ,
2 små morötter ,
1 äpple ,
1 tsk olivolja ,
salt,
svartpeppar ,
1 liten burk naturell Keso , 250 g
100 g yoghurt färskost ,
1 msk  riven pepparrot ,
1 msk hackad gräslök.

SÅ HÄR GÖR DU :
TINA fisken .
SÄTT ugnen på 200 grader.
Skär squash i slantar .
Skala och skär morötter i slantar .
Skär äpplet i tunna skivor .
Lägg squash, morötter och äpple
i en ugnsfast form .
Häll på olja och strö på salt och peppar .
FÖRDELA  torsk-FILEERNA  på grönsakerna.
Blanda ihop keso, färskost och pepparrot.
Smaka  av med salt och peppar .
Fördela över fisken och strö på gräslök.
SÄTT IN I UGNEN 20 MIN.

LYCKA TILL !

AVOKADO- OCH CRABSTICKSALLAD, 2 PORT.



                  HEJSAN !

Inte dumt alls ! mmm...

HÄR ÄR RECEPTET :
1 Avokado ,
100 g CR ABSTICKS ,
1 msk hackad dill,
2 msk gräddfil ,
1 msk lättmajonnäs ,
en fjärdedels citron ,
50 g sallad,
DEKORATION :
citronskivor och dill,

SÅ HÄR GÖR DU :
DELA avokadon och skär i skivor .
Skär CRABSTICKS i stavar .
Blanda avokado, dill ,gräddfil och
majonnäs i en skål .
SMAKA av med salt, peppar och lite citronsaft.

SERVERA med sallad och Dekorera
med citronskivor och dill .

Hoppas att det smakar !
LYCKA  TILL !