lördag 28 oktober 2017
QUINOA OCH SÖTPOTATISBIFFAR MED TOMATDRESSING 4 PORT.
HEJSAN !
HOPPAS ATT DETTA SMAKAR !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl svart QUINOA ,
2 dl hirs ,
1 liten sötpotatis ,
3 ägg ,
salt ,
svartpeppar,
1 msk FIBERHUSK ,
1 vitlöksklyfta ,
TOMATDRESSING :
4 tomater ,
1 msk olivolja ,
1 msk rödvinsvinäger ,
1 tsk flytande honung ,
TILLBEHÖR :
Sallad med rucola ,
och rödlök ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA QUINOA och hirs i olika kastruller
enligt anvisningarna på paketet .
Häll av vattnet och lägg i en skål .
SKALA och skär sötpotatis i bitar och koka
ca 10 minuter eller tills den är mjuk i lätt-
saltat vatten .
HÄLL av vattnet och mixa sötpotatisen i en
matberedare eller med en stavmixer .
Blanda med QUINOA och hirs .
Tillsätt ägg, salt, FIBERHUSK och pressa ner
en vitlöksklyfta .
FORMA smeten till biffar och stek i lite olja
3 - 4 minuter per sida .
GÖR dressingen genom att dela tomater och ta
bort kärnhuset .
Lägg tomaterna i en matberedare och mixa
tillsammans med olja, vinäger och honung .
SERVERA , biffarna med tomatdressingen, rucola
skivade tomater och rödlök .
LYCKA TILL !
KRÄMIG KYCKLINGSALLAD 4 PORT.
HEJSAN !
DET HÄR ÄR GOTT OCH FRÄSCHT !
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 salladshuvud ,
50 g rucolasallad ,
1 grillad kyckling ,
3 msk lättmajonnäs eller
vanlig majonnäs,
0 , 5 dl äppeljuice ,
salt ,
svartpeppar ,
0,5 dl strimlad purjolök ,
2 äpplen ,
4 apelsinskivor ,
lite NIGELLAFRÖN ,
eller svarta sesamfrön till dekoration.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA och fördela sallad på ett uppläggningsfat.
BENA ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
Lägg i en skål och blanda ner purjolök, majonnäs,
äppeljuice, salt och svartpeppar .
SKÄR det ena äpplet i mindre bitar och blanda ner
i kycklingröran och det andra skärs i skivor .
LÄGG kycklingröran på salladen och fördela äppel-
skivor över .
DEKORERA med apelsinskivor runt om .
LYCKA TILL !
fredag 27 oktober 2017
KÖTTBULLAR MED MYNTA OCH TOMATSALLAD . 4 PORT.
HEJSAN !
Detta äter alla , Blomkålsris, är gott till !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 liten gul lök ,
1 vitlöksklyfta,
500 g blandfärs ,
1 msk hackad persilja ,
1 tsk senapspulver ,
salt och svartpeppar,
MYNTA OCH TOMATSALSA :
4 PORT.
5 tomater ,
1 knippe mynta ,
1 msk flytande honung ,
salt och svartpeppar ,
1 tsk olivolja ,
1 citronklyfta ,
eller varför inte smaka våra goda vitlökstomater,
2 tomater, 1 pressad klyfta , vitlök , 1 - 2 tsk flytande honung.
Passar till fisk, köttfärs , korv , på mackan eller vad Du vill .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och riv lök grovt och fin-riv vitlöken .
Lägg i en skål och blanda med färs, persilja,
senapspulver, salt och peppar .
FORMA till STORA köttbullar och bryn i lite
olja i en stekpanna ca 5 minuter .
Häll på lite vatten och låt sjuda i ytterligare
några minuter tills färsen är klar .
GÖR under tiden tomatsalsan genom att hacka
tre av tomaterna grovt och lägg i en skål.
Pressa ner lite citron .
Hacka myntan och blanda ner tillsammans med
honung, salt, svartpeppar och olja .
Skiva de andra tomaterna och lägg på ett
serveringsfat .
LÄGG på de varma köttbullarna och servera
med tomatsalsa .
SMAKLIG MÅLTID
och
LYCKA TILL !
BLOMKÅLSRIS :
Riv ett stort blomkålshuvud på den
grövsta sidan på rivjärnet.
Släpp ner det rivna i kokande vatten
i ca 10 sekunder .
Häll av i durkslag .
STÄLL fram på bordet i en fin skål .
LYCKA TILL !
KARIBISK TONFISKRÖRA 2 PORT.
HEJSAN !
Det här är smaskens !
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 ananas ,
185 g tonfisk i vatten ,
1 msk gräddfil ,
0,5 msk majonnäs ,
0,5 msk hackad färsk gräslök ,
salt ,
peppar ,
ärtskott ,
SÅ HÄR GÖR DU :
GRÖP ur ananasen och hacka köttet grovt .
LÄGG i en skål och blanda ner tonfisk,
gräddfil, majonnäs och gräslök.
SMAKA av med salt och peppar .
Jättegott på riktigt grovt bröd !
LYCKA TILL !
torsdag 26 oktober 2017
FISKGRYTA MED GLASNUDLAR OCH KORIANDER . 4 PORT.
HEJSAN !
Härligt underbart god fiskgryta , smaka Ni också .
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g fisk i bitar , t ex lax, torsk och HOKI
5 dl matlagningsgrädde,
1/2 dl fisksås ,
6 dl vatten ,
1/2 finhackad rödlök ,
3 lime ,
2 krukor koriander ,
100 g sockerärter ,
1 dl jordnötter + extra till garnering ,
200 g glasnudlar ,
1 röd finhackad chili ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp grädde, fisksås, vatten och rödlök .
Riv limeskalet och lägg i och pressa sedan ner
limesaften i såsen .
Lägg i fisken och låt sjuda i 7 minuter .
STRIMLA sockerärterna på längden , grovhacka
koriandern och finhacka jordnötterna .
Sänk värmen och avsluta med att lägga i glas-
nudlar och sockerärter i 3 minuter .
TILLSÄTT koriandern .
Häll upp i soppskålar och toppa med jordnötter
och lite finhackad chili om hetta önskas .
SMAKLIG MÅLTID
och
LYCKA TILL !
onsdag 25 oktober 2017
FISKGRATÄNG MED PEPPARROTSKESO, 4 PORT.
HEJSAN !
Smaka på det här !
Så himla gott , kan Du tro !
HÄR ÄR RECEPTET :
800 g fryst TORSKRYGGSFILE' .
1 liten grön squash ,
2 små morötter ,
1 äpple ,
1 tsk olivolja ,
salt,
svartpeppar ,
1 liten burk naturell Keso , 250 g
100 g yoghurt färskost ,
1 msk riven pepparrot ,
1 msk hackad gräslök.
SÅ HÄR GÖR DU :
TINA fisken .
SÄTT ugnen på 200 grader.
Skär squash i slantar .
Skala och skär morötter i slantar .
Skär äpplet i tunna skivor .
Lägg squash, morötter och äpple
i en ugnsfast form .
Häll på olja och strö på salt och peppar .
FÖRDELA torsk-FILEERNA på grönsakerna.
Blanda ihop keso, färskost och pepparrot.
Smaka av med salt och peppar .
Fördela över fisken och strö på gräslök.
SÄTT IN I UGNEN 20 MIN.
LYCKA TILL !
AVOKADO- OCH CRABSTICKSALLAD, 2 PORT.
HEJSAN !
Inte dumt alls ! mmm...
HÄR ÄR RECEPTET :
1 Avokado ,
100 g CR ABSTICKS ,
1 msk hackad dill,
2 msk gräddfil ,
1 msk lättmajonnäs ,
en fjärdedels citron ,
50 g sallad,
DEKORATION :
citronskivor och dill,
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA avokadon och skär i skivor .
Skär CRABSTICKS i stavar .
Blanda avokado, dill ,gräddfil och
majonnäs i en skål .
SMAKA av med salt, peppar och lite citronsaft.
SERVERA med sallad och Dekorera
med citronskivor och dill .
Hoppas att det smakar !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)