fredag 1 juni 2018
PLÄTTAR PÅ FÄRSKPOTATIS OCH GRÄDDFIL 12 ST
HEJSAN !
Smaka på det här !
Luftiga potatisplättar är gott till grillat .
Servera med rom, finhackad gräslök
och kall gräddfil , så blir det också en
härlig förrätt .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg ,
250 g färskpotatis ,
1 dl vetemjöl ,
2 dl gräddfil ,
1 tsk salt ,
3 msk smör ,
1/2 dl hackad dill ,
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA äggen.
Lägg vitorna i en bunke och gulorna
i en annan .
Vispa äggvitorna till ett löst skum.
Tvätta och riv potatisen grovt .
Blanda potatisen med äggulorna, mjöl,
1 dl gräddfil och salt .
Rör till en jämn smet .
Vänd ner äggvitan .
STEK plättarna i smör i en stekpanna,
ca 2 1/2 min på varje sida .
Strö över dill och servera med resten
av gräddfilen .
LYCKA TILL !
TREVLIG SOMMAR !
GRILLADE LAMMFÄRSSPETT MED FÄRSKOST ....4 PORT.
HEJSAN !
Finurliga spett med krämig fyllning av färskost .
Forma färsen tätt runt spetten å rinner inte
fyllningen ut .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g lammfärs ,
2 msk hackad mynta ,
1 tsk chiliflakes ,
1 krm svartpeppar ,
1 ägg ,
1 tsk salt ,
FYLLNING :
100 g färskost paprika ,
eventuellt Smör & rapsolja spray ,
SÅ HÄR GÖR DU :
Blanda alla ingredienser till färsen .
Forma 12 ovala biffar .
Platta till dem och fördela färskosten
på färsen .
Lägg ett grillspett på varje och nyp
ihop till en järpe runt spetten .
Spraya lammfärsspetten med smör &-
rapsoljan innan de grillas .
Grilla ca 5 min på varje sida .
LYCKA TILL !
TREVLIG SOMMAR !
torsdag 31 maj 2018
FÄRSKPOTATIS MED RÄKTOPP,... 4 PORT .
HEJSAN !
mmm....toppade med räkor, aj, aj, aj, - vad gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
8 små färskpotatisar, (inte de pyttesmå )
1 avokado ,
3 /4 dl CREME Fraiche ,
1 msk riven pepparrot ,
1 msk hackad gräslök ,
16 skalade räkor ,
gräslök ,
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA potatisen i halvor .
Dela och gröp ur avokadon .
Mosa den med CREME Fraiche.
Rör i pepparrot och gräslök .
SPRITSA eller klicka ut på potatisen.
Toppa med räkor och garnera med gräslök.
LYCKA TILL !
onsdag 30 maj 2018
POTATIS - OCH KRÄFTRÖRA ...4 PORT.
HEJSAN !
mmm.... kall mat, i värmen är inte helt fel !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g kokt , kall färskpotatis
1 burk kräftstjärtar i lag, 420 g
varav 170 g kräftstjärtar
3 dl gräddfil ,
1 msk senap ,
1/2 rödlök ,
1/2 dl hackad dill,
1 msk hackad gräslök ,
salt å peppar ,
SERVERING:
4 laxkotletter ,
salt å peppar ,
2 msk matfett ,
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA potatisen i bitar .
Låt kräftstjärtarna rinna av och
hacka dem grovt .
BLANDA gräddfil, senap, hackad rödlök,
dill och gräslök .
Smaka av med salt och peppar .
RÖR i kräftstjärtar och potatis .
Låt stå och dra i 15 minuter.
KRYDDA laxkotletterna med salt och peppar.
Stek dem i matfett ca 2 min per sida .
TID : 30 min.
LYCKA TILL !
TREVLIG SOMMAR !
PARMALINDADE POTATISSPETT .... 4 PORT .
HEJSAN !
Det här är riktig godis .
HÄR ÄR RECEPTET :
16 kokta färskpotatisar ,
6 skivor parmaskinka ,
basilikablad ,
24 körsbärstomater ,
2 msk olja ,
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA varje skinkskiva i tre långa bitar .
Lägg ett basilikablad på varje potatis och
linda om skinkan .
TRÄ upp potatis och tomater på spett .
Pensla med olja och grilla runtom tills
skinkan fått fin färg .
TID : 15 min.
LYCKA TILL !
TREVLIG SOMMAR !
tisdag 29 maj 2018
YOGHURTMARINERAD FLÄSKKARRE' 4 PORT .
HEJSAN !
Det här var ju väldigt gott, prova Ni också att smaka !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g FLÄSKFILE'
MARINAD :
2 dl matlagningsyoghurt ,
2 tsk gurkmeja ,
1 tsk spiskummin ,
1 vitlöksklyfta ,
1 tsk SAMBAL OELEK ,
1 tsk rivet citronskal ,
SÅ HÄR GÖR DU :
PUTSA bort benen på KARRE'N.
RÖR samman ingredienserna till
marinaden .
Lägg i KARRE'N och låt den marinera
2 timmar i kylen .
TA upp den från marinaden och grilla
3-4 minuter på varje sida tills den är
genomstekt .
Tid : 15 minuter.
LYCKA TILL !
SOMMARGRATÄNG FRÅN BOHUSLÄN .....4 PORT.
HEJSAN !
Sommaren är bjudningarnas tid !
Här är en fantastisk krämig gratäng
med rökt fisk och kaviar .
Servera med grovt bröd .
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g rökt makrill,
varmrökt lax eller
rensad böckling,
6 kokta ägg ,
5 dl vispgrädde ,
3 ägg ,
4 msk smörgåskaviar ,
t ex Kalles
4 msk hackad gräslök ,
GARNERING :
Gräslök,
SERVERING:
grovt bröd eller kavring,
UGN :200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA fisken i bitar och lägg den
i en smord ugnsfast form .
SKALA och hacka äggen .
Lägg dem på fisken .
VISPA grädden .
Vispa äggen lätt och blanda med
kaviar och gräslök .
Vänd ihop med grädden .
Häll över i formen och ställ in i
ugnen ca 30 minuter .
STRÖ över lite gräslök.
SERVERA med bröd och gärna en
lagrad ost .
SMAKLIG MÅLTID !
och
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)