fredag 1 juni 2018

PLÄTTAR PÅ FÄRSKPOTATIS OCH GRÄDDFIL 12 ST




                                HEJSAN !

Smaka  på  det  här !
Luftiga  potatisplättar  är  gott  till  grillat .
Servera  med  rom,  finhackad  gräslök
och  kall  gräddfil , så  blir  det  också  en
härlig  förrätt .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2  ägg ,
250  g  färskpotatis ,
1  dl  vetemjöl ,
2  dl  gräddfil ,
1  tsk  salt ,
3  msk  smör ,
1/2  dl  hackad  dill ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
DELA  äggen.
Lägg  vitorna  i  en  bunke  och  gulorna
i  en  annan .
Vispa  äggvitorna  till  ett  löst  skum.
Tvätta  och  riv  potatisen  grovt .
Blanda  potatisen  med  äggulorna,  mjöl,
1  dl  gräddfil  och  salt .
Rör  till  en  jämn  smet .
Vänd  ner  äggvitan .
STEK  plättarna  i  smör  i  en  stekpanna,
ca  2 1/2  min  på  varje  sida .
Strö  över  dill  och  servera  med  resten
av  gräddfilen .

LYCKA  TILL !

TREVLIG  SOMMAR !

GRILLADE LAMMFÄRSSPETT MED FÄRSKOST ....4 PORT.




                           HEJSAN !

Finurliga  spett  med  krämig  fyllning  av  färskost .
Forma  färsen  tätt  runt  spetten  å  rinner  inte
fyllningen  ut .

HÄR  ÄR  RECEPTET :

500  g  lammfärs ,
2  msk  hackad  mynta ,
1  tsk  chiliflakes ,
1  krm  svartpeppar ,
1  ägg ,
1  tsk  salt ,

FYLLNING :
100  g  färskost  paprika ,
eventuellt  Smör & rapsolja  spray ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Blanda  alla  ingredienser  till  färsen .
Forma  12  ovala  biffar .
Platta  till  dem  och  fördela  färskosten
på  färsen .
Lägg  ett  grillspett  på  varje  och  nyp
ihop  till  en  järpe   runt  spetten .
Spraya  lammfärsspetten  med  smör &-
rapsoljan innan  de  grillas .
Grilla  ca  5  min  på  varje  sida .

LYCKA  TILL !

TREVLIG  SOMMAR !

torsdag 31 maj 2018

FÄRSKPOTATIS MED RÄKTOPP,... 4 PORT .




                             HEJSAN !

mmm....toppade  med  räkor,  aj, aj, aj, - vad  gott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

8  små  färskpotatisar, (inte de pyttesmå )
1  avokado ,
3 /4  dl  CREME Fraiche ,
1  msk  riven  pepparrot ,
1  msk  hackad  gräslök ,
16  skalade  räkor ,
gräslök ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

DELA  potatisen  i  halvor .
Dela  och  gröp  ur  avokadon .
Mosa  den  med  CREME  Fraiche.
Rör  i  pepparrot  och  gräslök .
SPRITSA  eller  klicka  ut  på  potatisen.
Toppa  med  räkor  och  garnera  med  gräslök.

LYCKA  TILL !

onsdag 30 maj 2018

POTATIS - OCH KRÄFTRÖRA ...4 PORT.




                            HEJSAN !

mmm.... kall  mat,  i  värmen  är  inte  helt  fel !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
600  g  kokt , kall  färskpotatis
1  burk  kräftstjärtar  i  lag,  420 g
varav  170 g  kräftstjärtar
3  dl  gräddfil ,
1  msk  senap ,
1/2  rödlök ,
1/2  dl  hackad  dill,
1  msk  hackad  gräslök ,
salt å peppar ,

SERVERING:
4  laxkotletter ,
salt å peppar ,
2 msk  matfett ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
DELA  potatisen  i  bitar .
Låt  kräftstjärtarna  rinna  av  och
hacka  dem  grovt .
BLANDA  gräddfil,  senap,  hackad  rödlök,
dill  och  gräslök .
Smaka  av  med  salt  och  peppar .
RÖR  i  kräftstjärtar  och  potatis .
Låt  stå  och  dra  i  15  minuter.
KRYDDA  laxkotletterna  med  salt  och  peppar.
Stek  dem  i  matfett  ca  2  min  per  sida .

TID  :  30  min.

LYCKA  TILL !

TREVLIG  SOMMAR !


PARMALINDADE POTATISSPETT .... 4 PORT .




                      HEJSAN !

Det  här  är  riktig  godis .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
16  kokta  färskpotatisar ,
6  skivor  parmaskinka ,
basilikablad ,
24  körsbärstomater ,
2  msk  olja ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
DELA  varje  skinkskiva  i  tre  långa  bitar .
Lägg  ett  basilikablad  på  varje  potatis  och
linda  om  skinkan .
TRÄ  upp  potatis  och  tomater  på  spett .
Pensla  med  olja  och  grilla  runtom  tills
skinkan  fått  fin   färg .

TID :  15  min.

LYCKA  TILL !

TREVLIG  SOMMAR !

tisdag 29 maj 2018

YOGHURTMARINERAD FLÄSKKARRE' 4 PORT .





                                    HEJSAN !

Det  här var  ju  väldigt  gott,  prova  Ni  också  att  smaka !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
600  g  FLÄSKFILE'

MARINAD :
2  dl  matlagningsyoghurt ,
2  tsk  gurkmeja ,
1  tsk  spiskummin ,
1  vitlöksklyfta ,
1  tsk  SAMBAL OELEK ,
1  tsk  rivet  citronskal ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
PUTSA  bort  benen  på  KARRE'N.
RÖR  samman  ingredienserna  till
marinaden .
Lägg  i  KARRE'N  och  låt  den  marinera
2  timmar  i  kylen .
TA  upp den  från  marinaden  och  grilla
3-4  minuter  på  varje  sida  tills  den  är
genomstekt .

Tid : 15  minuter.

LYCKA  TILL !





SOMMARGRATÄNG FRÅN BOHUSLÄN .....4 PORT.



     
                           HEJSAN !

Sommaren  är  bjudningarnas  tid !
Här  är  en  fantastisk  krämig  gratäng
med  rökt  fisk  och  kaviar .
Servera  med  grovt  bröd .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
400  g  rökt  makrill,
varmrökt  lax  eller
rensad  böckling,
6  kokta   ägg ,
5  dl  vispgrädde ,
3  ägg ,
4  msk  smörgåskaviar ,
t ex  Kalles
4  msk  hackad  gräslök ,
GARNERING :
Gräslök,
SERVERING:
grovt  bröd  eller  kavring,
UGN :200  GRADER .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
DELA  fisken  i  bitar  och  lägg  den
i  en  smord  ugnsfast  form .
SKALA  och  hacka  äggen  .
Lägg  dem  på  fisken .
VISPA  grädden .
Vispa  äggen  lätt  och  blanda  med
kaviar  och  gräslök .
Vänd  ihop  med  grädden .
Häll  över  i  formen  och  ställ  in  i
ugnen  ca  30  minuter .
STRÖ  över  lite  gräslök.
SERVERA  med  bröd  och  gärna  en
lagrad  ost .

SMAKLIG  MÅLTID !
och
LYCKA  TILL !