tisdag 29 maj 2018
SOMMARGRATÄNG FRÅN BOHUSLÄN .....4 PORT.
HEJSAN !
Sommaren är bjudningarnas tid !
Här är en fantastisk krämig gratäng
med rökt fisk och kaviar .
Servera med grovt bröd .
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g rökt makrill,
varmrökt lax eller
rensad böckling,
6 kokta ägg ,
5 dl vispgrädde ,
3 ägg ,
4 msk smörgåskaviar ,
t ex Kalles
4 msk hackad gräslök ,
GARNERING :
Gräslök,
SERVERING:
grovt bröd eller kavring,
UGN :200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA fisken i bitar och lägg den
i en smord ugnsfast form .
SKALA och hacka äggen .
Lägg dem på fisken .
VISPA grädden .
Vispa äggen lätt och blanda med
kaviar och gräslök .
Vänd ihop med grädden .
Häll över i formen och ställ in i
ugnen ca 30 minuter .
STRÖ över lite gräslök.
SERVERA med bröd och gärna en
lagrad ost .
SMAKLIG MÅLTID !
och
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar