tisdag 29 maj 2018

SOMMARGRATÄNG FRÅN BOHUSLÄN .....4 PORT.



     
                           HEJSAN !

Sommaren  är  bjudningarnas  tid !
Här  är  en  fantastisk  krämig  gratäng
med  rökt  fisk  och  kaviar .
Servera  med  grovt  bröd .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
400  g  rökt  makrill,
varmrökt  lax  eller
rensad  böckling,
6  kokta   ägg ,
5  dl  vispgrädde ,
3  ägg ,
4  msk  smörgåskaviar ,
t ex  Kalles
4  msk  hackad  gräslök ,
GARNERING :
Gräslök,
SERVERING:
grovt  bröd  eller  kavring,
UGN :200  GRADER .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
DELA  fisken  i  bitar  och  lägg  den
i  en  smord  ugnsfast  form .
SKALA  och  hacka  äggen  .
Lägg  dem  på  fisken .
VISPA  grädden .
Vispa  äggen  lätt  och  blanda  med
kaviar  och  gräslök .
Vänd  ihop  med  grädden .
Häll  över  i  formen  och  ställ  in  i
ugnen  ca  30  minuter .
STRÖ  över  lite  gräslök.
SERVERA  med  bröd  och  gärna  en
lagrad  ost .

SMAKLIG  MÅLTID !
och
LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: