onsdag 6 juni 2018
LAX och PEPPARROTS-SNURROR , 4 - 6 PORT.
HEJSAN !
Samma morgon eller dagen innan -
välj själv när det passar att göra
den här läckra laxrullen .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g smör ,
1 1/2 dl vatten ,
1 dl mjölk ,
1 1/ 2 dl kärnvetemjöl ,
4 ägg ,
FYLLNING :
300 g lax ,
kallrökt eller gravad ,
6 salladslökar ,
1 dl vispgrädde ,
2 dl CREME Fraiche ,
3 msk riven pepparrot ,
3 msk finhackad dill ,
GARNERING :
kryddgrönt ,
UGN : 200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret i en kastrull .
Vispa ner vatten och mjölk .
Koka upp och dra kastrullen
från värmen .
Tillsätt mjöl och vispa kraftigt .
Tillsätt äggen, rör kraftigt mellan varje .
BRED ut smeten i en långpanna, 30x40 cm,
klädd med bakplåtspapper .
Grädda i nedre delen av ugnen 15 - 20 min .
Låt svalna .
FYLLNING :
STRIMLA lax och salladslök .
Vispa grädden och blanda med CREME Fraiche.
Rör ner lax, salladslök, pepparrot och dill .
BRED fyllningen på pann-kak-s-bottnen .
Rulla ihop och svep in rullen i plastfolie .
Låt vila kallt en stund så blir det lättare
att skära upp .
GARNERA inför serveringen .
LYCKA TILL !
HALLONYOGHURT med DROTTNINGTOPP , 4 - 6 PORT.
HEJSAN !
Enkelt och snabbt att fixa .
Dessutom går det lika bra
med djupfrysta som färska
bär ....mmm !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 liter vaniljyoghurt ,
3 dl hallon ,
florsocker ,
1 1/2 dl hallon ,
1 1/2 dl blåbär ,
citronmeliss ,
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA 1 liter vaniljyoghurt ,
och 3 dl hallon .
Smaka av med florsocker .
Häll upp i fina glas med fot .
Fördela 1 1/2 dl hallon och
1 1/2 dl blåbär i glasen .
GARNERA med citronmeliss .
HIMLA GOTT !
TREVLIG SOMMAR !
LAX - OCH FÄNKÅLSSALLAD MED CITRONKRÄM ,...4 PORT .
HEJSAN !
Smaka på den här jättegoda salladen !
Fänkål och lax är en lyckad smak-mix .
Kallrökt eller varmrökt lax ?
Det får Du och smaken avgöra !
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g pasta ,
salt ,
1 fänkålsstånd ,
1 rödlök ,
200 g rökt lax ,
50 g kapris ,
3 msk hackad dill ,
CITRONKRÄM :
1 1/2 dl CREME Fraiche , lätt
2 msk rivet citronskal ,
1/2 dl citronsaft ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA pastan enligt anvisning på
förpackningen .
SKÄR fänkålen i riktigt tunna
skivor .
Förväll dem 5 minuter i lättsaltat
kokande vatten .
Blanda pasta och fänkål .
SKÄR rödlöken skuren i tunna
skivor och laxen i bitar .
Tillsätt pastan tillsammans med kapris
och hackad dill .
CITRONKRÄM :
RÖR samman CREME Fraiche, citronskal
och citronsaft .
Smaka av med salt och peppar och
vänd ner i salladen .
Hoppas att det smakar !
LYCKA TILL !
måndag 4 juni 2018
UGNSBAKAD FISK MED BACON ,...4 PERS. mmm...!
HEJSAN !
Till fest är det lyxigt att toppa fisken
med PANCETTA eller parmaskinka
och bara gratinera ca 1 minut.
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g - 600 g vit fisk ,
HOKI eller SEJ
1 tsk salt ,
färskpressad saft av 1 citron ,
2 msk olivolja ,
1/2 krm citronpeppar ,
500 g körsbärstomater på kvist ,
1 msk AGAVEHONUNG,
1/2 tsk salt ,
1-2 msk olivolja ,
4 skivor bacon,
färska örter, t ex dragon ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Låt fisken tina något .
Skär i bitar och lägg fisken på
ugnssäkert fat .
Salta, peppra och ringla över
pressad citron och olivolja .
TÄCK fatet med aluminium-
folie och stek mitt i ugnen ca 15 min.
TA ut och lägg tomaterna på kvist
bredvid fisken .
Ringla honungen och strö saltet
över tomaterna .
Ringla över olivoljan .
Täck med folien och fortsätt ugnssteka
ca 10 minuter .
TA ut fatet .
Höj temperaturen till 225 grader.
Ta bort folien ,
Toppa fisken med baconskivorna .
GRATINERA mitt i ugnen ca 5 minuter.
Garnera med färska örter .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
söndag 3 juni 2018
KYCKLINGSPETT MED VITLÖKSSÅS, 4 PORT.
HEJSAN !
mmm.... väldigt gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 små KYCKLINGFILE'ER ,
2 msk olja ,
1 msk soja ,
1/2 tsk grovmalen peppar ,
1 tsk rökt paprikapulver ,
2 dl matris ,
40 g babyspenat ,
GRILLADE GRÖNSAKER :
4 paprikor ,
1 squash ,
2 msk olja 1 tsk salt ,
VITLÖKSSÅS :
2 dl lätt CREME FRAICHE ,
1/2 tsk TOMATPURE' ,
2 pressade vitlöksklyftor ,
1 msk hackad färsk oregano ,
1 krm salt .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR kycklingen i bitar .
Blanda olja, soja, peppar och paprikapulver .
Lägg kycklingen och kryddblandningen i en
plastpåse, skaka runt.
Koka riset enligt anvisning på paketet .
TRÄ upp kycklingbitarna på grillspett .
BLÅBÄRSSMOOTHIE, 4 PORT .
HEJSAN !
Smaka , en enkel och super-god SMOOTHIE
med blåbär .
Lätt att slänga ihop !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 bananer ,
250 g frysta blåbär ,
3 dl mellanmjölk ,
3 dl vaniljyoghurt ,
1 msk honung ,
SÅ HÄR GÖR DU :
Skala och skiva bananerna .
Mixa alla ingredienser i en mixer .
SERVERA SMOOTHIEN i stora glas .
LYCKA TILL !
TREVLIG SOMMAR !
RETROKAKA MED BLÅBÄR OCH CITRON . ...12 BITAR .
HEJSAN !
Ingen sommar utan jordgubbar ! Eller blåbär.
En jättegod tårta med mersmak.
HÄR ÄR RECEPTET :
3 1/2 dl (210 g) kärnvetemjöl ,
2 tsk bakpulver ,
1 kruka citronmeliss ,
1 citron ,
3 ägg ,
3 dl strösocker ,
1 1/2 dl olivolja med citronsmak ,
1 dl mjölk ,
TILL FORMEN :
Smör /margarin ,
och kokos eller ströbröd ,
TILL SERVERING :
Blåbär och kvarg citrus .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .citron
SMÖRJ en form med löstagbar kant, 28 cm
i diameter , med matfett .
Strö den med kokos eller ströbröd,
eller spänn fast ett bakplåtspapper i formen
och smörj kanten .
BLANDA mjöl och bakpulver.
Strimla citronmelissen .
Riv det yttersta skalet av citronen .
VISPA ägg och socker pösigt ,
Rör ner citronmeliss, citronskal, olivolja
och mjölk .
SIKTA ner mjöl-blandningen och vänd ner
den i smeten .
Häll smeten i formen .
GRÄDDA kakan i nedre delen av ugnen
ca 30 minuter .
SERVERA kakan med blåbär och citruskvarg .
LYCKA TILL !
TREVLIG SOMMAR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)