onsdag 6 juni 2018
LAX och PEPPARROTS-SNURROR , 4 - 6 PORT.
HEJSAN !
Samma morgon eller dagen innan -
välj själv när det passar att göra
den här läckra laxrullen .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g smör ,
1 1/2 dl vatten ,
1 dl mjölk ,
1 1/ 2 dl kärnvetemjöl ,
4 ägg ,
FYLLNING :
300 g lax ,
kallrökt eller gravad ,
6 salladslökar ,
1 dl vispgrädde ,
2 dl CREME Fraiche ,
3 msk riven pepparrot ,
3 msk finhackad dill ,
GARNERING :
kryddgrönt ,
UGN : 200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret i en kastrull .
Vispa ner vatten och mjölk .
Koka upp och dra kastrullen
från värmen .
Tillsätt mjöl och vispa kraftigt .
Tillsätt äggen, rör kraftigt mellan varje .
BRED ut smeten i en långpanna, 30x40 cm,
klädd med bakplåtspapper .
Grädda i nedre delen av ugnen 15 - 20 min .
Låt svalna .
FYLLNING :
STRIMLA lax och salladslök .
Vispa grädden och blanda med CREME Fraiche.
Rör ner lax, salladslök, pepparrot och dill .
BRED fyllningen på pann-kak-s-bottnen .
Rulla ihop och svep in rullen i plastfolie .
Låt vila kallt en stund så blir det lättare
att skära upp .
GARNERA inför serveringen .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar