onsdag 6 juni 2018

LAX och PEPPARROTS-SNURROR , 4 - 6 PORT.




                          HEJSAN !

Samma  morgon  eller  dagen  innan -
välj  själv  när  det  passar  att  göra
den  här  läckra  laxrullen .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
50  g  smör ,
1 1/2  dl  vatten ,
1  dl  mjölk ,
1 1/ 2  dl  kärnvetemjöl ,
4  ägg ,

FYLLNING :
300  g  lax ,
kallrökt  eller  gravad ,
6  salladslökar ,
1  dl  vispgrädde ,
2  dl  CREME  Fraiche ,
3  msk  riven  pepparrot ,
3  msk  finhackad  dill ,

GARNERING :
kryddgrönt ,
UGN :  200  GRADER.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMÄLT  smöret  i  en  kastrull .
Vispa  ner  vatten  och  mjölk .
Koka  upp  och  dra  kastrullen
från  värmen .
Tillsätt  mjöl  och  vispa  kraftigt .
Tillsätt  äggen,  rör  kraftigt  mellan  varje .
BRED  ut  smeten  i  en  långpanna,  30x40 cm,
klädd  med  bakplåtspapper .
Grädda  i  nedre  delen  av  ugnen  15 - 20  min .
Låt  svalna .

FYLLNING :
STRIMLA  lax  och  salladslök .
Vispa  grädden  och  blanda  med  CREME Fraiche.
Rör  ner  lax,  salladslök,  pepparrot  och  dill .
BRED  fyllningen  på  pann-kak-s-bottnen .
Rulla  ihop  och  svep  in  rullen  i  plastfolie .
Låt  vila  kallt  en  stund  så  blir  det  lättare
att  skära  upp .

GARNERA  inför  serveringen .

LYCKA  TILL !



Inga kommentarer: