lördag 4 april 2020
FARMORS, KARDEMUMMAKAKA MED ÄPPLEN, 10 - 12 bitar .
HEJSAN !
Så himla go kaka, med Vaniljsås till ,,,mmm !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl Bagerivetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kardemumma
3 ägg
2 dl farinsocker eller strösocker
100 g smör /margarin
1 dl vatten
FYLLNING :
2 goda äpplen, i skalfria små klyftor
1 - 2 msk malen kanel
2 msk socker
florsocker
vaniljsås till servering
UGN :175 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÖRA och beströ en rund kakform .
Blanda de torra ingredienserna .
Vispa ägg och socker pösigt och rör
sen ner mjöl-blandningen .
Smält fettet, slå på vattnet och koka upp.
RÖR ner detta HETT i smeten och slå
smeten i formen .
Lägg äppelklyftorna i en ring över kakan,
pudra med kanel och strösocker .
GRÄDDA kakan strax under mitten i
ugnen ca 40 minuter eller tills den känns klar.
Vänd upp kakan när den svalnat något och
lägg den på fat med ovansidan uppåt .
Sikta florsocker över innan den serveras
med vaniljsås till .
LYCKA TILL !
fredag 3 april 2020
PIZZABULLAR , 40 ST . Fredagsmys...
HEJSAN !
...eller annan tillställning i familjen .
På Barnkalas, har jag gjort dessa bullar,
så uppskattade av alla små - gästerna och stora,
prova DU också att göra dem .
Kanske, har allt i Världen blivit lättare till
sommaren, - då kan Du fira Barnens kalas.
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl lättmjölk
1/2 dl rapsolja /olja
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
ca 13 dl vetemjöl
FYLLNING :
2 pkt bacon
2 dl ketchup
4 dl riven ost
2 msk pizzakrydda
PENSLING : 1 ägg
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ut jästen i fingervarm mjölk.
Tillsätt de övriga ingredienserna,
spara lite till utbakningen .
LÅT jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Stek baconet och rör ihop fyllningen .
Ta upp degen på bakbordet, dela den
i 2 delar .
KAVLA ut varje del och fördela fyllningen .
Rulla ihop degen som en rulltårta och
skär i 20 bitar /rulle .
Lägg bitarna i pappers - formar och jäs
15 - 20 minuter .
SÄTT ugnen på 225 grader .
Pensla med uppvispat ägg och strö över
pizzakrydda .
GRÄDDA i ugn 8 - 10 minuter .
LYCKA TILL !
BAKAD POTATIS MED KRÄFTRÖRA, 4 PORT.
HEJSAN !
Det här är ju för himla gott !
Det åts mycket förr om åren - 70 talet .
50 - 60 min för bakning.
HÄR ÄR RECEPTET :
4 stora bakpotatisar
200 g kräftstjärtar
8 msk CREME Fraiche
2 msk stenbitsrom
2 msk dill, hackad
salt och vitpeppar
SERVERA med bladsallad
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader, picka potatisen
och baka den i 50 - 60 minuter .
HACKA kräftstjärtarna grovt och blanda med
CREME Fraiche, rom och dill .
Låt röran stå och mogna i kylen .
Skär ett snitt i potatisen när den är mjuk och
tryck upp den . L
ägg i röran .
LYCKA TILL !
torsdag 2 april 2020
HALLONMUFFINS MED CHOKLADSMÄLTA, 12 ST.
HEJSAN !
Riktigt mumsiga muffins .
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g smör/margarin
2 1/2 dl vetemjöl - Bagerivetemjöl
1/2 dl havrekli
1 tsk bakpulver
1 dl BÄRMUSLI
2 ägg
1 1/2 dl råsocker
50 g hackad mörk choklad
2 dl färska/frysta hallon
1 dl lättyoghurt
GARNERING :
10 g hackad mörk choklad
12 hallon
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader.
Smält smöret och låt det svalna .
Blanda mjöl med havrekli, bak-
pulver och MUSLI .
VISPA ägg och råsocker fluffigt.
Rör ner smöret .
Vänd försiktigt ner mjöl-blandningen,
chokladen, hallonen och yoghurten
så allt blandas väl .
FÖRDELA i formar och grädda mitt
i ugnen 8 - 10 min .
Strö lite chokladhack på varje muffins
och tryck fast ett hallon .
LYCKA TILL !
SKUMMANDE BÄRRY , 2 PORT.
HEJSAN !
Å, det här var ju gott !
Jag tog det som mellanmål.
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl lättmjölk
2 dl lättglass, max 10 %
2 dl blåbär
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA alla ingredienser och
häll upp i ett fint glas .
mmm.... !
LYCKA TILL !
GETOSTBIFFAR MED SKINKA OCH SPARRIS, 2 PORT.
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
Blanda 250 g nötfärs
med 1/2 tsk salt, 1 krm grovmalen svartpeppar,
1 litet ägg och 1 tsk timjan .
Forma till 4 biffar och bryn i 1/2 tsk smör/margarin
i en stekpanna.
Lägg i ugnsform med 1 skiva ca 12 g CHEVRE
(getost) 23 % på varje biff .
Ringla över 1 tsk honung .
STEK klart i ugn , 200 grader, ca 10 minuter .
Ansa och koka 1 knippe sparris i saltat vatten ca 3 min.
Dela ca 8 PARMASKIVOR läng med i 2
och linda runt sparrisstjälkarna.
Stek hastigt runtom i het panna.
SERVERA till biffarna, med 300 g kokt potatis
och sallad .
SMAKLIG MÅLTID
och
LYCKA TILL !
FALUKORVSGRYTA, 4 PORT.
HEJSAN !
Ibland vill man göra något till middag
som går snabbt att fixa .
VARSÅGODA;
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g falukorv
2 stora gula lökar
2 msk smör/margarin
1 pkt a' 250 g, djupfrysta ärter, majs
och paprikablandning
1 burk CONSOMME'
1/2 dl hackad persilja
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA löken och skär den i klyftor .
Lägg smör/margarin i en gryta och låt
det bli svagt brynt .
Fräs löken på svag värme tills den är
guldgul .
TILLSÄTT grönsaksblandningen .
Späd med CONSOMME - buljong .
Dra av skinnet på falukorven och
skär den i skivor .
Lägg korvskivorna ovanpå grönsakerna.
LÅT grytan koka på svag värme 10 - 15 min.
STRÖ över persilja och servera med kokt potatis.
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)