torsdag 2 april 2020

FALUKORVSGRYTA, 4 PORT.



             HEJSAN !

Ibland vill man göra något till middag
som går snabbt att fixa .

VARSÅGODA;
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g falukorv
2 stora gula lökar
2 msk smör/margarin
1 pkt a' 250 g, djupfrysta ärter, majs
och paprikablandning
1 burk CONSOMME'
1/2 dl hackad persilja

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA löken och skär den i klyftor .
Lägg smör/margarin i en gryta och låt
det bli svagt brynt .
Fräs löken på svag värme tills den är
guldgul .
TILLSÄTT grönsaksblandningen .
Späd med CONSOMME - buljong .
Dra av skinnet på falukorven och
skär den i skivor .
Lägg korvskivorna ovanpå grönsakerna.
LÅT  grytan koka på svag värme 10 - 15 min.

STRÖ över persilja och servera med kokt potatis.

SMAKLIG MÅLTID !


Inga kommentarer: