Vill Du snabbt baka en SAFFRANSKAKA
och slippa jästid - ta bakpulver !
Det blir en härligt porös och saftig kaka -
kanske något till LUCIAKAFFET !
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 tsk bakpulver
100 g smör /margarin
2 dl mjölk
1 krm stött SAFFRAN
GARNERING:
russin och hackad mandel
Så här gör Du:
BLANDA mjöl , socker och bakpulver
i en bunke .
Finfördela matfettet i blandningen.
Rör ut SAFFRANET i mjölken och arbeta
snabbt in det i mjölblandningen .
HÄLL smeten i smord , bröad , rund form
och strö över russin och hackad mandel .
GRÄDDA i 200 grader i mitten av ugnen
tills kakan känns torr, 30-35 minuter.
LÅT kakan stå en stund innan den stjälps
upp på galler att kallna under duk .
Jag tycker SAFFRANSKAKAN är godast
nygräddad , medan den ännu är lite varm-ljummen.
Väl värd att prova, mmm...
TREVLIG LUCIA !
söndag 8 december 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar