söndag 8 december 2013

SAFFRANSKAKA I ALL HAST . 1 ST.

Vill Du snabbt baka en SAFFRANSKAKA
och slippa jästid - ta bakpulver !
Det blir en härligt porös och saftig kaka -
kanske något till LUCIAKAFFET !

4 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
2 1/2 tsk bakpulver
100 g smör /margarin
2 dl mjölk
1 krm stött SAFFRAN
GARNERING:
russin och hackad mandel

Så här gör Du:
BLANDA  mjöl , socker och bakpulver
i en bunke .
Finfördela matfettet i blandningen.
Rör ut SAFFRANET i mjölken och arbeta
snabbt in det i mjölblandningen .
HÄLL smeten i smord , bröad , rund form
och strö över russin och hackad mandel .
GRÄDDA i 200 grader i mitten av ugnen
tills kakan känns torr, 30-35 minuter.

LÅT kakan stå en stund innan den stjälps
upp på galler att kallna under duk .

Jag tycker SAFFRANSKAKAN är godast
nygräddad , medan den ännu är lite varm-ljummen.

Väl värd att prova, mmm...
TREVLIG LUCIA !

Inga kommentarer: