Hej igen !
...En fröjd för både öga och gom är Barbros tårta
med härlig mandelbotten med vispgrädde ,
krönt av kiwi , som sprudlar av vitaminer.
5 ägg vitor
100 g mandel
2 dl socker
FYLLNING:
3 dl vispgrädde
ca 3 stycken kiwifrukter
frysta hallon eller jordgubbar
Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 175 grader.
Mal mandeln - men inte i mixer,
då blir smeten för lös .
Vispa äggvitorna hårt .
BLANDA socker och mandel och
rör försiktigt ner det i de styva äggvitorna.
Bred ut i en cirkel , ca 22 - 25 cm i diameter
på bakplåtspapper.
GRÄDDA CA 20 MIN.
Låt tårtbottnen kallna.
Vispa grädden.
Skala och skiva kiwifrukterna.
Bred ut grädden över tårtbottnen och
täck med kiwiskivor .
DEKORERA :
MED TINADE HALLON ELLER JORDGUBBAR .
Tårtbottnen kan göras i förväg , men garneringen
ska göras strax före serveringen.
Nu kan kalaset börja !
LYCKA TILL !
onsdag 10 juni 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar