onsdag 10 juni 2015

KIWITÅRTA ...

Hej igen !

...En fröjd för både öga och gom är Barbros  tårta
med härlig mandelbotten med vispgrädde ,
krönt av kiwi , som sprudlar av vitaminer.

5 ägg vitor
100 g mandel
2 dl socker

FYLLNING:
3 dl vispgrädde
ca 3 stycken  kiwifrukter
frysta  hallon eller jordgubbar

Så här gör DU:
SÄTT ugnen på  175 grader.
Mal mandeln -  men inte i  mixer,
då blir smeten för lös .
Vispa äggvitorna hårt .
BLANDA socker och mandel och
rör försiktigt ner det i de styva äggvitorna.
Bred ut i en cirkel , ca 22 - 25 cm i diameter
på  bakplåtspapper.
GRÄDDA  CA 20 MIN.
Låt tårtbottnen kallna.
Vispa grädden.
Skala och skiva kiwifrukterna.
Bred ut grädden över tårtbottnen och
täck med kiwiskivor .

DEKORERA :
MED TINADE HALLON  ELLER JORDGUBBAR .

Tårtbottnen kan göras i förväg , men garneringen
ska göras strax före serveringen.

Nu kan kalaset börja !
LYCKA TILL !

Inga kommentarer: