torsdag 28 januari 2016
LÅNGPANNELIMPOR SURDEG 3 ST .
HEJSAN!
Många tycker att det verkar krångligt att baka SURDEGSBRÖD.
Men prova detta . Du sätter SURDEGEN på kvällen och fortsätter
bakningen dagen därpå ! DET färdiga brödet skärs till 3 limpor.
HÄR ÄR RECEPTET :
SURDEG : 50 g jäst, 3 dl kallt vatten, 3 dl rågsikt .
DEG DAG 2 :
7 dl ljummet Vatten ,
1 msk Salt ,
1 msk malen Pomerans ,
2 msk Matolja ,
1 dl hela Linfrö ,
1 dl Vetegroddar ,
12 dl Rågsikt ,
ca 7 dl Vetemjöl .
SÅ HÄR GÖR DU :
DAG 1 : BLANDA alla ingredienser till Surdegen i en bunke .
Täck över och låt stå i rumstemperatur över natten .
DAG 2 : TILLSÄTT det ljummade vattnet, salt, pomerans, olja,
linfrön och vetegroddar . RÖR om . ARBETA sedan in först
Rågsikt , sedan Vetemjöl, lite åt gången tills degen släpper
bunkens kanter . DEGEN ska vara ganska lös . KAVLA eller tryck
ut degen i en smord långpanna och låt jäsa under duk 40 minuter.
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER . NAGGA brödet och grädda det mitt i
ugnen ca 50 minuter . LÅT svalna inlindat i bakduk . SKÄR det
avsvalnade brödet till 3 limpor .
LYCKA TILL ! HIMLA GOTT ÄR DET !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar