torsdag 28 januari 2016

LÅNGPANNELIMPOR SURDEG 3 ST .

HEJSAN! Många tycker att det verkar krångligt att baka SURDEGSBRÖD. Men prova detta . Du sätter SURDEGEN på kvällen och fortsätter bakningen dagen därpå ! DET färdiga brödet skärs till 3 limpor. HÄR ÄR RECEPTET : SURDEG : 50 g jäst, 3 dl kallt vatten, 3 dl rågsikt . DEG DAG 2 : 7 dl ljummet Vatten , 1 msk Salt , 1 msk malen Pomerans , 2 msk Matolja , 1 dl hela Linfrö , 1 dl Vetegroddar , 12 dl Rågsikt , ca 7 dl Vetemjöl . SÅ HÄR GÖR DU : DAG 1 : BLANDA alla ingredienser till Surdegen i en bunke . Täck över och låt stå i rumstemperatur över natten . DAG 2 : TILLSÄTT det ljummade vattnet, salt, pomerans, olja, linfrön och vetegroddar . RÖR om . ARBETA sedan in först Rågsikt , sedan Vetemjöl, lite åt gången tills degen släpper bunkens kanter . DEGEN ska vara ganska lös . KAVLA eller tryck ut degen i en smord långpanna och låt jäsa under duk 40 minuter. SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER . NAGGA brödet och grädda det mitt i ugnen ca 50 minuter . LÅT svalna inlindat i bakduk . SKÄR det avsvalnade brödet till 3 limpor . LYCKA TILL ! HIMLA GOTT ÄR DET !

Inga kommentarer: