söndag 16 december 2018

TOMTEMORS APRIKOSBULLAR , 36 ST .




                           HEJSAN !

mmm.... !
Porösa  vetebullar  fyllda  med  aprikosmos,  smaskens !
Dessa  bullar  bakar vi  bara  till  Julen .
HÄR ÄR RECEPTET :
50  g  jäst
5  dl  mjölk  eller
2 1/2  dl  vatten och  2 1/2 dl  mjölk
1 ägg
150 - 200  g smör /margarin
1/2 tsk salt
2  dl  socker
ca  2  liter  vetemjöl
FYLLNING :
2  barnmatsburkar   aprikos- PURE'
UGN :  250  GRADER
PENSLING :
smält  margarin/ smör  och  strösocker

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA  jästen  i  en  degbunke .
Smält  fettet,  häll  på  mjölken  och  värm  till  37  grader.
Rör  ut  jästen  med  mjölkblandningen.
BLANDA  salt,  socker,  ägg  och  det  mesta  av  mjölet.
Arbeta  degen  blank  och  smidig.  Låt  den  jäsa  30  min.
TA  UPP  degen  på  mjölat  bakbord  och  knåda  den  väl.
Dela  den  i  36  delar.  Kavla  ut  varje  deg-bit  till  en  rund
platta.  LÄGG  en  klick  aprikos- PURE'  i  mitten  och  vik
ihop  plattan  till  ett  knyte  som  formas  till  en  rund  bulle.
Lägg  bullarna  på  bakpappersklädda  plåtar eller  smorda  att
jäsa ytterligare  ca  30  minuter .
GRÄDDA  bullarna  ca  8  minuter  i  mitten  av  ugnen .
Lägg  dem  på  galler  under  bakduk  att  kallna .
PENSLA  dem  med  smält  margarin /smör  och  rulla  dem
i  lite  strösocker .
Bullarna  går  bra  att  frysa  före  glaseringen .

GOD - JUL !
och
LYCKA TILL !


Inga kommentarer: