söndag 16 december 2018
TOMTEMORS APRIKOSBULLAR , 36 ST .
HEJSAN !
mmm.... !
Porösa vetebullar fyllda med aprikosmos, smaskens !
Dessa bullar bakar vi bara till Julen .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl mjölk eller
2 1/2 dl vatten och 2 1/2 dl mjölk
1 ägg
150 - 200 g smör /margarin
1/2 tsk salt
2 dl socker
ca 2 liter vetemjöl
FYLLNING :
2 barnmatsburkar aprikos- PURE'
UGN : 250 GRADER
PENSLING :
smält margarin/ smör och strösocker
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en degbunke .
Smält fettet, häll på mjölken och värm till 37 grader.
Rör ut jästen med mjölkblandningen.
BLANDA salt, socker, ägg och det mesta av mjölet.
Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa 30 min.
TA UPP degen på mjölat bakbord och knåda den väl.
Dela den i 36 delar. Kavla ut varje deg-bit till en rund
platta. LÄGG en klick aprikos- PURE' i mitten och vik
ihop plattan till ett knyte som formas till en rund bulle.
Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar eller smorda att
jäsa ytterligare ca 30 minuter .
GRÄDDA bullarna ca 8 minuter i mitten av ugnen .
Lägg dem på galler under bakduk att kallna .
PENSLA dem med smält margarin /smör och rulla dem
i lite strösocker .
Bullarna går bra att frysa före glaseringen .
GOD - JUL !
och
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar