måndag 20 maj 2019

LAXPATE', 8 PORT.



                       HEJSAN !

En annorlunda PATE' som kan lagas
ett par dygn innan den ska ätas.

HÄR ÄR RECEPTET :
600 g lax, som kokas och rensas
300 g rökt lax
1 röd paprika
1/2 dl gräslök
10 GELANTINBLAD
blötlagda i kallt vatten
3 dl lätt CREME-fraiche
1 1/2 - 2 tsk salt
1 krm cayennepeppar
3 dl vispad grädde
GARNERING :
Sallad och röd paprika.

SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA den rökta laxen och paprikan.
Klä en 2 liters form med plastfolie.
Kör den kokta laxen till mos i en matberedare
tillsammans med CREME fraiche .
SMÄLT de urkramade GELANTIN- bladen
på svag värme.
Rör ner dem i lax-smeten tillsammans med
hackad lax och paprika.
Salta och peppra samt blanda till sist ner den
vispade grädden .
HÄLL upp smeten i formen och ställ kallt i
minst 5 - 6 timmar .
Stjälp upp den på sallat-blad och
GARNERA med ringar av röd paprika .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: