onsdag 17 februari 2016
TACOFISK 6 PORT .
HEJSAN!
Nu är det middagsdags !
Detta brukar barnen gilla... prova !
UGN:225 GRADER, och 25 minuter .
HÄR ÄR RECEPTET :
800 G FRYST TORSK ELLER SEJ ,
2 MSK PRESSAD CITRONSAFT ,
1 TSK SALT ,
3 DL GRÄDDE ,
1 1/2 DL CREME FRAICHE ,
1 PÅSE TACOKRYDDA ,
2 DL LAGRAD RIVEN OST ,
TILL SERVERING NACOCHIPS , SALLAD .
SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT fisken tina något. SKÄR fisken i skivor , ca
2 cm tjocka . LÄGG fisken i en ugnsform . HÄLL
över citronsaften och salta .
VISPA grädden och blanda med CREME FRAICHE och Tacokrydda .
BRED ut såsen över fisken och strö över den rivna osten.
STÄLL in i mitten av ugnen ca 20 minuter .
SERVERA med NACHOCHIPS och sallad .
RECEPTET KOMMER FRÅN YLVAS KÖK .
SÅ HIMLA GOTT , TACK ! LYCKA TILL NI OCKSÅ !
KLADDIG MJÖLKCHOKLADKAKA MED NÖTTER . CA 12 BITAR.
HEJSAN !
mmm... smaka på denna !
250 G MJÖLKCHOKLAD ,
200 G SMÖR ,
2 DL RÅSTRÖSOCKER ,
3 ÄGG ,
2 1/2 DL VETEMJÖL ,
75 G GROVT HACKADE HASSELNÖTTER ,
(gärna rostade),
GARNERING & SERVERING :
CA 100 G CHOKLAD , (mörk och/eller UGN : 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
GROVHACKA chokladen. BRYN smöret lätt . TA från värmen .
LÄGG i chokladen och låt smälta under omrörning .
RÖR i RÅSTRÖSOCKER, ägg, mjöl och nötter . HÄLL smeten
i en smord , bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten.
GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 minuter .
GARNERING & SERVERING: DEKORERA med ringlad smält choklad . LÅT
stelna och bjud med vispad grädde och blåbär.
(om du använder chokladkaka med nötter t ex Schweizernöt, behövs
inte hasselnötterna i receptet). LYCKA TILL !
måndag 15 februari 2016
GRATINERAD HÖNÖKAKA 2ST .
HEJSAN!
DET här var inte dumt!- jättegott, enligt småfolket!
HÄR ÄR RECPTET :
2 HÖNÖKAKOR ,
1 PAKET BACON ,
1 GUL LÖK ,
1 RÖD PAPRIKA ,
2 DL CREME FRAICHE ,
1-2 VITLÖKSKLYFTOR ,
SALT å PEPPAR ,
RIVEN OST .
UGN:225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och finhacka löken. KÄRNA ur och hacka paprikan .
FRÄS lök, paprika och bacon i lite matfett. LÅT det svalna.
RÖR ner CREME FRAICHE och tillsätt pressad vitlök. SMAKA av
med salt och peppar .BRED krämen över Hönökakorna och strö
över lite riven ost . GRATINERA mitt i ugnen ca 10 minuter .
SKÄR kakorna i snibbar och bjud dem till lunch med någon
grönsak till . LYCKA TILL !
SMÅ SNABBA RÅGBRÖD , UTAN JÄST 4 ST.
HEJSAN!
HÄRLIGA, MUMSIGA BRÖD SOM DU BAKAR PÅ "NOLLTID" !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl grovt RÅGMJÖL ,
2 dl VETEMJÖL ,
1 msk BAKPULVER ,
1/2 tsk SALT ,
2 msk FARINSOCKER ,
2 msk SOLROSFRÖN ,
3 dl GRÄDDFIL ,
extra mjöl till utbakningen ,
UGN 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA samman rågmjöl med vetemjöl, bakpulver, salt, farinsocker,
och solrosfrön . TILLSÄTT gräddfilen och arbeta raskt ihop till
en deg . LÄGG lite vetemjöl på bakbordet och stjälp upp degen.
DELA den i 4 bitar och forma till ovala bullar , -bröd .
Rulla dem i mjölet. LÄGG bullarna på bakpappersklädd plåt .
GÖR några skåror i varje bulle . GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 minuter
eller tills bullarna fått fin färg och känns torra .
LÅT bullarna kallna på galler under bakduk .
HIMLA GO'A ! LYCKA TILL !
MAZARINMUFFINS 20 ST .
HEJSAN!
TJEJ-TRÄFF, då står de här till buds !
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g MANDELMASSA ,
150 g SMÖR/MARGARIN rumsvarmt ,
1 dl SOCKER ,
2 ÄGG ,
2 1/4 dl VETEMJÖL ,
1 tsk BAKPULVER ,
GARNERING :
ca 1-1 1/2 dl JORDGUBBSFLOR ,
1-1 1/2 msk VATTEN ,
rostade MANDELSPÅN .
UGN: 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
RIV mandelmassan grovt och rör samman den med rumsvarmt
matfett och socker . TILLSÄTT äggen ett och ett under
fortsatt kraftig omrörning.BLANDA samman mjölet med
bakpulver och rör ner det i smeten.
STÄLL ut ca 20 muffinsformar på bakplåten och fördela smeten
i dem , fyll formarna till ca 3/4 . GRÄDDA muffinsen mitt i
ugnen ca 15 minuter eller tills de har fin färg och känns torra.
LÅT kakorna kallna . RÖR ut jordgubbsflor med vatten till en jämn
smet. GLASERA kakorna med den och strö över mandelspån.
LYCKA TILL !
söndag 14 februari 2016
APELSINKAKOR 30 ST.
HEJSAN!
mmm...SMAKA på dessa underbart goda kakor .
HÄR ÄR RECEPTET:
100 g SMÖR/MARGARIN ,
1 dl SOCKER ,
1 ÄGG ,
rivet skal av 1 APELSIN ,
2 dl POTATISMJÖL ,
1 1/2 dl VETEMJÖL ,
UGN: 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR matfett och socker poröst . TILLSÄTT ägget . RÖR ner
de övriga ingredienserna .
KLICKA med 2 skedar ut degen på pappersklädd plåt . TRYCK
TILL kakorna med en gaffel .
GRÄDDA ca 12 minuter mitt i ugnen .
Jättegoda till en kopp kaffe - jag måste ha något till kaffet
och då passar dessa utmärkt !
LYCKA TILL !
torsdag 11 februari 2016
MIN SPECIALRÖRA. 6 PORT.
HEJSAN!
Det här kan DU ha som tillbehör till en grönsakssallad
eller med rostat bröd... mmm så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 STOR FÄNKÅL ,
400 g CHAMPINJONER ,
OLIVOLJA ,
3 dl MATLAGNINGSYOGHURT ,
2 dl CREME FRAICHE ,
1 dl HACKAD PERSILJA ,
SALT å PEPPAR .
SÅ HÄR GÖR DU :
Finhacka fänkålen . RENSA och finhacka svampen . FRÄS
dem i olja några minuter på svag värme så att de mjuknar
men inte tar färg . LÅT dem svalna . RÖR ner yoghurt ,
CREME FRAICHE och persilja . KRYDDA .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)