onsdag 17 februari 2016

TACOFISK 6 PORT .

HEJSAN! Nu är det middagsdags ! Detta brukar barnen gilla... prova ! UGN:225 GRADER, och 25 minuter . HÄR ÄR RECEPTET : 800 G FRYST TORSK ELLER SEJ , 2 MSK PRESSAD CITRONSAFT , 1 TSK SALT , 3 DL GRÄDDE , 1 1/2 DL CREME FRAICHE , 1 PÅSE TACOKRYDDA , 2 DL LAGRAD RIVEN OST , TILL SERVERING NACOCHIPS , SALLAD . SÅ HÄR GÖR DU : LÅT fisken tina något. SKÄR fisken i skivor , ca 2 cm tjocka . LÄGG fisken i en ugnsform . HÄLL över citronsaften och salta . VISPA grädden och blanda med CREME FRAICHE och Tacokrydda . BRED ut såsen över fisken och strö över den rivna osten. STÄLL in i mitten av ugnen ca 20 minuter . SERVERA med NACHOCHIPS och sallad . RECEPTET KOMMER FRÅN YLVAS KÖK . SÅ HIMLA GOTT , TACK ! LYCKA TILL NI OCKSÅ !

KLADDIG MJÖLKCHOKLADKAKA MED NÖTTER . CA 12 BITAR.

HEJSAN ! mmm... smaka på denna ! 250 G MJÖLKCHOKLAD , 200 G SMÖR , 2 DL RÅSTRÖSOCKER , 3 ÄGG , 2 1/2 DL VETEMJÖL , 75 G GROVT HACKADE HASSELNÖTTER , (gärna rostade), GARNERING & SERVERING : CA 100 G CHOKLAD , (mörk och/eller UGN : 200 GRADER . SÅ HÄR GÖR DU : GROVHACKA chokladen. BRYN smöret lätt . TA från värmen . LÄGG i chokladen och låt smälta under omrörning . RÖR i RÅSTRÖSOCKER, ägg, mjöl och nötter . HÄLL smeten i en smord , bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten. GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 minuter . GARNERING & SERVERING: DEKORERA med ringlad smält choklad . LÅT stelna och bjud med vispad grädde och blåbär. (om du använder chokladkaka med nötter t ex Schweizernöt, behövs inte hasselnötterna i receptet). LYCKA TILL !

måndag 15 februari 2016

GRATINERAD HÖNÖKAKA 2ST .

HEJSAN! DET här var inte dumt!- jättegott, enligt småfolket! HÄR ÄR RECPTET : 2 HÖNÖKAKOR , 1 PAKET BACON , 1 GUL LÖK , 1 RÖD PAPRIKA , 2 DL CREME FRAICHE , 1-2 VITLÖKSKLYFTOR , SALT å PEPPAR , RIVEN OST . UGN:225 GRADER. SÅ HÄR GÖR DU : SKALA och finhacka löken. KÄRNA ur och hacka paprikan . FRÄS lök, paprika och bacon i lite matfett. LÅT det svalna. RÖR ner CREME FRAICHE och tillsätt pressad vitlök. SMAKA av med salt och peppar .BRED krämen över Hönökakorna och strö över lite riven ost . GRATINERA mitt i ugnen ca 10 minuter . SKÄR kakorna i snibbar och bjud dem till lunch med någon grönsak till . LYCKA TILL !

SMÅ SNABBA RÅGBRÖD , UTAN JÄST 4 ST.

HEJSAN! HÄRLIGA, MUMSIGA BRÖD SOM DU BAKAR PÅ "NOLLTID" ! HÄR ÄR RECEPTET : 2 dl grovt RÅGMJÖL , 2 dl VETEMJÖL , 1 msk BAKPULVER , 1/2 tsk SALT , 2 msk FARINSOCKER , 2 msk SOLROSFRÖN , 3 dl GRÄDDFIL , extra mjöl till utbakningen , UGN 200 GRADER . SÅ HÄR GÖR DU : BLANDA samman rågmjöl med vetemjöl, bakpulver, salt, farinsocker, och solrosfrön . TILLSÄTT gräddfilen och arbeta raskt ihop till en deg . LÄGG lite vetemjöl på bakbordet och stjälp upp degen. DELA den i 4 bitar och forma till ovala bullar , -bröd . Rulla dem i mjölet. LÄGG bullarna på bakpappersklädd plåt . GÖR några skåror i varje bulle . GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills bullarna fått fin färg och känns torra . LÅT bullarna kallna på galler under bakduk . HIMLA GO'A ! LYCKA TILL !

MAZARINMUFFINS 20 ST .

HEJSAN! TJEJ-TRÄFF, då står de här till buds ! HÄR ÄR RECEPTET : 250 g MANDELMASSA , 150 g SMÖR/MARGARIN rumsvarmt , 1 dl SOCKER , 2 ÄGG , 2 1/4 dl VETEMJÖL , 1 tsk BAKPULVER , GARNERING : ca 1-1 1/2 dl JORDGUBBSFLOR , 1-1 1/2 msk VATTEN , rostade MANDELSPÅN . UGN: 200 GRADER . SÅ HÄR GÖR DU : RIV mandelmassan grovt och rör samman den med rumsvarmt matfett och socker . TILLSÄTT äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.BLANDA samman mjölet med bakpulver och rör ner det i smeten. STÄLL ut ca 20 muffinsformar på bakplåten och fördela smeten i dem , fyll formarna till ca 3/4 . GRÄDDA muffinsen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de har fin färg och känns torra. LÅT kakorna kallna . RÖR ut jordgubbsflor med vatten till en jämn smet. GLASERA kakorna med den och strö över mandelspån. LYCKA TILL !

söndag 14 februari 2016

APELSINKAKOR 30 ST.

HEJSAN! mmm...SMAKA på dessa underbart goda kakor . HÄR ÄR RECEPTET: 100 g SMÖR/MARGARIN , 1 dl SOCKER , 1 ÄGG , rivet skal av 1 APELSIN , 2 dl POTATISMJÖL , 1 1/2 dl VETEMJÖL , UGN: 200 GRADER . SÅ HÄR GÖR DU : RÖR matfett och socker poröst . TILLSÄTT ägget . RÖR ner de övriga ingredienserna . KLICKA med 2 skedar ut degen på pappersklädd plåt . TRYCK TILL kakorna med en gaffel . GRÄDDA ca 12 minuter mitt i ugnen . Jättegoda till en kopp kaffe - jag måste ha något till kaffet och då passar dessa utmärkt ! LYCKA TILL !

torsdag 11 februari 2016

MIN SPECIALRÖRA. 6 PORT.

HEJSAN! Det här kan DU ha som tillbehör till en grönsakssallad eller med rostat bröd... mmm så himla gott ! HÄR ÄR RECEPTET : 1 STOR FÄNKÅL , 400 g CHAMPINJONER , OLIVOLJA , 3 dl MATLAGNINGSYOGHURT , 2 dl CREME FRAICHE , 1 dl HACKAD PERSILJA , SALT å PEPPAR . SÅ HÄR GÖR DU : Finhacka fänkålen . RENSA och finhacka svampen . FRÄS dem i olja några minuter på svag värme så att de mjuknar men inte tar färg . LÅT dem svalna . RÖR ner yoghurt , CREME FRAICHE och persilja . KRYDDA . LYCKA TILL !