onsdag 17 februari 2016

KLADDIG MJÖLKCHOKLADKAKA MED NÖTTER . CA 12 BITAR.

HEJSAN ! mmm... smaka på denna ! 250 G MJÖLKCHOKLAD , 200 G SMÖR , 2 DL RÅSTRÖSOCKER , 3 ÄGG , 2 1/2 DL VETEMJÖL , 75 G GROVT HACKADE HASSELNÖTTER , (gärna rostade), GARNERING & SERVERING : CA 100 G CHOKLAD , (mörk och/eller UGN : 200 GRADER . SÅ HÄR GÖR DU : GROVHACKA chokladen. BRYN smöret lätt . TA från värmen . LÄGG i chokladen och låt smälta under omrörning . RÖR i RÅSTRÖSOCKER, ägg, mjöl och nötter . HÄLL smeten i en smord , bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten. GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 minuter . GARNERING & SERVERING: DEKORERA med ringlad smält choklad . LÅT stelna och bjud med vispad grädde och blåbär. (om du använder chokladkaka med nötter t ex Schweizernöt, behövs inte hasselnötterna i receptet). LYCKA TILL !

Inga kommentarer: