onsdag 17 februari 2016
KLADDIG MJÖLKCHOKLADKAKA MED NÖTTER . CA 12 BITAR.
HEJSAN !
mmm... smaka på denna !
250 G MJÖLKCHOKLAD ,
200 G SMÖR ,
2 DL RÅSTRÖSOCKER ,
3 ÄGG ,
2 1/2 DL VETEMJÖL ,
75 G GROVT HACKADE HASSELNÖTTER ,
(gärna rostade),
GARNERING & SERVERING :
CA 100 G CHOKLAD , (mörk och/eller UGN : 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
GROVHACKA chokladen. BRYN smöret lätt . TA från värmen .
LÄGG i chokladen och låt smälta under omrörning .
RÖR i RÅSTRÖSOCKER, ägg, mjöl och nötter . HÄLL smeten
i en smord , bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar botten.
GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 minuter .
GARNERING & SERVERING: DEKORERA med ringlad smält choklad . LÅT
stelna och bjud med vispad grädde och blåbär.
(om du använder chokladkaka med nötter t ex Schweizernöt, behövs
inte hasselnötterna i receptet). LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar