måndag 15 februari 2016

SMÅ SNABBA RÅGBRÖD , UTAN JÄST 4 ST.

HEJSAN! HÄRLIGA, MUMSIGA BRÖD SOM DU BAKAR PÅ "NOLLTID" ! HÄR ÄR RECEPTET : 2 dl grovt RÅGMJÖL , 2 dl VETEMJÖL , 1 msk BAKPULVER , 1/2 tsk SALT , 2 msk FARINSOCKER , 2 msk SOLROSFRÖN , 3 dl GRÄDDFIL , extra mjöl till utbakningen , UGN 200 GRADER . SÅ HÄR GÖR DU : BLANDA samman rågmjöl med vetemjöl, bakpulver, salt, farinsocker, och solrosfrön . TILLSÄTT gräddfilen och arbeta raskt ihop till en deg . LÄGG lite vetemjöl på bakbordet och stjälp upp degen. DELA den i 4 bitar och forma till ovala bullar , -bröd . Rulla dem i mjölet. LÄGG bullarna på bakpappersklädd plåt . GÖR några skåror i varje bulle . GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills bullarna fått fin färg och känns torra . LÅT bullarna kallna på galler under bakduk . HIMLA GO'A ! LYCKA TILL !

Inga kommentarer: