HEJSAN !
Samma goda smak som våra fetare systrar !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg ,
2 1/2 dl rörsocker ,
1 dl vetemjöl ,
1/2 tsk bakpulver ,
3/4 dl kakao ,
2 tsk vaniljsocker ,
2 krm salt ,
250 g kesella lätt ,
1 tsk florsocker .
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker vitt å pösigt .
BLANDA mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt.
Rör ner det i äggblandningen växelvis med kesellan .
HÄLL smeten i en rund form 20 cm i diameter med
teflonbeläggning eller lätt smord och bröad .
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 20 minuter,
kakan ska vara lite kladdig .
LÅT kakan kallna och pudra över florsocker vid servering.
LÄCKER CHOKLADKAKA .
LYCKA TILL !
söndag 27 mars 2016
RÖDBETS RÖSTI 4 PERS.
HEJSAN !
Det här är gott att servera med gratinerad getost och en fräsch sallad
eller till grillat kött och fisk .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök ,
4 potatisar ,
4 rödbetor ,
1 tsk torkad dragon ,
salt å peppar , 2 msk smör/margarin,
3 msk olivolja ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Skala lök, potatis, och rödbetor .
Riv ner det med ett rivjärn i en bunke och strö på dragon .
Krydda med salt och peppar och blanda väl .
SMÄLT smöret tillsammans med oljan i en gjutjärnspanna .
Häll i rotfruktsblandningen .
Platta till ytan med en stekspade till en 3 cm tjock kaka .
STEK kakan på medelvärme , ca 10 minuter per sida .
Du vänder den enklast med hjälp av en tallrik .
PLACERA gjutjärnspannan mitt i ugnen och stek kakan i ca 10 minuter.
LYCKA TILL !
Det här är gott att servera med gratinerad getost och en fräsch sallad
eller till grillat kött och fisk .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök ,
4 potatisar ,
4 rödbetor ,
1 tsk torkad dragon ,
salt å peppar , 2 msk smör/margarin,
3 msk olivolja ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Skala lök, potatis, och rödbetor .
Riv ner det med ett rivjärn i en bunke och strö på dragon .
Krydda med salt och peppar och blanda väl .
SMÄLT smöret tillsammans med oljan i en gjutjärnspanna .
Häll i rotfruktsblandningen .
Platta till ytan med en stekspade till en 3 cm tjock kaka .
STEK kakan på medelvärme , ca 10 minuter per sida .
Du vänder den enklast med hjälp av en tallrik .
PLACERA gjutjärnspannan mitt i ugnen och stek kakan i ca 10 minuter.
LYCKA TILL !
TOBLERONE SNITTAR 40 ST.
HEJSAN !
Gillar DU TOBLERONE CHOKLAD ? Då gillar Du dessa .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin ,
1 dl strösocker ,
1 msk vaniljsocker ,
1/2 tsk bikarbonat ,
1 msk ljus sirap ,
2 dl vetemjöl ,
50 g TOBLERONE ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Lägg smör, socker, vaniljsocker, bikarbonat och sirap i en matberedare
och mixa ljust och krämigt . MIXA sist i mjölet.
HACKA TOBLERONEN .
Stjälp ut degen på lätt-mjölat bakbord och arbeta in TOBLERONEN
för hand .
DELA degen i 3 bitar och forma dem till längder , lika långa som plåten.
Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och platta till dem något .
GRÄDDA mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Låt svalna helt och servera .
TIPS!
Förvara SNITTARNA i en burk med tätt-slutande lock , så bevaras
deras sprödhet längre .
LYCKA TILL !
Gillar DU TOBLERONE CHOKLAD ? Då gillar Du dessa .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin ,
1 dl strösocker ,
1 msk vaniljsocker ,
1/2 tsk bikarbonat ,
1 msk ljus sirap ,
2 dl vetemjöl ,
50 g TOBLERONE ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Lägg smör, socker, vaniljsocker, bikarbonat och sirap i en matberedare
och mixa ljust och krämigt . MIXA sist i mjölet.
HACKA TOBLERONEN .
Stjälp ut degen på lätt-mjölat bakbord och arbeta in TOBLERONEN
för hand .
DELA degen i 3 bitar och forma dem till längder , lika långa som plåten.
Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och platta till dem något .
GRÄDDA mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Låt svalna helt och servera .
TIPS!
Förvara SNITTARNA i en burk med tätt-slutande lock , så bevaras
deras sprödhet längre .
LYCKA TILL !
lördag 26 mars 2016
KLADDKAKA MED AFTER EIGHT 10 BITAR .
HEJSAN!
Har Du smakat denna ....mmm, jättegoda kladdkaka någon gång?
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör ,
2 ägg ,
2 dl strösocker ,
2 1/2 dl vetemjöl ,
3 msk kakaopulver ,
1 1/2 tsk bakpulver ,
100 g AFTER EIGHT ,
1 -2 päron ,
SERVERA MED : VISPAD GRÄDDE .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smält smöret .
VISPA ägg och socker vitt och pösigt .
Blanda samman vetemjöl, kakaopulver, och bakpulver ,vänd ner i äggsmeten
tillsammans med det smälta smöret .
SMÖRA och bröa en form med löstagbar botten , ca 21 cm i diameter .
Häll smeten i formen och stick ner bitar av AFTER EIGHT
i kakan och skalade klyftade päron .
GRÄDDA i mitten av ugnen i ca 20 minuter .
Den här kakan gjorde sin början under 70 talet , den bakades flitigt då .
LYCKA TILL !
Har Du smakat denna ....mmm, jättegoda kladdkaka någon gång?
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör ,
2 ägg ,
2 dl strösocker ,
2 1/2 dl vetemjöl ,
3 msk kakaopulver ,
1 1/2 tsk bakpulver ,
100 g AFTER EIGHT ,
1 -2 päron ,
SERVERA MED : VISPAD GRÄDDE .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smält smöret .
VISPA ägg och socker vitt och pösigt .
Blanda samman vetemjöl, kakaopulver, och bakpulver ,vänd ner i äggsmeten
tillsammans med det smälta smöret .
SMÖRA och bröa en form med löstagbar botten , ca 21 cm i diameter .
Häll smeten i formen och stick ner bitar av AFTER EIGHT
i kakan och skalade klyftade päron .
GRÄDDA i mitten av ugnen i ca 20 minuter .
Den här kakan gjorde sin början under 70 talet , den bakades flitigt då .
LYCKA TILL !
PÄRON MED VALNÖTSKOLASÅS , EFTERRÄTT 4 PORT .
HEJSAN !
SMAKA detta efter fisken !
HÄR ÄR RECEPTET :
LAG:
3 dl vatten ,
1 dl RÅSOCKER ,
1 msk citronsaft .
SÅS :
2 tsk vetemjöl ,
1 dl socker ,
100 g smör/margarin ,
1 msk citronsaft ,
100 g hackade valnötter ,
2 tsk riven färsk ingefära .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vatten och socker . RÖR om tills sockret smält och tillsätt citronsaften.
Skala päronen men låt skaften sitta kvar .
LÄGG ner päronen i lagen och sjud dem tills de känns mjuka men fortfarande
lite fasta ca 15 minuter . VÄND dem några gånger . Låt kallna i lagen .
LÄGG alla ingredienserna till kolasåsen i en kastrull och koka upp .
SERVERA: Päronen med valnötskolasåsen och lättvispad grädde .
LYCKA TILL !
SMAKA detta efter fisken !
HÄR ÄR RECEPTET :
LAG:
3 dl vatten ,
1 dl RÅSOCKER ,
1 msk citronsaft .
SÅS :
2 tsk vetemjöl ,
1 dl socker ,
100 g smör/margarin ,
1 msk citronsaft ,
100 g hackade valnötter ,
2 tsk riven färsk ingefära .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vatten och socker . RÖR om tills sockret smält och tillsätt citronsaften.
Skala päronen men låt skaften sitta kvar .
LÄGG ner päronen i lagen och sjud dem tills de känns mjuka men fortfarande
lite fasta ca 15 minuter . VÄND dem några gånger . Låt kallna i lagen .
LÄGG alla ingredienserna till kolasåsen i en kastrull och koka upp .
SERVERA: Päronen med valnötskolasåsen och lättvispad grädde .
LYCKA TILL !
SKINKINLINDAD FISKFILE 4 PORT.
HEJSAN!
DETTA ÄR ,
MUMS FILLIBABBA !
HÄR ÄR RECEPTET :
400g HOKIFILE , lätt tinad ,
salt och peppar ,
4 msk pesto ,
4 skivor Parmaskinka ,
RISOTTO :
1 hackad gul lök ,
2 msk smör .
2 dl ARBORIORIS ,
5 dl grönsaksbuljong ,
2 dl vitt vin
1/2 tsk salt , 2 krm peppar ,
2 dl riven PARMESANOST eller VÄSTERBOTTENOST .
SÅ HÄR GÖR DU :
TORKA av den lätt tinade fisken på hushållspapper.
Skär i 4 bitar . Salta och peppra .
Lägg en matsked Pesto på varje bit och linda en skinkskiva runt .
Lägg bitarna på ett ugnssäkert fat och tillaga i 200 grader , ca 20 min.
FRÄS löken i smör i en kastrull . TILLSÄTT Risgrynen och 4 dl grönsaksbuljong.
Låt riset koka på svag värme utan lock. RÖR då och då .
När vätskan kokat in efter ca 15 min , häll i ytterligare 1 grönsaksbuljong och vin.
Fortsätt att koka under omrörning tills all vätska kokat in .
RISOTTON SKA VARA KRÄMIG .
Salta och peppra och rör ner osten .
SERVERA Fisken med Risotton , tomater , gröna sojabönor , eller ärter.
SMAKLIG MÅLTID , LYCKA TILL !
FISKBIFFAR MED KRÄFTSALSA 4 PORT.
HEJSAN!
Detta måste Ni prova, någon av dagarna efter PÅSK , åt vi fiskbiffar ,
jättegoda väl värda att smaka !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g FISKFILE' torsk eller sej ,
1 tsk salt ,
1 krm svartpeppar ,
2 msk potatismjöl ,
1 1/2 dl MATLAGNINGSGRÄDDE ,
2 msk matfett ,
SWEET CHILISÅS TILL SERVERING .
KRÄFTSALSA :
1 burk KRÄFTSTJÄRTAR i lag , ca 150 g ,
1/4 gurka ,
1 avokado ,
2. tsk saft från lime ,
100 g småtomater ,
2 tärnade stora tomater,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR FISKFILEERNA i 2-3 cm breda skivor .
Lägg i mixer och tillsätt salt, svartpeppar, potatismjöl och grädde.
Mixa på medelhastighet , ca 60 sek. eller tills blandningen blivit smetig.
Låt stå och svälla lite .
HÄLL av lagen från KRÄFTSTJÄRTARNA, skär gurka och avokado i
små bitar . HÄLL över limesaft . SKÄR tomaterna i små klyftor . BLANDA salsan .
VÄRM matfettet i en stekpanna på medelvärme .
Klicka i Fisksmeten i omgångar med en stor matsked , gör 8 stycken , biffar .
Platta till lite lätt och stek 2-3 min. på varje sida .
SERVERA biffarna med ris , salsa och SWEET CHILISÅS .
LYCKA TILL ! GLA' FORTSÄTTNING PÅ PÅSKEN !
Detta måste Ni prova, någon av dagarna efter PÅSK , åt vi fiskbiffar ,
jättegoda väl värda att smaka !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g FISKFILE' torsk eller sej ,
1 tsk salt ,
1 krm svartpeppar ,
2 msk potatismjöl ,
1 1/2 dl MATLAGNINGSGRÄDDE ,
2 msk matfett ,
SWEET CHILISÅS TILL SERVERING .
KRÄFTSALSA :
1 burk KRÄFTSTJÄRTAR i lag , ca 150 g ,
1/4 gurka ,
1 avokado ,
2. tsk saft från lime ,
100 g småtomater ,
2 tärnade stora tomater,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR FISKFILEERNA i 2-3 cm breda skivor .
Lägg i mixer och tillsätt salt, svartpeppar, potatismjöl och grädde.
Mixa på medelhastighet , ca 60 sek. eller tills blandningen blivit smetig.
Låt stå och svälla lite .
HÄLL av lagen från KRÄFTSTJÄRTARNA, skär gurka och avokado i
små bitar . HÄLL över limesaft . SKÄR tomaterna i små klyftor . BLANDA salsan .
VÄRM matfettet i en stekpanna på medelvärme .
Klicka i Fisksmeten i omgångar med en stor matsked , gör 8 stycken , biffar .
Platta till lite lätt och stek 2-3 min. på varje sida .
SERVERA biffarna med ris , salsa och SWEET CHILISÅS .
LYCKA TILL ! GLA' FORTSÄTTNING PÅ PÅSKEN !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)