lördag 26 mars 2016
SKINKINLINDAD FISKFILE 4 PORT.
HEJSAN!
DETTA ÄR ,
MUMS FILLIBABBA !
HÄR ÄR RECEPTET :
400g HOKIFILE , lätt tinad ,
salt och peppar ,
4 msk pesto ,
4 skivor Parmaskinka ,
RISOTTO :
1 hackad gul lök ,
2 msk smör .
2 dl ARBORIORIS ,
5 dl grönsaksbuljong ,
2 dl vitt vin
1/2 tsk salt , 2 krm peppar ,
2 dl riven PARMESANOST eller VÄSTERBOTTENOST .
SÅ HÄR GÖR DU :
TORKA av den lätt tinade fisken på hushållspapper.
Skär i 4 bitar . Salta och peppra .
Lägg en matsked Pesto på varje bit och linda en skinkskiva runt .
Lägg bitarna på ett ugnssäkert fat och tillaga i 200 grader , ca 20 min.
FRÄS löken i smör i en kastrull . TILLSÄTT Risgrynen och 4 dl grönsaksbuljong.
Låt riset koka på svag värme utan lock. RÖR då och då .
När vätskan kokat in efter ca 15 min , häll i ytterligare 1 grönsaksbuljong och vin.
Fortsätt att koka under omrörning tills all vätska kokat in .
RISOTTON SKA VARA KRÄMIG .
Salta och peppra och rör ner osten .
SERVERA Fisken med Risotton , tomater , gröna sojabönor , eller ärter.
SMAKLIG MÅLTID , LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar