lördag 26 mars 2016

SKINKINLINDAD FISKFILE 4 PORT.


HEJSAN!

DETTA ÄR ,
MUMS  FILLIBABBA !

HÄR ÄR RECEPTET :
400g  HOKIFILE , lätt tinad ,
salt och peppar ,
4 msk pesto ,
4 skivor Parmaskinka ,

RISOTTO :
1 hackad  gul lök ,
2 msk  smör .
2 dl ARBORIORIS ,
5 dl grönsaksbuljong ,
2 dl vitt  vin
1/2 tsk salt , 2 krm peppar ,
2 dl  riven PARMESANOST  eller  VÄSTERBOTTENOST .

SÅ   HÄR  GÖR  DU :
TORKA  av den  lätt  tinade  fisken  på  hushållspapper.
Skär i 4 bitar . Salta och peppra .
Lägg en matsked Pesto på varje bit  och  linda en skinkskiva  runt .
Lägg bitarna på ett ugnssäkert  fat  och  tillaga  i  200 grader , ca 20 min.
FRÄS löken i smör i en kastrull . TILLSÄTT  Risgrynen  och 4 dl grönsaksbuljong.
Låt  riset  koka  på  svag  värme  utan  lock. RÖR  då och då .
När  vätskan  kokat  in  efter ca 15 min , häll i ytterligare  1 grönsaksbuljong och vin.
Fortsätt att  koka  under  omrörning  tills all vätska  kokat in .
RISOTTON SKA VARA KRÄMIG .
Salta och peppra  och rör ner osten .
SERVERA  Fisken med Risotton , tomater , gröna sojabönor  , eller ärter.

SMAKLIG MÅLTID ,  LYCKA TILL !

Inga kommentarer: