HEJSAN !
mmm...det här var smaskens kan Ni tro !
En favorit bland både stora och små .
En vegetarisk pastagratäng med både färg och smak .
Och rejäla portioner .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g pasta , t ex makaronihjul, skruvar, eller fjärilar
1 gul paprika ,
1 grön paprika ,
1 röd paprika ,
1 burk skivade champinjoner, ca 425 g,
1 purjolök ,
500 g lagrad ost (hälften i såsen och hälften ovanpå)
2 gula lökar ,
3 bananer ,
50 g smör/margarin ,
1 1/2 dl vetemjöl ,
2/3 liter mjölk ,
salt, svartpeppar och oregano, KNORR aromat ,
italiensk salladskrydda , 1 knippa persilja ,
Så här gör DU :
KOKA pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet .
Hacka paprikorna , löken och svampen i små bitar .
Fräs alltsammans i en klick matfett i en stekpanna .
SMÄLT matfettet i en kastrull . Tillsätt mjölet , rör om och späd med
mjölken lite i sänder . RÖR OM HELA TIDEN .
Sänk värmen när såsen är lagom tjock .
Riv hälften av osten och häll den i såsen och låt det smälta under omrörning .
Krydda rikligt och tillsätt klippt persilja .
VARVA pasta, paprika, lök, och svampmixen i en STOR ugnssäker form .
Översta lagret ska vara pasta . Häll ostsåsen över . Lägg skivad banan över.
Hyvla resten av osten i tunna skivor och täck över bananerna.
GRÄDDA mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter .
HOPPAS på SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Hyvla resten av osten
söndag 3 april 2016
MAKARONIFYLLD PAPRIKA 4 PORT.
HEJSAN !
Makaroner ? - med DURUMVETE- det går an ,
och paprikan blir så god i ugnen.
Smaka på detta !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g makaroner,
4 paprikor ,
1 stor gul lök ,
2 isterband ,
1/2 tsk mejram ,
salt å peppar ,
8 skivor ost .
Så här gör DU :
KOKA makaronerna enligt anvisning på förpackningen .
Dela paprikorna till 8 avlånga skålar .
Välj gärna paprikor i olika färg .
Förväll dem i lättsaltat vatten några minuter .
FRÄS den hackade löken med den mosade korven . Bryn lätt .
Blanda i makaronerna .
Krydda och smaka av med salt å peppar .
STÄLL paprikaskålarna i en ugnssäker form med kant.
Fyll dem med makaroniblandningen och häll det som inte ryms
runt om .
Lägg på ostskivorna och gratinera i 225 grader i ca 10 minuter .
SMAKLIG MÅLTID !
Glöm inte de gröna bladen, gärna MACHE SALLAD ...mums !
lördag 2 april 2016
FIBRIGA KANELBULLAR , 32 ST .
HEJSAN !
Skolutflykt ? - hur många smörgåsar man än packar ner,
så är det ju nästan alltid bara bullarna som blir uppätna .
MEN..nu ska det bli andra bullar ...
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst ,
4 dl ljummet vatten , 37 grader ,
2 dl KESELLA ,
1 dl strösocker ,
2 dl Grahamsmjöl ,
13- 14 dl vetemjöl + lite extra till ut- baket ,
FYLLNING :
50 g smör/margarin ,
1- 2 msk kanel ,
2- 4 msk socker ,
PENSLING :
1 ägg , + 2 msk hackad mandel
+ 1 msk pärlsocker .
Så här gör DU:
LÖS upp jästen i det ljumma vattnet och blanda i KESELLA,
socker, grahamsmjöl, och så mycket vetemjöl att det blir en fast deg.
Låt den jäsa till dubbel storlek ca 30 minuter .
KAVLA ut degen till en stor platta .
Bred på fyllningen av smör , strö på kanel och socker .
Rulla ihop och skär i ca 32 bitar .
LÄGG dem i Pappers-formar och låt dem jäsa i 30 min.
Pensla med ägg , strö på mandel och pärlsocker .
GRÄDDA 7- 9 MINUTER i UGN 225 GRADER.
LYCKA TILL !
SÖTPOTATISSALLAD MED MATPUMPA 6 PERS.
HEJSAN !
Gillar NI detta ?
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g DELIKATESSPOTATIS ,
200 g MATPUMPA ,
200 g sötpotatisar ,
200 g squash ,
2 msk olivolja ,
salt å peppar
Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 200 grader . Dela potatisen i mindre bitar .
Skala, kärna ur och dela squashen i mindre bitar .
Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja .
STEK i ugnen i 25- 30 minuter . Salta å peppra .
LYCKA TILL !
Gillar NI detta ?
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g DELIKATESSPOTATIS ,
200 g MATPUMPA ,
200 g sötpotatisar ,
200 g squash ,
2 msk olivolja ,
salt å peppar
Så här gör DU:
SÄTT ugnen på 200 grader . Dela potatisen i mindre bitar .
Skala, kärna ur och dela squashen i mindre bitar .
Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja .
STEK i ugnen i 25- 30 minuter . Salta å peppra .
LYCKA TILL !
VÅRLIG FLÄSKFILEWOK 1 PERSON.
HEJSAN !
Ibland blir det några skivor över ,då lägger jag dem i frysen för att
plocka fram vid ett senare tillfälle !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g äggnudlar ,
100 g FLÄSKFILE ,
2 vårlökar ,
50 g sockerärter ,
50 g små buketter av broccoli
SÅS :
1 tsk KINESISK soja ,
1/2 vitlöksklyfta ,
1 tsk honung ,
1 tsk TOMATPURE ,
ett par msk vatten ,
salt å peppar .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA ingredienserna till såsen .
Koka nudlarna .
SKÄR bort synligt fett från köttet och skär
i tunna skivor .
STRIMLA vårlöken .
Fräs köttet i het teflonpanna/eller värm .
Tillsätt grönsaker och fräs ytterligare
någon minut .
Tillsätt nudlar och sås och rör om tills
allt är varmt .
SMAKLIG MÅLTID !
Ibland blir det några skivor över ,då lägger jag dem i frysen för att
plocka fram vid ett senare tillfälle !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g äggnudlar ,
100 g FLÄSKFILE ,
2 vårlökar ,
50 g sockerärter ,
50 g små buketter av broccoli
SÅS :
1 tsk KINESISK soja ,
1/2 vitlöksklyfta ,
1 tsk honung ,
1 tsk TOMATPURE ,
ett par msk vatten ,
salt å peppar .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA ingredienserna till såsen .
Koka nudlarna .
SKÄR bort synligt fett från köttet och skär
i tunna skivor .
STRIMLA vårlöken .
Fräs köttet i het teflonpanna/eller värm .
Tillsätt grönsaker och fräs ytterligare
någon minut .
Tillsätt nudlar och sås och rör om tills
allt är varmt .
SMAKLIG MÅLTID !
fredag 1 april 2016
MANDELTÅRTA , 10 BITAR .
HEJSAN !
Smak på denna, ni ångrar er inte !
Ljuvligt god med kolasmak .
HÄR ÄR RECEPTET :
MARÄNG :
6 äggvitor ,
2 dl florsocker ,
200 g sötmandel
KOLAKRÄM :
2 1/2 dl vispgrädde ,
1 1/2 dl strösocker ,
1/2 dl sirap ,
TILL SERVERING :
3 dl vispgrädde .
SÅ HÄR GÖR DU:
VISPA äggvitorna till hårt skum . Tillsätt sockret , lite i taget ,
under kraftig vispning .
Vänd ner mandeln .
BRED ut smeten i en långpanna 25 x 35 cm , klädd med bakplåtspapper .
Om Du smörar pappret lossnar kakan lättare .
GRÄDDA mitt i ugnen , 175 grader , i 20-30 minuter .
Låt kakan svalna något innan pappret tas bort .
BLANDA alla ingredienser till kolakrämen i en kastrull .
Koka kraftigt tills krämen är tjockflytande, ljusbrun och har fått kolasmak 5-10 min.
Krämen tjocknar ytterligare när den kallnar .
BRED den varma krämen över kakan . Låt kallna .
Vispa grädden och garnera kakan med vinbär , eller vad Du tycker .
LYCKA TILL !
Smak på denna, ni ångrar er inte !
Ljuvligt god med kolasmak .
HÄR ÄR RECEPTET :
MARÄNG :
6 äggvitor ,
2 dl florsocker ,
200 g sötmandel
KOLAKRÄM :
2 1/2 dl vispgrädde ,
1 1/2 dl strösocker ,
1/2 dl sirap ,
TILL SERVERING :
3 dl vispgrädde .
SÅ HÄR GÖR DU:
VISPA äggvitorna till hårt skum . Tillsätt sockret , lite i taget ,
under kraftig vispning .
Vänd ner mandeln .
BRED ut smeten i en långpanna 25 x 35 cm , klädd med bakplåtspapper .
Om Du smörar pappret lossnar kakan lättare .
GRÄDDA mitt i ugnen , 175 grader , i 20-30 minuter .
Låt kakan svalna något innan pappret tas bort .
BLANDA alla ingredienser till kolakrämen i en kastrull .
Koka kraftigt tills krämen är tjockflytande, ljusbrun och har fått kolasmak 5-10 min.
Krämen tjocknar ytterligare när den kallnar .
BRED den varma krämen över kakan . Låt kallna .
Vispa grädden och garnera kakan med vinbär , eller vad Du tycker .
LYCKA TILL !
GRILJERADE KYCKLINBEN 6 PORT .
HEJSAN !
GILLAR NI DETTA ?
HÄR ÄR RECEPTET :
6 ST KYCKLINGBEN.
MARINAD:
1 msk finhackad syltad ingefära ,
1 msk hackad timjan ,
3 msk DIJON-senap ,
3 msk flytande honung ,
3 msk vispgrädde ,
1/2 msk pressad citronsaft ,
1 msk hela gula senapsfrön ,
salt å svartpeppar .
SÅS:
2 dl CREME Fraiche ,
3 msk av marinaden .
SÅ HÄR GÖR DU :
Blanda ihop ingredienserna till marinaden .
Lägg undan 3 msk av marinaden till såsen .
(OBS: Detta måste ske innan kycklingen läggs ner i marinaden )
Lägg ner kycklingbenen i resten av marinaden .
Låt marinera i minst 20 minuter , helst över natten .
Ugnsbaka benen gyllenbruna ca 20 minuter i 200 grader och
ös med spadet efter halva tiden .
BLANDA CREME Fraiche med den sparade marinaden.
Klä toppen av kycklingklubban med en bit folie .
SERVERA MED SÅSEN .
LYCKA TILL !
GILLAR NI DETTA ?
HÄR ÄR RECEPTET :
6 ST KYCKLINGBEN.
MARINAD:
1 msk finhackad syltad ingefära ,
1 msk hackad timjan ,
3 msk DIJON-senap ,
3 msk flytande honung ,
3 msk vispgrädde ,
1/2 msk pressad citronsaft ,
1 msk hela gula senapsfrön ,
salt å svartpeppar .
SÅS:
2 dl CREME Fraiche ,
3 msk av marinaden .
SÅ HÄR GÖR DU :
Blanda ihop ingredienserna till marinaden .
Lägg undan 3 msk av marinaden till såsen .
(OBS: Detta måste ske innan kycklingen läggs ner i marinaden )
Lägg ner kycklingbenen i resten av marinaden .
Låt marinera i minst 20 minuter , helst över natten .
Ugnsbaka benen gyllenbruna ca 20 minuter i 200 grader och
ös med spadet efter halva tiden .
BLANDA CREME Fraiche med den sparade marinaden.
Klä toppen av kycklingklubban med en bit folie .
SERVERA MED SÅSEN .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)