lördag 2 april 2016

FIBRIGA KANELBULLAR , 32 ST .


 HEJSAN !

Skolutflykt ? - hur många smörgåsar man än packar ner,
så är det ju nästan alltid bara bullarna som blir uppätna .
MEN..nu ska det bli andra bullar ...

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst ,
4 dl ljummet vatten ,  37 grader ,
2 dl KESELLA ,
1 dl strösocker ,
2 dl Grahamsmjöl ,
13- 14 dl vetemjöl + lite extra till ut- baket ,

FYLLNING :
50 g smör/margarin ,
1- 2 msk  kanel ,
2- 4 msk socker ,

PENSLING :
1 ägg , + 2 msk hackad mandel
+ 1 msk pärlsocker .

Så här gör DU:
LÖS upp jästen i det ljumma vattnet  och blanda i KESELLA,
socker, grahamsmjöl, och så mycket vetemjöl att det blir en fast deg.
Låt den jäsa till dubbel storlek  ca 30 minuter .
KAVLA  ut degen till en stor platta .
Bred på fyllningen  av smör , strö på kanel och socker .
Rulla ihop och skär i ca 32 bitar .
LÄGG dem i Pappers-formar och låt dem jäsa i 30 min.
Pensla  med  ägg , strö på mandel och pärlsocker .
GRÄDDA  7- 9 MINUTER  i UGN  225 GRADER.
LYCKA TILL !


Inga kommentarer: