lördag 2 april 2016
FIBRIGA KANELBULLAR , 32 ST .
HEJSAN !
Skolutflykt ? - hur många smörgåsar man än packar ner,
så är det ju nästan alltid bara bullarna som blir uppätna .
MEN..nu ska det bli andra bullar ...
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst ,
4 dl ljummet vatten , 37 grader ,
2 dl KESELLA ,
1 dl strösocker ,
2 dl Grahamsmjöl ,
13- 14 dl vetemjöl + lite extra till ut- baket ,
FYLLNING :
50 g smör/margarin ,
1- 2 msk kanel ,
2- 4 msk socker ,
PENSLING :
1 ägg , + 2 msk hackad mandel
+ 1 msk pärlsocker .
Så här gör DU:
LÖS upp jästen i det ljumma vattnet och blanda i KESELLA,
socker, grahamsmjöl, och så mycket vetemjöl att det blir en fast deg.
Låt den jäsa till dubbel storlek ca 30 minuter .
KAVLA ut degen till en stor platta .
Bred på fyllningen av smör , strö på kanel och socker .
Rulla ihop och skär i ca 32 bitar .
LÄGG dem i Pappers-formar och låt dem jäsa i 30 min.
Pensla med ägg , strö på mandel och pärlsocker .
GRÄDDA 7- 9 MINUTER i UGN 225 GRADER.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar