onsdag 25 oktober 2017
FISKGRATÄNG MED PEPPARROTSKESO, 4 PORT.
HEJSAN !
Smaka på det här !
Så himla gott , kan Du tro !
HÄR ÄR RECEPTET :
800 g fryst TORSKRYGGSFILE' .
1 liten grön squash ,
2 små morötter ,
1 äpple ,
1 tsk olivolja ,
salt,
svartpeppar ,
1 liten burk naturell Keso , 250 g
100 g yoghurt färskost ,
1 msk riven pepparrot ,
1 msk hackad gräslök.
SÅ HÄR GÖR DU :
TINA fisken .
SÄTT ugnen på 200 grader.
Skär squash i slantar .
Skala och skär morötter i slantar .
Skär äpplet i tunna skivor .
Lägg squash, morötter och äpple
i en ugnsfast form .
Häll på olja och strö på salt och peppar .
FÖRDELA torsk-FILEERNA på grönsakerna.
Blanda ihop keso, färskost och pepparrot.
Smaka av med salt och peppar .
Fördela över fisken och strö på gräslök.
SÄTT IN I UGNEN 20 MIN.
LYCKA TILL !
AVOKADO- OCH CRABSTICKSALLAD, 2 PORT.
HEJSAN !
Inte dumt alls ! mmm...
HÄR ÄR RECEPTET :
1 Avokado ,
100 g CR ABSTICKS ,
1 msk hackad dill,
2 msk gräddfil ,
1 msk lättmajonnäs ,
en fjärdedels citron ,
50 g sallad,
DEKORATION :
citronskivor och dill,
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA avokadon och skär i skivor .
Skär CRABSTICKS i stavar .
Blanda avokado, dill ,gräddfil och
majonnäs i en skål .
SMAKA av med salt, peppar och lite citronsaft.
SERVERA med sallad och Dekorera
med citronskivor och dill .
Hoppas att det smakar !
LYCKA TILL !
FILLIMPA 2 LIMPOR .
HEJSAN !
Smaka på detta gör-goa bröd ,
Du tror det inte !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 1/2 dl rågsikt ,
1 dl Kruska-kli ,
0,5 dl vetegroddar ,
2 tsk salt ,
4 tsk bikarbonat ,
1 äpple ,
2 dl Kokos-mjöl ,
2 dl majsmjöl ,
1 dl Mandel-mjöl ,
2 ,5 dl Rågkross ,
1 dl hackade torkade aprikoser,
1 dl solrosfrön ,
0,5 dl CHIAFRÖN ,
0, 5 dl mörk sirap ,
1 liter FJÄLLFIL ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
BLANDA ihop alla ingredienser i en skål
och fördela smeten i 2 brödformar .
SÄTT in längst ner i ugnen i ca 50 minuter
eller tills brödet är klart .
LÅT svalna och skär upp brödet i 15 skivor
per limpa .
LYCKA TILL !
söndag 22 oktober 2017
RUTOR MED MARSHMALLOWS & NÖTTER CA 50 BITAR .
HEJSAN !
MMM....så himla goda , - visst blir man gottsugen ibland ?
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g mörk choklad , av hög kvalitet
100 g mjölkchoklad ,
1 msk smör/margarin,
ca 300 g kondenserad mjölk ,
ca 75 g valnötter och pistagemandel,
ca 2 dl minimarshmallows , eller
godissockerbitar som delas i 4 bitar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BRYT chokladen i bitar och lägg i en skål
tillsammans med smör och kondenserad mjölk.
Rör då och då tills allt har smält .
Låt svalna något .
RÖR försiktigt ner nötterna , utan att röra för
mycket , vänd till slut ner marshmallows med
några få tag .
HÄLL genast smeten i en bakpappersklädd form
ca 21x21 cm .
LÅT stelna svalt i minst 4 timmar .
Skär i rutor .
TIPS !
Till rutorna :
Vik en form av bakplåtspapper och
fäst samman i hörnen ,
med en häftklammer.
lördag 21 oktober 2017
KÖTTBULLAR MED FETAOST 4 PORT.
HEJSAN !
Prova det här !
HÄR ÄR RECEPTET:
600 g köttfärs ,
1 burk mini CREME Fraiche ,
1 ägg ,
150 g fetaost , i kuber
salt och peppar ,
rapsolja till stekning ,
TOMATSÅS :
1 burk krossade tomater ,
10 blad färsk basilika ,
1 stor lök i klyftor eller riven ,
4 pressade vitlöksklyftor ,
salt och peppar .
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA ingredienserna till köttbullarna
utom fetaosten .
RULLA stora köttbullar och tryck i feta-
osten i mitten .
BRYN bollarna i en stekpanna med lite
Rapsolja och lägg dem sedan i tomatsåsen.
FETAOSTEN som blir över lägger Du till
sist i tomatsåsen och låter det puttra 15-20 min.
ÄT grönsallad till .
LYCKA TILL !
BULGURWOK 4 PERS.
HEJSAN !
HIMLAGOTT !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl bulgur ,
6 dl vatten eller grönsaksbuljong ,
2 msk rapsolja ,
5 dl djupfrysta wokgrönsaker ,
2 nektariner, delade i klyftor
1 tsk curry ,
0,5 tsk spiskummin,
salt och peppar ,
1 dl mild lättyoghurt , naturell
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA bulgur i vatten eller buljong enligt
instruktionerna på förpackningen .
HETTA upp olja i en panna och fräs
grönsaker , nektariner och bulgur .
KRYDDA med curry , spiskummin , salt
och peppar .
HÄLL på en skvätt buljong om det verkar
torrt .
SERVERA med yoghurt och kyckling .
LYCKA TILL !
HASSELNÖTSPANERAD TORSKFILE' . 4 PORT .
HEJSAN !
Å ... Det här är gott ....njuter !
HÄR ÄR RECEPTET :
500-600 g TORSKFILE' ,
(eller annan vit fisk)
1 dl hasselnötskärnor ,
salt och peppar ,
1 msk rapsolja ,
200 g rödbetor, rivna
4 dl ris ,
eller 600 g potatis ,
VINÄGRETT :
2 msk olivolja ,
2 tsk vinäger ,
salt och peppar .
SÅ HÄR GÖR DU :
TORKA av fisken och dela den i bitar .
Mal nötkärnorna i en mandelkvarn ,
(eller finhacka i mixer ).
Rosta gärna hasselnötterna i torr stekpanna
innan de mals , för nötigare smak .
Blanda med salt och peppar efter smak .
VÄND fiskbitarna i nötmjölet .
Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek
fisken på svag värme på båda sidor , i ca 8 min,
tills fisken är vit rakt igenom .
Blanda rödbetsrivet med vinägretten.
SERVERA med ris eller kokt potatis .
HOPPAS DET SMAKAR !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)