lördag 21 oktober 2017

HASSELNÖTSPANERAD TORSKFILE' . 4 PORT .



                   HEJSAN !

Å ... Det  här  är  gott ....njuter !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
500-600  g TORSKFILE' ,
(eller annan vit fisk)
1  dl  hasselnötskärnor ,
 salt  och  peppar ,
1  msk  rapsolja ,
200  g  rödbetor,  rivna
4  dl  ris ,
eller  600 g  potatis ,

VINÄGRETT :
2 msk  olivolja ,
2  tsk  vinäger ,
salt  och  peppar .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
TORKA  av  fisken  och  dela  den  i  bitar .
Mal  nötkärnorna  i  en  mandelkvarn ,
(eller  finhacka  i  mixer ).
Rosta  gärna  hasselnötterna  i  torr  stekpanna
innan  de  mals ,  för  nötigare  smak .
Blanda  med  salt  och  peppar  efter  smak .
VÄND  fiskbitarna  i  nötmjölet .
Hetta  upp  rapsolja  i  en  stekpanna  och  stek
fisken  på  svag  värme  på  båda  sidor ,  i  ca  8  min,
tills  fisken  är  vit  rakt  igenom .
Blanda  rödbetsrivet   med   vinägretten.

SERVERA   med  ris  eller  kokt  potatis .

HOPPAS  DET  SMAKAR !

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: