lördag 21 oktober 2017
HASSELNÖTSPANERAD TORSKFILE' . 4 PORT .
HEJSAN !
Å ... Det här är gott ....njuter !
HÄR ÄR RECEPTET :
500-600 g TORSKFILE' ,
(eller annan vit fisk)
1 dl hasselnötskärnor ,
salt och peppar ,
1 msk rapsolja ,
200 g rödbetor, rivna
4 dl ris ,
eller 600 g potatis ,
VINÄGRETT :
2 msk olivolja ,
2 tsk vinäger ,
salt och peppar .
SÅ HÄR GÖR DU :
TORKA av fisken och dela den i bitar .
Mal nötkärnorna i en mandelkvarn ,
(eller finhacka i mixer ).
Rosta gärna hasselnötterna i torr stekpanna
innan de mals , för nötigare smak .
Blanda med salt och peppar efter smak .
VÄND fiskbitarna i nötmjölet .
Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek
fisken på svag värme på båda sidor , i ca 8 min,
tills fisken är vit rakt igenom .
Blanda rödbetsrivet med vinägretten.
SERVERA med ris eller kokt potatis .
HOPPAS DET SMAKAR !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar