lördag 17 februari 2018
LAX UNDER FRASIGT TÄCKE, 4 PORT.
HEJSAN !
mmm.... Det här måste Ni smaka !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 portionsbitar LAXFILE'
2 skivor vitt bröd ,
1 dl hackade örter ,
dill, persilja och gräslök,
50 g smält smör ,
UGN : 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG LAXFILEERNA i en ugnsfast form .
RV brödet och blanda med hackade örter.
Strö blandningen över laxen och ringla över
det smälta smöret .
GRATINERA mitt i ugnen tills brödet är frasigt
ca 15 minuter .
SERVERA med potatismos .
mmm....
LYCKA TILL !
KALASGOD GRATÄNG MED BANAN & JORDNÖTTER . 4 PORT.
HEJSAN !
Fyll en form !
En härlig allt-i-ett-rätt är den här krämiga
rotsaksgratängen med banan och jordnötter .
mmm....himla god !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 palsternackor, 400 g
1/2 rotselleri, 200 g
4 morötter, 400 g
1 purjolök ,
2 dl CREME Fraiche ,
3 1/2 dl mjölk ,
1-2 tsk curry ,
salt , peppar ,
100 g riven ost ,
2 bananer ,
100 g Torr- rostade jordnötter ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA rotfrukterna och riv dem grovt .
Rensa och skiva purjolöken fint .
Blanda rotfrukter och lök .
VÄRM CREME Fraiche, mjölk och curry
i en kastrull .
Vispa till en slät sås och häll över
grönsakerna .
Rör så att allt blandas . Salta och peppra .
FÖRDELA blandningen i smord ugnssäker
form.
Strö över ost .
Ugnsbaka 20 minuter i 200 grader tills
gratängen fått färg .
SKÄR bananerna i skivor .
Fördela dem på gratängen och strö över
jordnötterna .
GRÄDDA i 5 - 10 minuter till .
SMAKLIG MÅLTID !
FYLLT KALKONBRÖST 4 PERS.
HEJSAN !
mmm...
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kalkonbröst ,
1 dl finhackade torkade tomater ,
3 finhackade vitlöksklyftor ,
1 kvist färsk salvia ,
salt och malen vitpeppar ,
smör / margarin till stekning .
SÅS :
Steksky ,
2 dl grädde ,
TILLBEHÖR :
klyftpotatis ,
enkel sallad ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
SKÄR upp kalkonbröstet så att det fläks ut.
Fördela tomat, vitlök och salvia på köttet .
Salta, peppra och rulla ihop .
Stick grillpinnar eller tandpetare genom bröstet
så att det håller ihop .
HETTA upp en klick smör i en stekpanna som
tål ugnsvärme .
Stek kalkonen runt om tills den får fin färg och
efterstek i ugnen minst 20 minuter .
Stick med en tunn sticka och är köttsaften som
kommer ut klar är köttet färdigt .
KOKA ur pannan med grädden .
SKIVA upp bröstet och servera med klyftpotatis,
sallad och sås .
Underbart gott !
LYCKA TILL !
fredag 16 februari 2018
LJUMMEN BULGURSALLAD 4 PORT.
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
Hacka en gul lök .
Dela 1 paket cocktailtomater
i halvor .
Koka 4 portioner bulgur , enligt anvisningar
på paketet(brukar vara ca 1 dl bulgur/3 dl vatten/
port, ca 10- 12 min)
Blanda ner den hackade löken , tomaterna ,
ca 75 g färsk spenat och 2 msk olivolja.
Smaksätt med några droppar citron, salt och
nymalen peppar .
SERVERA med rökt lax .
LYCKA TILL !
KALLJÄSTA HONUNGSRUTOR, 24 ST.
HEJSAN !
Himla goda bullar, som jäser över natten i kylen !
HÄR ÄR RECEPTET :
30 g jäst ,
3 dl mjölk ,
2 msk flytande smör /margarin ,
1 msk flytande honung ,
1/2 dl Kesella ,
1 1/2 dl rivna morötter ,
ca 8 - 9 dl vetemjöl Special ,
UGN 200 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA ner jästen i en degbunke .
Häll över den kalla mjölken och rör
om så att jästen löser sig .
TILLSÄTT smör/margarin, honung, kesella,
morötter och det mesta av mjölet .
Knåda degen kraftigt tills den är blank
och smidig .
PLATTA ut degen i en bakpappersklädd
långpanna .
Skär eller sporra ut 24 degrutor i degplattan .
TÄCK över och ställ långpannan i kylen
över natten .
TA fram långpannan och låt bröden jäsa i
rumstemperatur tills ugnen är varm .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 18 -20 min
eller tills brödet har fin färg och känns torrt.
LÅT brödet kallna på galler under duk .
Bryt sedan isär rutorna och servera till frukosten .
LYCKA TILL !
ASIATISK STROGANOFF MED KOKOSMJÖLK . 4 PORT.
HEJSAN !
mmm.... !
Med kokosmjölk och SWEET Chilisås får stroganoffen
en ny karaktär, men är fortfarande lika enkel att
svänga ihop .
Grytan är inte kryddstark .
Kokt MATVETE eller ris passar bra att servera till,
liksom wokade grönsaker .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g falukorv ,
2 gula lökar ,
2 msk Tomat-pure' ,
1 burk kokosmjölk , 400 ml.
5 msk SWEET Chilisås ,
FLINGSALT ,
hackad persilja ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR falukorven i 1/2 cm tjocka strimlor .
Skala och hacka löken .
BRYN korv och lök i en panna med smör.
TILLSÄTT Tomat-pure' och rör om .
Häll på kokosmjölk och chilisås .
Koka ihop några minuter .
SMAKA av med salt .
Strö över hackad persilja .
SMAKLIG MÅLTID
och
LYCKA TILL !
torsdag 15 februari 2018
MIN FRUKOST - HAVREGRYNSGRÖT MED ÄPPLE OCH KARDEMUMMA 4 PORT.
HEJSAN !
mmm... goaste frukosten jag vet !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl fiberhavregryn eller vanliga havregryn,
9 dl vatten ,
1 äpple i små tärningar ,
1 tsk salt ,
1 tsk stött kardemumma ,
SÅ HÄR GÖR DU :
Mät upp havregryn , kallt vatten , äppelbitar, salt
och kardemumma i en kastrull .
Rör om då och då och koka på svag värme
ca 5 minuter .
SERVERA gröten med mjölk, extra äppelbitar
(som kan vara rårivna på grova sidan)
och eventuellt lite strösocker .
Hoppas på god frukost !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)