fredag 16 februari 2018

KALLJÄSTA HONUNGSRUTOR, 24 ST.



                 HEJSAN !

Himla  goda  bullar,  som  jäser  över  natten i  kylen !

HÄR  ÄR   RECEPTET :
30  g  jäst ,
3  dl  mjölk ,
2  msk  flytande  smör /margarin ,
1  msk  flytande  honung ,
1/2   dl  Kesella  ,
1 1/2  dl  rivna  morötter ,
ca  8 - 9  dl  vetemjöl Special ,
UGN  200 grader .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMULA  ner  jästen  i  en  degbunke .
Häll  över  den  kalla  mjölken  och  rör
om  så  att  jästen  löser  sig .
TILLSÄTT  smör/margarin,  honung,  kesella,
morötter  och  det  mesta  av  mjölet .
Knåda  degen  kraftigt  tills  den  är  blank
och  smidig .
PLATTA  ut  degen  i  en  bakpappersklädd
långpanna .
Skär  eller  sporra  ut  24  degrutor  i  degplattan .
TÄCK  över  och  ställ  långpannan  i  kylen 
över  natten .
TA  fram  långpannan  och  låt  bröden  jäsa  i
rumstemperatur  tills  ugnen  är  varm .
GRÄDDA  i  nedre  delen  av  ugnen  ca  18 -20 min
eller  tills  brödet  har  fin  färg  och  känns  torrt.
LÅT  brödet  kallna  på  galler  under  duk .
Bryt  sedan  isär  rutorna  och  servera  till  frukosten .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: