lördag 17 februari 2018

FYLLT KALKONBRÖST 4 PERS.



                       HEJSAN !

mmm...
HÄR ÄR  RECEPTET :
500   g  kalkonbröst ,
1  dl  finhackade  torkade  tomater ,
3  finhackade  vitlöksklyftor ,
1  kvist  färsk  salvia ,
salt  och  malen  vitpeppar ,
smör / margarin  till  stekning .
SÅS :
Steksky ,
2  dl  grädde ,
TILLBEHÖR :
klyftpotatis ,
enkel  sallad ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  225  grader .
SKÄR  upp  kalkonbröstet  så  att  det  fläks  ut.
Fördela  tomat,  vitlök  och  salvia  på  köttet .
Salta,  peppra   och  rulla  ihop .
Stick  grillpinnar  eller  tandpetare  genom  bröstet
så  att  det  håller  ihop .
HETTA  upp  en  klick  smör  i  en  stekpanna  som
tål  ugnsvärme .
Stek  kalkonen  runt  om  tills  den  får  fin  färg  och
efterstek  i  ugnen  minst  20  minuter .
Stick  med  en  tunn  sticka  och  är  köttsaften  som
kommer  ut  klar  är  köttet  färdigt .
KOKA  ur  pannan   med  grädden .
SKIVA  upp  bröstet  och  servera  med  klyftpotatis,
sallad  och  sås .

Underbart  gott !

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: