lördag 17 februari 2018
FYLLT KALKONBRÖST 4 PERS.
HEJSAN !
mmm...
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kalkonbröst ,
1 dl finhackade torkade tomater ,
3 finhackade vitlöksklyftor ,
1 kvist färsk salvia ,
salt och malen vitpeppar ,
smör / margarin till stekning .
SÅS :
Steksky ,
2 dl grädde ,
TILLBEHÖR :
klyftpotatis ,
enkel sallad ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
SKÄR upp kalkonbröstet så att det fläks ut.
Fördela tomat, vitlök och salvia på köttet .
Salta, peppra och rulla ihop .
Stick grillpinnar eller tandpetare genom bröstet
så att det håller ihop .
HETTA upp en klick smör i en stekpanna som
tål ugnsvärme .
Stek kalkonen runt om tills den får fin färg och
efterstek i ugnen minst 20 minuter .
Stick med en tunn sticka och är köttsaften som
kommer ut klar är köttet färdigt .
KOKA ur pannan med grädden .
SKIVA upp bröstet och servera med klyftpotatis,
sallad och sås .
Underbart gott !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar