tisdag 1 maj 2018
KASSLER MED BANAN OCH CURRY ...4 PERS.
HEJSAN !
Detta var mmm....himla gott med banan emellan .
Varsågoda !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g benfri kassler ,
4 stora bananer ,
3 dl vispgrädde ,
1-2 tsk curry ,
1 tsk paprikapulver ,
GARNERING :
hackad persilja ,
SERVERING :
kokt ris , sallad, gurka
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
SKÄR kasslern i 1 cm tjocka skivor .
SKALA bananerna och dela dem på
mitten.
DELA halvorna på längden .
LÄGG kasslerskivorna på ett ugnssäkert
fat med en bananbit mellan varje skiva.
VISPA grädden lätt med curryn och
paprikapulvret och bre över kasslern .
GRATINERA i ugnen i 20 - 25 minuter.
STRÖ över hackad persilja .
SERVERA med kokt ris, sallad och gurka .
SMAKLIG MÅLTID !
BLÅBÄRSDESSERT MED VIT CHOKLAD, 4 PERS.
HEJSAN !
Läcker smördeg ihop med blåbär
och vit choklad .
Oemotståndligt gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl blåbär, ca 200 g,
4 frysta smördegsplattor,
ca 10x 10 cm ,
50 g vit choklad ,
1 msk potatismjöl ,
1 msk MUSCOVADO-socker
eller rörsocker ,
SERVERING :
Glass ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
LÄGG ut smördegen på bakpappersklädd plåt.
HACKA chokladen ganska fint och fördela
hälften mitt på smördegsplattorna .
BLANDA upp blåbären med resten av chokladen
samt potatismjöl och fördela det mitt på
smördegsplattorna .
STRÖ gärna över MUSCOVADO- socker eller
rörsocker och tillaga i mitten av ugnen i ca 20
minuter .
SERVERA gärna med en kula glass .
Busenkel dessert som Du alltid lyckas med !
LYCKA TILL !
MJUK KAKA MED RIVET ÄPPLE OCH BLÅBÄRSFROSTING .....14 BITAR .
HEJSAN !
Av blåbär, färskost och florsocker
gör Du en god glasyr till vår maffiga
mjuka äppelkaka .
HÄR ÄR RECEPTET :
125 g smör / margarin ,
4 ägg ,
4 dl strösocker ,
3 dl vetemjöl ,
2 tsk vaniljsocker ,
2 tsk bakpulver ,
1 tsk malen kardemumma ,
2 dl mjölk ,
3 dl grovt rivet äpple (ca 4 ST)
BLÅBÄRSFROSTING:
1 1/2 dl frysta blåbär, tinade
100 g naturell färskost ,
1/2 dl florsocker ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smält smöret på låg värme .
VISPA ägg och socker vitt och pösigt .
Rör ihop de torra ingredienserna och
vänd ner i äggsmeten .
Tillsätt smör och mjölk .
Rör till en jämn smet .
TILLSÄTT de grovt rivna äpplena i smeten .
SMÖRA och bröa en rund form.
Häll ner smeten och grädda i mitten av ugnen
i ca 50 minuter .
Prova med en sticka , kakan ska inte vara kladdig.
BLÅBÄRSFROSTING :
MIXA alla ingredienser med en stavmixer och spritsa
eller bre uppepå kakan när den svalnat .
LYCKA TILL !
måndag 30 april 2018
ITALIENSK FLÄSKFILEGRATÄNG 4 PERS.
HEJSAN !
FLÄSKFILE med italienska smaker blir till en
alldeles underbar gratäng .
Smaka Ni också ,- Varsågoda !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 FLÄSKFILE ca 800 g ,
salt å peppar ,
smör / margarin ,
till stekning ,
ca 10 minitomater ,
gärna olika färger
2 msk olivolja ,
4 vitlöksklyftor ,
1 röd chilifrukt ,
ca 10 svarta oliver ,
1/2 dl vitt vin ,
2 dl grädde ,
2 grillade paprikor ,
1 kula mozzarella ,
ca 125 g
1 dl grovhackade valnötter ,
TOPPING :
1 liten squash ,
4 salladslökar ,
2 msk olivolja ,
1 tsk rivet citronskal ,
några nypor FLINGSALT ,
SERVERING :
Klyftpotatis ,
sallad,
SÅ HÄR GÖR DU :
PUTSA FILEN ren från hinnor och krydda
runt om med salt och peppar .
Stek gyllenbrun i lite smör på ganska låg
värme i en stekpanna , ca 10 minuter .
Vänd då och då på FILE'N .
SÄTT ugnen på 200 grader .
Halvera tomaterna och lägg i en kastrull.
Häll på olivoljan .
Hacka vitlöken och den urkärnade chilin
och tillsätt tillsammans med oliverna .
Fräs under omrörning i ca 5 minuter .
HÄLL på vinet och grädden och låt allt
koka i ca 10 minuter .
Smaka av med salt och peppar och häll
såsen i en eldfast form .
SKIVA FLÄSKFILEN och dela paprikorna
i bitar .
Varva dessa ovanpå tomatsåsen i formen .
Riv mozzarellan och strö över gratängen .
Avsluta med valnötter och gratinera i ugnen
ca 20 minuter .
HYVLA squashen tunt på längden och skär
salladslöken tunt .
Lägg i en skål tillsammans med olivolja ,
citronskal och FLINGSALT .
Rör om försiktigt i någon minut .
TA UT formen ur ugnen och garnera med
hyvlad squash .
SERVERA med t ex ugnsbakad klyftpotatis
och en sallad .
LYCKA TILL !
En riktig festgratäng !
söndag 29 april 2018
FLÄSKFILE MED SOLTORKADE TOMATER ,.....4 PORT.
HEJSAN !
Så jättegott ihop !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g FLÄSKFILE ,
1 msk smör / margarin ,
1 strimlad rödlök ,
2 pressade vitlöksklyftor ,
1 ,5 dl vatten ,
2 dl matlagningsgrädde ,
200 g soltorkade tomater,
1 tsk salt ,
0 , 5 tsk svartpeppar ,
TILL SERVERING :
500 g FÄRSK FETTUCCINI
eller bandpasta ,
hyvlad parmesanost ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp saltat pastavatten .
Skiva köttet i 1 cm tjocka skivor .
Stek i smör så att skivorna får fin
färg, ca 4 minuter .
LYFT ur köttet och lägg i lök, vitlök .
Stek under omrörning någon minut .
Häll i vatten, grädde och strimlade tomater.
Lägg tillbaka köttet, salta och peppra , låt
småputtra i ca 5 minuter .
KOKA pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Blanda med grytan och toppa med parmesan .
LYCKA TILL !
lördag 28 april 2018
STEKT RIS MED KÖTTFÄRS , 4 PORT .
HEJSAN !
mmm.... !
HÄR ÄR RECEPTET :
6 dl kokt basmatiris ,
1 msk olja ,
500 g nötfärs ,
1 finhackad gul lök ,
1 pressad vitlöksklyfta ,
2 tärnade röda paprikor ,
2-3 msk SAMBAL OELEK ,
1 tsk salt ,
1 tsk svartpeppar ,
2 dl hackad persilja ,
TILL SERVERING :
4 ägg ,
1 msk olja ,
0,5 tsk FLINGSALT ,
0,5 tsk svartpeppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
STEK köttfärsen i olja på hög värme tills
den får fin färg .
Sänk värmen, lägg i lök, vitlök, paprika
och SAMBAL OELEK, stek några min.
Smaka av med salt och peppar .
TILLSÄTT riset och stek tills det är varmt ,
vänd ner persilja .
STEK äggen i olja så som Ni vill ha dem .
Salta och peppra .
LYCKA TILL !
KOLBULLE , 6 PORT .
HEJSAN !
Smaka på detta, någon av Er, kanske har smakat det förr.
HÄR ÄR RECEPTET :
300 g tärnat rimmat eller rökt sidfläsk ,
4 1/2 dl vatten ,
3 dl vetemjöl ,
1 tsk salt ,
30 g smör / margarin ,
TILL SERVERING :
rårörda lingon .
SÅ HÄR GÖR DU :
HETTA upp en stekpanna och stek fläsket knaprigt
under omrörning .
Lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av .
BLANDA ihop vatten, mjöl och salt till en smet
och vänd ner fläsket .
STEK kolbullarna som pannkakor i smör i en stek-
panna på medelvärme .
SERVERA de nystekta kolbullarna/pannkakorna
direkt med rårörda lingon .
Riktigt gott !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)