tisdag 1 maj 2018
MJUK KAKA MED RIVET ÄPPLE OCH BLÅBÄRSFROSTING .....14 BITAR .
HEJSAN !
Av blåbär, färskost och florsocker
gör Du en god glasyr till vår maffiga
mjuka äppelkaka .
HÄR ÄR RECEPTET :
125 g smör / margarin ,
4 ägg ,
4 dl strösocker ,
3 dl vetemjöl ,
2 tsk vaniljsocker ,
2 tsk bakpulver ,
1 tsk malen kardemumma ,
2 dl mjölk ,
3 dl grovt rivet äpple (ca 4 ST)
BLÅBÄRSFROSTING:
1 1/2 dl frysta blåbär, tinade
100 g naturell färskost ,
1/2 dl florsocker ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smält smöret på låg värme .
VISPA ägg och socker vitt och pösigt .
Rör ihop de torra ingredienserna och
vänd ner i äggsmeten .
Tillsätt smör och mjölk .
Rör till en jämn smet .
TILLSÄTT de grovt rivna äpplena i smeten .
SMÖRA och bröa en rund form.
Häll ner smeten och grädda i mitten av ugnen
i ca 50 minuter .
Prova med en sticka , kakan ska inte vara kladdig.
BLÅBÄRSFROSTING :
MIXA alla ingredienser med en stavmixer och spritsa
eller bre uppepå kakan när den svalnat .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar