tisdag 1 maj 2018

MJUK KAKA MED RIVET ÄPPLE OCH BLÅBÄRSFROSTING .....14 BITAR .



         
                     HEJSAN !

Av  blåbär,  färskost  och  florsocker
gör  Du  en  god  glasyr  till  vår  maffiga
mjuka  äppelkaka .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
125  g  smör / margarin ,
4  ägg ,
4  dl  strösocker ,
3  dl  vetemjöl ,
2  tsk  vaniljsocker ,
2  tsk  bakpulver ,
1  tsk  malen  kardemumma ,
2  dl  mjölk ,
3  dl  grovt  rivet  äpple (ca 4  ST)
BLÅBÄRSFROSTING:
1 1/2  dl  frysta  blåbär,  tinade
100  g  naturell  färskost ,
1/2  dl  florsocker ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  175  grader .
Smält  smöret  på  låg  värme .
VISPA  ägg  och  socker  vitt  och  pösigt .
Rör  ihop  de  torra  ingredienserna  och
vänd  ner  i  äggsmeten .
Tillsätt  smör  och  mjölk .
Rör  till  en  jämn  smet .
TILLSÄTT  de  grovt  rivna  äpplena  i  smeten .
SMÖRA  och  bröa  en  rund  form.
Häll  ner  smeten  och  grädda  i  mitten  av  ugnen
i  ca  50  minuter .
Prova  med  en  sticka ,  kakan  ska  inte  vara  kladdig.
BLÅBÄRSFROSTING :
MIXA  alla  ingredienser  med  en  stavmixer  och  spritsa
eller  bre  uppepå   kakan  när  den  svalnat .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: