fredag 13 september 2019
KOKOS-SNITT, 20 ST.
HEJSAN !
mmm...! Trevlig fikastund !
HÄR ÄR RECEPTET :
MÖRDEG :
3 dl vetemjöl
125 g matfett
1 dl socker
1 ägg
GLASYR :
50 g matfett
2 dl kokos
1 msk mjölk /vatten
1 msk vetemjöl
1 msk kakao
1/2 dl socker
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA ihop mjöl, matfett och socker
till en smulig massa .
Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg.
DELA i två bitar och rulla ut till längder
lika långa som plåten .
Platta till dem och gör en fördjupning i
mitten.
GRÄDDA längderna halvfärdiga i
200 grader i 4 minuter.
BLANDA alla ingredienserna till
Glasyren i en kastrull och låt den
sjuda upp under omrörning .
FÖRDELA glasyren i fördjupningen
och grädda klart i ca 6 minuter .
Skär i sneda bitar .
DET hela tar 30 minuter .
LYCKA TILL !
T IPS !
HEJSAN !
Var noga så att chokladen inte kommer
i kontakt med vattenångan när Du
smälter den över vattenbad .
TACK !
torsdag 12 september 2019
LÄTTA CHOKLADKAKAN , 15 - 18 SKIVOR. mmm... så god .)
HEJSAN !
Något gott till helgen kanske !
Underbart god , - en liten klick grädde
med bär eller frukt på är inte fel .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
150 g smör/margarin, smält
2 lättvispade ägg
1 1/2 dl kokande hett vatten
GARNERING;
30 - 50 g vit choklad
physalis
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA alla torra ingredienser och sikta ner i en skål.
Rör ner smör och lättvispade ägg och till sist kokande vatten.
HÄLL smeten i en smord och bröad form.
GRÄDDA kakan på den nedersta falsen i 175 grader ca 40 min
eller tills den känns torr med sticka .
När kakan svalnat lite, ringla över smält vit choklad.
GARNERA med physalis .
LYCKA TILL !
PESTOKYCKLING MED VARMA GRÖNSAKER , 4 PORT .
HEJSAN !
En mycket uppskattad rätt, med smak av grön pesto.
mmm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g KYCKLINGFILE'
salt och svartpeppar
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 rödlök
2 dl grädde
1/2 dl grön pesto
1 gul paprika
1 grön squash
1 kruka sallad
4 tomater
lite färsk persilja
SÅ HÄR GÖR DU :
Skiva KYCKLINGFILE'N i avlånga skivor.
Strö på salt och peppar .
Hetta upp en stekpanna med olja och bryn
kycklingbitarna i några minuter .
Skala och finhacka vitlöken och strimla rödlöken.
TILLSÄTT lök och vitlök i stekpannan och stek
någon minut . Häll på grädde och blanda ner pesto.
Låt puttra på svag värme i 5 minuter. Lägg i tomaterna hela.
SKÄR paprika och squash i stavar och blanda ner .
Smaka av med salt och peppar.
SERVERA med sallad och dekorera med persilja.
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
onsdag 11 september 2019
SVAMPSOPPA MED HALLOUMISPETT , 4 PERS.
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 schalottenlökar
1 vitlök
smör/margarin
400 g frysta förvällda kantareller
2 msk kycklingfond
4 dl vatten
3 dl grädde
1 msk frysta franska örter
1 msk KETJAP MANIS (söt soja)
salt och vitpeppar
HALLOUMISPETT :
8 träspett
1/2 paket HALLOUMIOST
2 msk olja
lite färsk basilika
8 cocktailtomater
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp en kastrull med smör och
bryn löken någon minut.
Tillsätt svampen och bryn i 5 min .
Strö på salt och peppar. Häll på fond,
vatten och grädde .
Smaksätt med franska örter och soja .
Låt koka ca 10 minuter.
GÖR spetten genom att skära osten i
bitar . Hetta upp en stekpanna med olja
och bryn osten i någon minut.
Dela tomaterna . Varva ost, tomat och
basilika på spetten .
HÄLL upp soppan i fyra skålar .
Toppa med HALLOUMI- SPETTEN .
SMAKLIG MÅLTID !
MOROTS - OCH BROCCOLILASAGNE, 4 PERS.
HEJSAN !
Smaka på den här godingen !
Den är från en matlagningskurs, temat var
att " laga grönt ".
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök
200 g morötter
2 msk rapsolja/olivolja
500 g krossade tomater
1 tsk strösocker
1 tsk torkad basilika
2 dl lätt CREME Fraiche
salt
250 g broccoli
150 - 200 g färska lasagneplattor
500 g keso naturell
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA löken fint. Skala och riv morötterna grovt.
Fräs löken mjuk och genomskinlig i olja i en kastrull.
Tillsätt morötterna och låt dem fräsa med några min.
Häll i tomatkross och låt såsen koka 15 minuter.
Rör ner socker, basilika och CREME Fraiche .
Smaka av med salt .
SÄTT ugnen på 225 grader .
Skär broccolin i skivor . Varva tomatsås, broccoli ,
lasagneplattor och keso i en smord ugnsform .
Börja med tomatsås och avsluta med tomatsås och keso.
GRÄDDA lasagnen mitt i ugnen 30 - 35 minuter.
SERVERA med blad, sockerärter, och tomatsallad .
LYCKA TILL och SMAKLIG MÅLTID !
måndag 9 september 2019
FISK MED NÖTFRAS och currystekta grönsaker, 4 pers.
HEJSAN !
Detta tar 20 minuter att göra !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g vit FILE'
100 g hasselnötter
1 ägg
2 msk smör/marg
1 tsk salt
GRÖNSAKER :
1 squash, 1 paprika, 2 äpplen, 2 msk smör, 2 tsk curry
2 krm salt, 400 g kokta kidneybönor .
SÅS : 2 dl matlagningsyoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja.
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA nötterna och vispa ägget med en gaffel.
Panera fiskbitarna först i ägg och därefter i nöt-hacket.
BLANDA såsen .
SKÄR squash, paprika, och äpplen i bitar .
Stek dem i smör och curry .
Salta och blanda ner bönorna .
STEK fisken i smör ca 2 min/per sida. Salta.
SERVERA fisken med grönsakerna och såsen .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)