onsdag 11 september 2019

MOROTS - OCH BROCCOLILASAGNE, 4 PERS.



                         HEJSAN !

Smaka på den här godingen !
Den är från en matlagningskurs, temat var
att " laga grönt ".

HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök
200 g morötter
2 msk rapsolja/olivolja
500 g krossade tomater
1 tsk strösocker
1 tsk torkad  basilika
2 dl lätt CREME Fraiche
salt
250 g broccoli
150 - 200 g färska lasagneplattor
500 g keso naturell

SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA löken fint.  Skala och riv morötterna grovt.
Fräs löken mjuk och genomskinlig i olja i en kastrull.
Tillsätt morötterna och låt dem fräsa med några min.
Häll i tomatkross och låt såsen koka 15 minuter.
Rör ner socker, basilika och CREME Fraiche .
Smaka av med salt .
SÄTT ugnen på 225 grader .
Skär broccolin i skivor .  Varva tomatsås, broccoli ,
lasagneplattor och keso i en smord ugnsform .
Börja med tomatsås och avsluta med tomatsås och keso.
GRÄDDA lasagnen  mitt i  ugnen  30 - 35 minuter.

SERVERA med blad,  sockerärter, och  tomatsallad .

LYCKA TILL  och  SMAKLIG MÅLTID !

Inga kommentarer: